Bekijk volle/desktop versie : Pompoensoep Recept Wieee??



04-01-2011, 16:38
Hallo dames,


wie heeft er een lekker op zn marokkaans gemaakte pompoensoep recept.

mijn vader heeft een hele grote orande lange pompoen meegenomen uit marokko, dus deze mag lekker in de soep een deel.

graag een recept met een beetje dikke soep...

er mag ook bijv aardappel in ofzo.



ik hoop dat iemand wat heeft, een link is ook goed hoor.



xx

04-01-2011, 16:48


een stuk pompoen van circa 500 gr
2 tomaten
3 aardappelen
1 ui
50 gr boter
2 blokjes gevogeltebouillon
1 l water
1 dl room
peper en zout
gehakte peterselie
broodkorstjes met look



Snij de pompoen in grote stukken en verwijder de schil. Snij het vlees in blokjes en laat ze zacht fruiten in een gietijzeren pan met de gesmolten boter.
Voeg de grofgehakte ui toe en laat zachtjes stoven voeg aardappelen toe.
Schil en ontpit de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes en doe ze eveneens in de pan. Laat twee minuten fruiten.
Overgiet met 2 liter water. Voeg de twee verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur wat lager en laat nog ongeveer dertig minuten sudderen.
Doe de soep in de mixer, voeg room bij en breng op smaak.
Zet nog twee minuten op het vuur.
Met peterselie bestrooien en goed warm opdienen, eventueel vergezeld van gebakken broodkorstjes met look.

04-01-2011, 17:02

Citaat door -kiki-:
een stuk pompoen van circa 500 gr
2 tomaten
3 aardappelen
1 ui
50 gr boter
2 blokjes gevogeltebouillon
1 l water
1 dl room
peper en zout
gehakte peterselie
broodkorstjes met look



Snij de pompoen in grote stukken en verwijder de schil. Snij het vlees in blokjes en laat ze zacht fruiten in een gietijzeren pan met de gesmolten boter.
Voeg de grofgehakte ui toe en laat zachtjes stoven voeg aardappelen toe.
Schil en ontpit de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes en doe ze eveneens in de pan. Laat twee minuten fruiten.
Overgiet met 2 liter water. Voeg de twee verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur wat lager en laat nog ongeveer dertig minuten sudderen.
Doe de soep in de mixer, voeg room bij en breng op smaak.
Zet nog twee minuten op het vuur.
Met peterselie bestrooien en goed warm opdienen, eventueel vergezeld van gebakken broodkorstjes met look.




KIKI IS DE BESTE HIER, ZO DAT IS ERUIT!!!!

ik durfde je geen pm te sturen om het aan jou te vragen omdat ik l zoooveeel heb gevraagd en jij het ook druk hebt met andere,

maar ik kan je wel zoenen!!. dankje lieve KIKI

06-01-2011, 02:53
Pompoensoep 1

1 groot stuk pompoen,
2 dikke uien
3 koffielepels tomaten puree
klein beetje knolselderij
Beetje room
kippeblokjes
water peper en zout
4 aardappelen gewone
Voor garnering doe ik altijd stukjes gerookte zalm erin, maar je kan ook balletjes erin doen

Zet alle groenten op ook de aardappelen met water en kruiden, voeg tomatenpuree toe, laat garen, mix goed glad.
Doe er de blokjes bij, eventueel wat peterselie, de room juist voor het opdienen en dan ook de stukjes vis of de balletjes,
Je kan ook kleine stukjes witte vis die gaar zijn erin doen


Pompoensoep 2

Ingrediënten:

1 pompoen van anderhalve kilogram
100g aardappeltjes
50cl water
30cl geconcentreerde melk
1 snuifje nootmuskaat
zout

Bereiding:

Snijd het deksel van de pompoen en haal het vruchtvlees eruit; Snijd in grove stukken. Snijd de aardappelen in grove stukken. Laat koken in het water. Doe het zout en de nootmuskaat erbij. Wanneer de soep gaar is, mix ze dan, terwijl je de melk erbij giet. Zet ze dan terug op een zacht vuurtje tot ze weer opgewarmd is. Dien op in de pompoen.
Tip: Je kan de geconcentreerde melk vervangen door verse melk gemengd met verse room.


Pompoensoep 3

1/4 van een grote pompoen of 1/2 van een kleine
4 aardappelen
wit van 1 prei
1 dikke ui
2 tomaten het nat en de pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
Bouillonblokjes volgens smaak peper en zout
room
afwerking:
gerookte zalm of
stukjes witte vis of
scampi's
of garnaaltjes

Je zet alles op in een kookketel behalve de tomaten
Laat alles gaar koken , je mixt het fijn, voeg er peper en zout en blokjes bij
mix alles, voeg er de tomatenstukjes bij laat nog even zachtjes koken.
Als je gerookte zalm gebruikt moet je die stukjes in het bord doen(mag niet gekookt worden ) als je witte vis of scampi's gebruikt die moet je enkel minuutjes laten meekoken in de soep, garnalen niet koken, dan giet je nog wat room in het bord klaar,



Pompoensoep 4
x3 wortels in rondjes gesneden (natuurlijk eerst geraspt)
x2 tomaten geschild en ontpit
x2 aardappels geschild en in stukken gesneden
x400 g pompoen(oranje) in blokjes gesneden
x1 prei in ringen gesneden (als je die niet thuis hebt dan 1 ui in repen)
xolijfolie/zout/zwarte peper


xin een pan een scheutje olie de groenten + zout en zwarte peper daar een beetje bakken
xdit alles met water of bouillon bedekken naar smaak en op zacht vuur in ong 30 mn gaar koken
xeen keer een beetje lauw in de blender fijn malen terug in de pan een beetje laten opkoken (als het te dik is een beetje kokende water toevoegen)
xdeze door een zeef halen in de soepkom gieten en opdienen
xje kan er stokbrood in rondjes gesneden en in de oven gerooster dan met knoflook smeren (zeer klein beetje als je ervan houd)en met olijfolie begieten opdienen of gewoon geraspte kaas op die nog warme broodjes leggen zodat het smelt




Pompoensoep 5

1 kg pompoen in blokjes gesneden
x1 grote ui
x1 l groente bouillon
xzeer weinig boter
xzout/zwarte peper
xbieslook voor de versiering

xde pompoen +ui in de boter bakken dan de bouillon toevoegen en dit alles bedekt voor 40 mn op zacht vuur gaar koken
xeen keer lauw in de blender fijnmalen zout en peper naar smaak toevoegen
xdeze weer terug in de pan een beetje op laten koken dan opdienen versierd met fijn geknipte bieslook



Pompoensoep 6

1 kg pompoen
1 a 2 uien
kwart bosje koriander
kwart bosje selderie
zwarte peper
1 bouillonblokje
pakje slagroom of crème fraiche
zout naar smaak

Schil en snijd de pompoen in blokken, snijd de uien klein, doe wat boter in een pan fruit de uien erin. Voeg de pompoen bij en kokend water. Voeg de kruiden toe en laat het geheel koken tot het gaar is. Pureer het dan met de staafmixer en voeg uiteindelijk de slagroom of de crème fraiche toe.

Je kunt er een flespompoen voor gebruiken:





Pompoensoep 7

1/2 pompoen ( 500gr)
3 wortelen
2 uien
1 aardappel
2 knorr bouillonblokjes
1 eetlepel boter
peper en zout en wat harissa

Alle groenten stoven in de boter, water toevoegen tot alles onder staat.
Als de groenten gaar zijn, kruiden en pureren met de staafmixer.

15-12-2014, 14:12


Kiki, gebruik je in je recept 1 of 2 liter water?

Shokran voor je recept X