Bekijk volle/desktop versie : Veel geweld tegen hulpverleners in Hollands Midden



02-01-2011, 19:07
Veel geweld tegen hulpverleners in Hollands Midden

LEIDEN - In de regio’s Gouda, Leiden, Alphen aan den Rijn en de Bollenstreek is rond de jaarwisseling opvallend veel geweld gebruikt tegen agenten. De politie Hollands Midden pakte hiervoor 28 mensen op.

Ook zitten er twee mensen vast omdat ze brandweermannen aanvielen. Vorig jaar werden er nog slechts vier mensen aangehouden voor geweld tegen de politie en hulpdiensten. De verdachten krijgen te maken met supersnelrecht en mogen zich maandag of dinsdag al voor de rechter in Den Haag verantwoorden. De verdachten kunnen op fors hogere straffen dan normaal rekenen.

In totaal werden er in de regio Hollands Midden rond de jaarwisseling 84 mensen gearresteerd , vooral voor vernielingen, het afsteken van illegaal vuurwerk en geweldplegingen.

Weer onrust in Oosterwei

In Gouda raakte een brandweerman gewond toen hij en zijn collega’s in de wijk Bloemendaal werden bekogeld met ijsballen en een stoeptegel. In de omstreden Goudse wijk Oosterwei werden voorbijgangers bestookt met zware vlinderbommen en lawinepijlen. Een groep van dertig tot veertig personen maakte zich uit de voeten toen de politie arriveerde.

In Leiden was de ME preventief ingezet, maar ingrijpen bleek uiteindelijk niet nodig. De politie moest in de Nieuwjaarsnacht wel tussenbeide komen op het Trekvaartplein, waar twee groepen mannen elkaar te lijf gingen. Hier werden zeven mensen aangehouden.
http://www.westonline.nl/nieuwsitem/47370