Bekijk volle/desktop versie : griesmeelcake met yoghurt



24-12-2010, 01:37
hey dames,

ben opzoek naar het recept daarvan incl foto. zag hier een keer eentje, die er zo lekker uitzag. maar kan hem nergens meer vinden. wie kan me helpen aub.

nu ik wat vrije tijd heb met de vakantie. wil ik graag wat recepten uitproberen, en mijn familie zijn mijn proefkonijnen.

tbarkallah voor jullie wat jullie allemaal in de keuken kunnen.

alvast bedankt

24-12-2010, 01:42


Hey meid,

Hierbij het recept.
Heb het ook hier van marokko.nl vandaan.

Hij is heerlijk.


Recept:

2 eieren
150/175 gram suiker (naar smaak, want in de yoghurt zit geen suiker)
2 zakjes vanillesuiker
150 ml zonnebloemolie
350 ml volle yoghurt
275 gram griesmeel/smid
1 zakje bakpoeder

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig totdat je mengsel witgeel van kleur ziet. Doe er dan de olie bij en mix dit goed door elkaar.
Als je ziet dat de olie is opgenomen in je beslag, dan voeg je de yoghurt toe en mix je het verder tot een luchtig beslag.
Meng dan het zakje bakpoeder met de griesmeel en doe dit erbij.
Weer goed mixen.
Vet dan je bakvorm in met boter en bloem en giet je beslag erin. Ik heb een vorm van 28 cm gebruikt, en heb er 12 stukken uit gehaald. Hoe kleiner je bakvorm, hoe hoger je cake.
Doe je cake in een voorverwarmde oven voor 40 a 45 minuten.

24-12-2010, 01:43

Citaat door Flashbacks:
Hey meid,

Hierbij het recept.
Heb het ook hier van marokko.nl vandaan.

Hij is heerlijk.


Recept:

2 eieren
150/175 gram suiker (naar smaak, want in de yoghurt zit geen suiker)
2 zakjes vanillesuiker
150 ml zonnebloemolie
350 ml volle yoghurt
275 gram griesmeel/smid
1 zakje bakpoeder

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig totdat je mengsel witgeel van kleur ziet. Doe er dan de olie bij en mix dit goed door elkaar.
Als je ziet dat de olie is opgenomen in je beslag, dan voeg je de yoghurt toe en mix je het verder tot een luchtig beslag.
Meng dan het zakje bakpoeder met de griesmeel en doe dit erbij.
Weer goed mixen.
Vet dan je bakvorm in met boter en bloem en giet je beslag erin. Ik heb een vorm van 28 cm gebruikt, en heb er 12 stukken uit gehaald. Hoe kleiner je bakvorm, hoe hoger je cake.
Doe je cake in een voorverwarmde oven voor 40 a 45 minuten.



dank je wel meid, je bent een schat heb je er misschien ook een foto van??

05-01-2011, 09:01
deze wil ik eens uitproberen..bedankt voor het plaatsen

06-01-2011, 12:52


Kan je Yohert ook in Vla vervangen?? en kan je giesmeel ook bij de appie halen of moet je echt die van de marokaan hebben.

06-01-2011, 14:34
Dat klopt niet wat je zegt hoe kleiner de bakvorm hoe hoger de cake het gaat puur om de eiren Ik zie dat jij maar 2 eiren gebruikt hebt ja natuurlijk krijg je dan 12 stukjes

06-01-2011, 21:15
Die heb ik een keer gemaakt en was echt lekker

06-01-2011, 21:50
super!!! die zocht ik thanks

07-01-2011, 19:22
lijkt me lekker, ik denk dat ik hem een van deze dagen ook maar ga uitproberen