Bekijk volle/desktop versie : Sharia en dawah



26-12-2010, 15:18
Elke moslim zou elke aspect van de Islam moeten accepteren in hart en nieren en hij zou hier trots op moeten zijn.

Deze tijd waarin wij leven word de islam niet bestreden door de islam volledig weg te vagen, maar de secularisten proberen eerder de islam als slechts een religie van spiritualiteit, vasten, bidden hadj etc te promoten. Mensen die zich enkel hiermee bezig houden worden ook geaccepteerd en geprezen. Aan de andere kant worden de wetten die Allah de Verhevene heeft voorgeschreven voor Zijn schepping aangevallen en moslims die dit willen promoten worden als achterlijk en dwaas afgebeeld. Dit heeft tot gevolg dat veel moslims vandaag de dag geestelijke verslagenheid vertonen en ze hebben onder druk afstand genomen van het verdedigen van de wetten van Allah zoals de hand afhakken van een dief, stenigen bij overspel, polygamie, huwelijk met iemand die net de pubertijd heeft bereikt etc.

Deze zaken worden niet ontkend door deze verslagen geesten, maar eerder zie je ze met excuses komen zoals: Ja maar dat was een andere tijd en het was een onderdeel van de Arabische cultuur etc. alsof de Islam zoals beschreven in de Koran en Soennah alleen voor die tijd was en alleen voor dat Arabische volk was bedoeld. Ze verontschuldigen zich voor het gebod van de Schepper van de hemelen en aarde en beweren dat ze daarmee de Islam verdedigen en promoten. Ze doen zelfs mee met de secularisten in hun aanval op de Islamitische rechtssysteem door degenen die beweren dat de wetten uit de Koran de beste en meest verheven manier van wetgeven is, aan te vallen en als achterlijk en dwaas te beschrijven. Wij zien imaams die vol trots hun recht opeisen bij de rechtbanken van de kuffar, en ze roepen op om op een partij te stemmen die beweert dat zij de beste manier van wetgeving kent, en dit doen ze vol vertrouwen en trots en tegelijkertijd zie je ze een moslim aanvallen die beweert dat Allah de beste wetten heeft laten zien aan Zijn schepselen en dat deze onovertrefbaar zijn.

Deze personen zouden nog niet aan het promoten van de Islam moeten denken, ze zouden beter aan hun eigen overtuiging moeten werken. Hoe kan je de Islam promoten als je zelf niet elke aspect van de Islam durft te promoten en te verdedigen en je trots hiervoor durft te tonen? Hoe kan je de islam promoten als je beweert dat de Islamitische wetten geen goede optie zijn voor de maatschappij waarin wij vandaag de dag leven? Hoe kan je de Islam promoten wanneer je tevreden en content bent met onze huidige situatie waarin de moskee geen taken kan vervullen die het ooit heeft vervuld zoals rechtspraak met de Goddelijke Sharia en waarin belangrijke beslissingen werden genomen om de moslim natie te regeren?