Bekijk volle/desktop versie : "Vrouwen verkiezen rijke man boven eigen carrière"



04-01-2011, 12:50
idee dat vrouwen financieel onafhankelijk willen zijn, is een mythe. Volgens Brits onderzoek hoopt de gemiddelde vrouw nog altijd te trouwen met een man die meer loon opstrijkt dan zijzelf.

Ondanks de vele mediacampagnes over gelijkheid, kiezen meer vrouwen voor sterk opgeleide en rijkere mannen dan in de jaren 1940. Een rapport, uitgegeven door het Centre for Policy studies, stelt dat mannen nog altijd de topposities domineren omdat vrouwen gewoon geen carrière prefereren in het bedrijfsleven. Volgens Catherine Hakim van de Londense School of Economics heeft een vrouw eerder de ambitie om rijk te trouwen. "In de meeste Europese landen zoeken vrouwen nog altijd naar mannen met een betere opleiding en een hoog inkomen. Vrouwen gebruiken het huwelijk als een alternatief of aanvulling op hun loopbaan".

Huismoeder
Niet alleen wensen vrouwen opnieuw rijker te trouwen, ook geeft het rapport aan dat gedeelde werkgelegenheid, kinderopvang en huishouden voor de meeste koppels verre van ideaal is. "Uiteindelijk is het niet verwonderlijk dat vrouwen over het algemeen minder verdienen dan hun man, waardoor de meeste koppels rationeel besluiten dat het voor haar zinvol is om een groter aandeel van de kinderopvang op te nemen", aldus Hakim. Al wil dat niet perse zeggen dat ze huisvrouw wil worden. Volgens het rapport wensen weinig vrouwen toe te geven dat ze die rol prefereren, zelfs niet aan de partners.


Beleid

"Ondanks feministische aanspraken, hebben veel mannen en vrouwen gewoon verschillend carrière-ambities, prioriteiten en levensdoelen", besluit Hakim. "Beleidsmakers moeten dan ook niet verwachten dat mannen en vrouwen hetzelfde werk wensen".

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1203283/2011/01/04/Vrouwen-verkiezen-rijke-man-boven-eigen-carriere.dhtml

04-01-2011, 12:51


jaja vrouwenemancipatie, ammehoela!!!