Bekijk volle/desktop versie : 'Internationaal netwerk achter zedenzaak Robert M.'



04-01-2011, 17:03
DRIEBERGEN – Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is begonnen met een opsporingsonderzoek naar een mogelijk internationaal netwerk achter verdachte Robert M. in de Amsterdamse zedenzaak.

Dat zei korpschef Ruud Bik dinsdag tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst van het KLPD voor de pers. ''We hebben aanwijzingen dat sprake is van een internationaal netwerk'', aldus Bik.

Volgens de korpschef onderzoekt een team van twintig man, bestaande uit onder meer rechercheurs, digitaal specialisten en zedenspecialisten de mogelijkheid van een internationaal netwerk dat zich bezighoudt met het produceren en verspreiden van kinderporno.

Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM).

Interpol
Het KLPD werkt bij het onderzoek samen met de Nationale Recherche en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), Interpol, Europol en Eurojust. Het onderzoek is een aanvulling op het werk van het Amsterdamse korps, aldus Bik.

Robert M. wordt ervan verdacht tientallen kinderen te hebben misbruikt. De uit Letland afkomstige man kwam met de kinderen in contact op de Amsterdamse crèches waar hij werkte en als kinderoppas.
Bik kan niet zeggen of in het onderzoek van de KLPD ook naar de twee andere verdachten in de Amsterdamse zedenzaak wordt gekeken

Alles over de Amsterdamse zedenzaak.
© ANP

http://www.nu.nl/binnenland/2414940/internationaal-netwerk-achter-zedenzaak.html

04-01-2011, 17:04


Het wordt steeds zieker.

04-01-2011, 17:04
Hadden ze maar eerder internationaal samengewerkt, dan was de veroordeling in Duitsland aan het licht gekomen en had Robert M. nooit een verklaring omtrent gedrag gekregen.