Bekijk volle/desktop versie : Opinie: Dit kabinet bereikt niets (Thomas von der Dunk)



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

03-01-2011, 14:41
Dit kabinet krijgt niets voor elkaar, en maakt alleen maar veel dingen stuk.
Dat laatste moet van Wilders: aan cultuur en natuur heeft hij geen boodschap, dat zijn linkse hobby's die rijp zijn voor 't grofvuil.

VVD en CDA vinden het kennelijk een heel acceptabele ruil, hoewel het ook in hun Grachtengordel wel een beetje begint te jeuken: aan het redden van de rijken offeren zij desnoods het behoud van de beschaving op.

Remmen los
U vindt dat ongenuanceerd? Dat ben ik dan geheel met U eens. Het ís ook zeer ongenuanceerd beleid, en Rutte-Rechts wijkt daarmee duidelijk af van wat vorige CDA-VVD-coalities voor ons in petto hadden. Misschien komt dat doordat voor het eerst de VVD de leiding heeft, waar men ingetogen rentmeesterschap toch snel als hinderlijke barrière voor het vrije spel der maatschappelijke krachten ziet. Zo zijn wat sneller de remmen los.

Dat zien wij nu letterlijk in het verkeer. Onbeperkt racen op de snelweg: dat is het thans dominante kleinburgermansideaal. Het is dan ook het enige wat dit kabinet tot dusver echt heeft bereikt. Alle andere beloftes bestaan vooral uit gebakken lucht.

Probleem
Vijftig procent minder immigranten? Wel (voor degenen die dat in een tijdperk van miljardenbezuinigingen kennelijk politieke prioriteit nummer 1 vinden): het kabinet mag in z'n handen knijpen, als men de vijftien procent al haalt.

Volgens Wilders was die vijftig, toen hij dat in oktober met veel bombarie aankondigde, een absolute minimumeis, anders had het kabinet Een Groot Probleem. Nu heeft hij zich kennelijk even in het meel in zijn mond verslikt, althans dat Grote Probleem blijft nog even uit. Of denken Verhagen en Rutte: ach, zijn achterban heeft toch nooit goed leren rekenen, dus daar valt het verschil tussen woorden en daden toch niet op?

Opgetogen
Woorden versus daden: hoe zat het met de rekenkunsten van minister Dickerdack? Volgens Opstelten kregen we er binnenkort drieduizend agenten bij - uiteindelijk mochten er drieduizend agenten blijven die anders misschien niet hadden mogen blijven en zo waren het er toch maar liefst drieduizend agenten extra bij.

Als ik als Uw chef aankondig heel veel op Uw salaris te korten, en ik dat vervolgens toch niet doe, dan gaat U ook opgetogen over zo'n riante loonsverhoging naar huis?

Het doet een beetje denken aan de trucs die koning Willem I in 1815 uithaalde om een minderheid aan Belgische voorstemmers voor zijn Grondwet - plebiscieten over Grondwetten vormden in ons nationale verleden wel vaker een probleem - tot een meerderheid te verklaren. Bij onze zuiderburen staat die methode sedertdien als 'Hollandse rekenkunde' bekend.

Dwaasheden
Ook de rekenkunsten van Rutte kennen ze inmiddels in Brussel. Geen cent méér dan voorheen voor Europa. Het werd alleen wat minder meer dan men in Brussel wilde, maar beslist niet meer minder. Als U tenminste nog begrijpt wat zij bedoelen.

Hoeveel onhaalbare dwaasheden staan er, naast de btw-verhoging die het vrije ondernemerschap in de cultuur moet belemmeren (o sorry: stimuleren), nog meer op het program?

Nederland moet weer in de Kennis-Top5 terechtkomen - en daarom gaan we eens lekker extra bezuinigen op de universiteiten en al het overige onderwijs. Studenten die een tweede vak volgen en daardoor wat langer over hun studie doen: betalen! Universiteiten die dat toestaan, en iets extra's aanbieden: boeten zullen ze daarvoor, letterlijk! Maar natuurlijk hebben we straks desalniettemin in de polder louter Harvards aan de Hunze en Cambridges aan het Katwijks Diep.

Ruzie
De nieuwe Theo-routes, die net als bij InHolland voor een dubbeltje per student voor het hoger onderwijs een mondiale eersterangsplaats vol tienen op gaan leveren - weg immers met de zesjescultuur! - staan daarvoor straks wel garant. Vroeger noemde je zoiets gewoon corruptie. Thans heet dat in het Jos Elbers-jargon: bijzonder marktbewust.

Ruzie krijgen met het buitenland: daarin slaagt dit kabinet, als het zijn beleidsvoornemens doorzet teneinde Verwildersd Nederland te plezieren, ongetwijfeld wonderwel. Eerst dreigde dat via een droog blijvende Hedwigepolder met de Belgen, nu via gesloten blijvende Haringvlietsluizen met de Duitsers.

En Bleeker is vast vindingrijk, dat heeft hij tijdens de formatie bewezen: een CDA-congres mag vrij kiezen, maar heeft dan geen keus.

Overheid
De eerste prijs voor onzinnige coalitiebeloftes gaat natuurlijk naar die vaste leuze: minder ambtenaren en minder regels. Zou dat laatste ook voor de kinderopvang gaan gelden? Vrijheid, blijheid - U zoekt het voortaan echt helemaal zelf maar uit? Eigen verantwoordelijkheid eerst?

Als er iets misgaat, wijzen wij namelijk toch allemaal direct naar de overheid - ja, ook degenen, die graag op een rechtse partij stemmen, omdat zij inmiddels soms wel die oude socialistische strijdleus lijken te hebben geadopteerd: de staat onderdrukt, de wet is logen.

Want als de trein door de gladheid niet rijdt - en dat komt wel eens voor - dan klagen ook de glibberende CDA- en VVD-kiezers onder de stationsbezoekers steen en been, en verwachten zij van hun volksvertegenwoordigers geen: leve de zelfredzaamheid op de glijbaan van de vrije markt.

Inbreker
En als die dijk om de hoek verzakt, lost U het dan ook zelf wel op? Dat zelf oplossen is toch nog wel net een maatje groter dan het zelf oplossen van het probleem van een inbreker door er zelf op los te meppen, zoals de nieuwe staatssecretaris van Justitie ons inmiddels van harte aanbeveelt - Fred Teeven vat het begrip crime fighter nu eenmaal erg letterlijk op.

Maar als die inbreker onverhoeds terugmept, zal menig burger toch graag een van Opsteltens extra niet-extra drieduizend agenten zien verschijnen, onder het motto: ik ben erg voor minder overheid, maar hier nu even niet.

http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7524/Dit_kabinet_bereikt_niets

03-01-2011, 14:45


Dit kabinet bungelt aan een zijden draadje xmeerderheid van slechts 1 barkrukkiex..er hoeft er maar ene een scheet te laten en de poppenkast ligt op z'n snavel.(dan heb k t nie eens over de minderheid die t kabinet telt in de 1e kamer)

03-01-2011, 14:51

Citaat door Einherjer:
Dit kabinet bungelt aan een zijden draadje xmeerderheid van slechts 1 barkrukkiex..er hoeft er maar ene een scheet te laten en de poppenkast ligt op z'n snavel.(dan heb k t nie eens over de minderheid die t kabinet telt in de 1e kamer)


Ik verheug me nu al op de presentatie van de PVV-kandidaten voor de statenverkiezing, hopelijk wordt het weer net zo'n 'kleurrijk' gezelschap als nu in de 2e kamer zit, vermaak gegarandeerd!

03-01-2011, 14:53
Wat een Links jankstuk zeg!
Je kan er de straat mee plaveien de laatste maanden

03-01-2011, 14:58


Dan is dit een veel realistischer (minder gekleurde) kijk op de gang van zaken.

http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3362358.ece/De_rekening_komt_na_de_Statenverkiezingen_.html

03-01-2011, 15:06

Citaat door HINDUSTAN:
Wat een Links jankstuk zeg!
Je kan er de straat mee plaveien de laatste maanden


Inhoudelijk reageren aan de Rechter kant: Alles afdoen als Links huilie huilie..........

03-01-2011, 15:11

Citaat door hork:
Ik verheug me nu al op de presentatie van de PVV-kandidaten voor de statenverkiezing, hopelijk wordt het weer net zo'n 'kleurrijk' gezelschap als nu in de 2e kamer zit, vermaak gegarandeerd!


Da wor lachuh..gieruh..brulluh.

03-01-2011, 15:16

Citaat door achja100:
Ach, ze zijn gewoon bang voor de Provinciale Staten-verkiezingen.
Zoals altijd proberen ze ons kiezers bang te maken voor De Gevolgen als er rechts beleid gevoerd wordt.

Inmiddels zijn hun horrorscenario's allang niet geloofwaardig meer.
De Tweedeling In De Samenleving is ook al zo'n angstbeeld waar ze totaal niet meer mee scoren.

Links moet de politieke correctheid expliciet afzweren, anders zijn ze onherroepelijk gedoemd tot structurele electorale krimp.

word aub links we hebben je nodig.

03-01-2011, 15:24
Hij heeft gelijk...
Het kabinet zal niks bereiken. Rutte is nu al onzichtbaar..

Het dubbele paspoort wordt niet afgeschaafd.
De 19% BTW op kaartjes gaat niet door.
Het aantal immigranten zullen ze niet kunnen verminderen omdat de EU daar tegen is..
Er zullen 0 politieagenten bij komen omdat al 3000 agenten ontslagen zullen worden.

03-01-2011, 15:26

Citaat door achja100:
Ik zou gek worden als ik links beleid zou moeten verdedigen.

Hoewel, ik heb wel eens in een groep rechtse mensen gezegd dat ik in Brazilië links (Lula) zou stemmen. Het hangt erg af van de omstandigheden waar ik politiek sta.

In Nederland is de balans tussen solidariteit en individuele vrijheid te ver naar links doorgeslagen. En die politieke correctheid is een linkse karaktertrek die mij onpasselijk maakt.


Daar kan ik me wel in vinden, maar dat is nog steeds voor mij geen reden om niet meer links te stemmen; links zal vanzelf bijsturen; de rechtse politiek slaat mij teveel door naar het andere uiterste; de verdeeldheid in de samenleving die de PVV bewerkstelligt zie je nu bij het topic over de Turken die zich hier niet meer thuis voelen, dat vind ik triest.

03-01-2011, 15:28

Citaat door Donvito:
Inhoudelijk reageren aan de Rechter kant: Alles afdoen als Links huilie huilie..........


Niks 'alles afdoen als'.
I call 'em as I see 'em.
Noem jij dat stukje gefrustreerde gekrijs daarboven 'inhoudelijk'?

03-01-2011, 15:29
Die ongenuanceerde crap kenmerkt Von der Dunk

03-01-2011, 15:33



Citaat door Einherjer:
Dit kabinet bungelt aan een zijden draadje xmeerderheid van slechts 1 barkrukkiex..er hoeft er maar ene een scheet te laten en de poppenkast ligt op z'n snavel.(dan heb k t nie eens over de minderheid die t kabinet telt in de 1e kamer)

Nou ik dek niet dat die draad van zijde is hoor.

Eerder van behoudend en vooral ouderwets punnikwerk.

Je weet wel, zo een breiwerkje dat uit elkaar valt als je toevallig aan 1 los draadje trekt.

Het is trouwens ook niet de bedoeling van dit kabinet om iets te bereiken.

03-01-2011, 15:33

Citaat door Mister1979:
Hij heeft gelijk...
Het kabinet zal niks bereiken. Rutte is nu al onzichtbaar..

Het dubbele paspoort wordt niet afgeschaafd.
De 19% BTW op kaartjes gaat niet door.
Het aantal immigranten zullen ze niet kunnen verminderen omdat de EU daar tegen is..
Er zullen 0 politieagenten bij komen omdat al 3000 agenten ontslagen zullen worden.



Ach we hebben tenminste de dieren politie.

03-01-2011, 15:34

Citaat door achja100:
Ik zou gek worden als ik links beleid zou moeten verdedigen.


Dat verklaart de hysterie van die prutser (schrijver kan ik zo iemand niet noemen) van het artikel in de openingspost

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17