Bekijk volle/desktop versie : Nederlandse kerken genoemd op lijst al-Qaeda



03-01-2011, 22:11
Nederlandse kerken genoemd op lijst al-Qaeda
AMSTERDAM - Drie koptische orthodoxe kerken in Nederland worden op een lijst van al-Qaeda genoemd als mogelijk doelwit voor een bomaanslag. Het betreft de koptische kerken van Eindhoven, Utrecht en Amsterdam, aldus woordvoerders van de drie christelijke kerkgenootschappen.

De kerken staan samen met tientallen andere koptische kerken in Egypte en Europa op de website Shumukh al-Islam. Deze website heeft ertoe opgeroepen om bomaanslagen te plegen op kerken tijdens de koptische Kerstmis, op 7 januari. Ook de al-Qissiddinkerk in Alexandrië in Egypte, waar zaterdag zeker 21 mensen om het leven kwamen bij een bomaanslag, stond op deze lijst.

Pastoor Jozef Rizkalla van de koptische kerk in Eindhoven gaat dinsdag aangifte doen bij de politie. „We hebben niets in handen, we kunnen alleen bidden en aangifte doen. We gaan door met onze vieringen”, aldus de pastoor.

De kerken zijn bezig met het regelen van beveiliging, onder meer voor donderdag tijdens kerstavond. Een bestuurslid van de koptische kerk in Utrecht riep maandagavond op tot kalmte: „We nemen de zaak serieus, maar laten we geen paniek veroorzaken.” Op de website van de koptische kerk in Utrecht staan foto's van de aanslag in Egypte, waarbij ook tachtig mensen gewond raakten.

Secretaris Magdy Ramzy van de koptische kerken in Nederland is dezelfde mening toegedaan. „Ik vraag me af of het verstandig is om hier media-aandacht aan te schenken. Daarmee voldoen we precies aan de wens van de terroristen die publiciteit willen. Beter is dat men ons komt helpen met terrorismebestrijding door te patrouilleren op kerstavond.”

De genoemde Nederlandse kerken herbergen de grootste koptische gemeenschappen in ons land. De kerken in onder meer Den Haag, Leeuwarden, Assen en Enschede zijn kleinschaliger van omvang.

Op de lijst staan ook koptische kerken in Frankrijk en Groot-Brittannië.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8640037/__NL-kerken_op_lijst_al-Qaeda__.html?sn=binnenland

03-01-2011, 22:13


Kopten in Frankrijk en Duitsland vrezen aanslag

(Novum) - Koptische christenen in Duitsland en Frankrijk vrezen voor aanslagen omdat op het internet bedreigingen aan hun adres zijn verschenen. De Franse politie heeft maandag een onderzoek ingesteld en de beveiliging van koptische kerken in heel Frankrijk is verhoogd. De Duitse kopten zijn in gesprek met het ministerie van binnenlandse zaken over hun veiligheid.

x reacties (0)
x print
x stuur artikel door

De bedreigingen op het internet werden ontdekt kort na een zelfmoordaanslag op een koptische kerk in de Egyptische havenstad Alexandrië afgelopen zaterdag. Hierbij kwamen 21 mensen om het leven.

Een priester in een voorstad van Parijs heeft aangifte van de dreigementen gedaan. Volgens de Franse politie werden in de bedreigingen verschillende kerken in Europa genoemd.

De Duitse koptische bisschop Anba Damian werd door de politie op de hoogte gesteld van de bedreigingen, waarna de kerk een brief stuurde aan het ministerie van binnenlandse zaken. In de brief werden de zorgen van de kopten geuit.

Vooralsnog heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de zelfmoordaanslag in Alexandrië opgeëist.

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article3363605.ece/Kopten_in_Frankrijk_en_Duitsland_vrezen_aanslag.ht ml

03-01-2011, 22:16
Zelfs de kerk bij mij in de buurt!

03-01-2011, 22:17
hahaha 2012 3e wereld oorlog mede mogelijk gemaakt door de zionisten illuminati

03-01-2011, 22:22


„Ik vraag me af of het verstandig is om hier media-aandacht aan te schenken. Daarmee voldoen we precies aan de wens van de terroristen die publiciteit willen. Beter is dat men ons komt helpen met terrorismebestrijding door te patrouilleren op kerstavond.”

Een nuchter en verstandig antwoord van de secretaris, laten we vooral niet teveel meegesleurd worden door de media.

03-01-2011, 22:23

Citaat door psvamazigh:
hahaha 2012 3e wereld oorlog mede mogelijk gemaakt door de zionisten illuminati

Je moet eens ophouden met dit soort flauwekul, uilskuiken. Ga eens in op de topic in plaats van debiele grapjes te maken.