Bekijk volle/desktop versie : Belangrijkste partner uit regering Pakistan



02-01-2011, 20:09
ISLAMABAD

De partij Muttahida Quami Movement (MQM) is zondag uit de Pakistaanse regering gestapt. Daardoor heeft de regering van premier Yusuf Raza Gilani de meerderheid in het parlement van het Centraal-Aziatische land verloren.

In een verklaring liet de MQM weten dat het de regering heeft verlaten uit onvrede over het beleid van de regering voor brandstofprijzen.

Vorige week trok de MQM, die de machtsbasis in de miljoenenstad Karachi heeft, al twee ministers terug uit de regering, omdat het team van Gilani er maar niet in slaagt de veiligheidssituatie in het land te verbeteren.

De MQM was na de Pakistaanse Volkspartij (PPP) van Gilani de grootste partij in de coalitie. Gilani stelde dat het voortbestaan van zijn regering niet in gevaar komt door het vertrek van MQM. Hij zei dat hij met alle partijen in het parlement contacten heeft.


Onderhandelingen

De premier zei dat er al onderhandelingen gaande zijn over het versterken van zijn coalitie. Waarnemers denken echter dat het een zware klus voor Gilani wordt om nieuwe partners te vinden.

Enkele weken geleden werd de regering-Gilani ook al getroffen door tegenslag. De JUIF-partij trok toen haar ministers terug uit het kabinet. De JUIF-partij staat bekend als pro-Taliban. Het besluit om de regering te verlaten was vooral genomen uit onvrede over het eerdere ontslag van een JUIF-minister door Gilani.

02-01-2011, 21:35


Hopelijk toont hij berouw voor zijn deelnamen en keert hij terug naar de Islam.