Bekijk volle/desktop versie : Windmolens verboden om olieplatforms te beschermen



03-01-2011, 14:34
[URL="http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/windmolens_verboden_om_olieplatforms_te_beschermen/"]Windmolens verboden om olieplatforms te beschermen[/URL]

Minister Schultz voerde onterecht het argument op dat Texelse mantelmeeuwen bedreigd worden door de bouw van het Eneco windmolenpark bij Callantsoog

Eneco mag geen windmolens bouwen bij Callantsoog en voor de kust in Zuid-Holland. VVD minister Melanie Schultz (Infrastructuur) heeft de aanvraag van het energiebedrijf geweigerd omdat onder andere een kolonie beschermde kleine mantelmeeuwen bedreigd zou worden door de bouw van de windmolens. De rechtbank in Rotterdam oordeelde maandag dat het onderzoek van de minister geen recht doet aan de 'biologische werkelijkheid'.

De vogels die op Texel wonen zouden volgens de minister last hebben van de bouw van de 238 windmolens, maar deskundigheidsrapporten van Eneco toonden aan dat de berekeningen van Schultz niet goed zijn.

Toch komt het windmolenpark er niet omdat de molens de helikoptervluchten naar de olieplatforms zou belemmeren. Tussen de twee platforms blijven de helikopters laag vliegen om zo weinig mogelijk brandstof te verspillen. Wanneer de molens er zouden komen zijn de helikopters genoodzaakt er om heen of er over heen te vliegen en dat is volgens de rechtbank een te groot nadeel voor de eigenaren van de olieplatforms.

Trouw: Vergunning windmolenparken terecht geweigerd

03-01-2011, 14:35


Zo ver gaat de VVD dus om hun grootkapitaal te beschermen. Bij dezen het begin van de machiavelliaanse politiek!

03-01-2011, 14:42
Waarom denk je dat er geen auto's op de markt zijn die op electriciteit rijden?

Puur om de olie belangen te behartigen

03-01-2011, 15:10

Citaat door Moker__Oujdi:
Zo ver gaat de VVD dus om hun grootkapitaal te beschermen. Bij dezen het begin van de machiavelliaanse politiek!


Ja hoor! Ongelofelijk dit!! Met listen en halve waarheden is het makkelijk regeren...

Typisch is ook dat het belastingvoordeel op duurzame investeringen is afgeschaft, maar dat de regering de bouw van kolencentrales subsidieert, want ze vergoeden de miljarden aan emissie-rechten die de energiebedrijven zouden moeten betalen. Hopelijk weet Europa dat tegen te houden.

03-01-2011, 15:46


Is hier een iemand anders gewend met de VVD? Dan ben je vast iemand die erop stemt