Bekijk volle/desktop versie : "Moslims beter ingeburgerd dan joden"



30-12-2010, 22:31
"Moslims beter ingeburgerd dan joden"; Joods Actueel boos op sp.a'er

18:10 Joods Actueel is boos op sp.a-politicus Selahattin Koçak. Die doet in een interview enkele gedurfde uitspraken over joden. "Koçak is met zijn standpunten in overtreding met de Belgische negationismewetgeving", aldus het maandblad.


Koçak (foto) zegt met zo veel woorden dat moslims beter ingeburgerd zijn dan joden. "Ze hebben een muur rond zich gebouwd. Het is oneerlijk dat je niet de minste kritiek op de joden mag geven zonder van antisemitisme te worden beschuldigd", vertelt de sp.a-politicus in P-Magazine.

"Michael Freilich (hoofdredacteur van Joods Actueel, red.) is volgens mij een veel gevaarlijker figuur dan Aboe Imran. Die doet niks anders dan elke dag alle kranten en bladen uit te pluizen, op zoek naar één scheef woordje over joden."

Rijk
“Maar het heeft ook te maken met centen. Een gemeenschap die genoeg geld heeft, kan zich onttrekken aan de meerderheid. Dat zie je overal ter wereld. Een gemeenschap die niet zo rijk is, is gedoemd om zich in te burgeren, en dat bedoel ik positief.” Het joodse maandblad weigert het toch zo positief te zien.

"Betreurenswaardig", reageert Joods Actueel. "Het klopt dat een deel van deze Chassidim op zichzelf leven. Wij hebben dit trouwens ook al verschillende keren aangeklaagd. Maar deze mensen belanden niet in de criminaliteit, gebruiken of verhandelen geen drugs en helpen mee de economie draaiende te houden. Zij zorgen voor geen enkele overlast en hun aantal is onbeduidend klein."

Holocaust
Koçak, tevens schepen in Beringen, heeft het in het interview ook over de Holocaust. “De joden teren nog altijd op een van de grootste misdaden in de geschiedenis van de mensheid, maar de Holocaust is ondertussen ook al 65 jaar geleden", aldus de sp.a'er. "Jij en ik waren daar niet voor verantwoordelijk, punt uit. Je kan je trouwens afvragen wat het verschil is tussen de Holocaust en wat zij daar in Palestina aan het doen zijn. Dat is ook massamoord.”

Volgens Joods Actueel overtreedt Koçak met die uitspraak de negationismewetgeving. "De stelt dat niet alleen het ontkennen van de Holocaust een strafbaar feit is, maar ook het minimaliseren ervan", stelt Joods Actueel. "En net dat doet de sp.a-politicus met zijn uitspraak."

bron

reactie van een lezer:
Koçak zegt wat anderen niet durven, maar wel denken. Zijn uitspraken hebben niets met racisme of negationisme te maken. Als dat wel zo zou zijn, zou hij heel andere woorden gebruiken. Er mag inderdaad geen enkel fout woord over joden gezegd worden, want dat is een van de ergst mogelijke misdaden. Met zijn uitspraken minimaliseert hij de Holocaust zeker niet. Elk rechtgeaard mens weet zéér goed dat daarbij de ergste gruwelen zijn doorstaan door de joodse gemeenschap, maar het is niet correct dat ze zich daar na meer dan een halve eeuw nog steeds achter verschuilen als er ook maar een half negatief woord over hun godsdienst gezegd wordt. Ieder mens moet respect hebben voor een ander en een beetje verdraagzaam zijn, want zonder die 2 dingen is er geen samenleving mogelijk. Denk daaraan aub!

30-12-2010, 23:27


Orthodoxe joden doen weinig mee aan onze maatschappij, maar daar staat weer tegenover dat het percentagegewijs maar een klein aantal i op alle joden hier,

Onder moslims zijn veel meer mensen die niet tot bijna niets meedoen in het maatschappelijk gebeuren.

En deze man laat maar weer eens zien hoe weinig hij weet van de shoa, anders had hij die niet vergeleken met het midden-oosten conflict..