Bekijk volle/desktop versie : OM in beroep in Nijmeegse scooterzaak



22-12-2010, 15:35
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank in de zogeheten Nijmeegse scooterzaak. Een 20-jarige man kreeg vorige week acht jaar cel opgelegd wegens het doodrijden van een 50-jarige voetganger in januari van dit jaar. Zijn 19-jarige bijrijder kreeg twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

De rechtbank achtte bewezen dat de 20-jarige de bestuurder was van de scooter en sprak de jongere verdachte daarom vrij van doodslag. Het OM is van mening dat beide verdachten verantwoordelijk zijn voor het medeplegen van doodslag en gaat in beroep. De officier van justitie had 6 jaar cel geëist tegen de 19-jarige verdachte en 7 jaar tegen de 20-jarige.

De twee kwamen afgelopen januari in het centrum van Nijmegen op een scooter in botsing met de voetganger. De twee waren op de vlucht voor de politie. De advocaat van de oudste verdachte liet eerder al weten ook in hoger beroep te gaan.

Bron: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/1081516/2010/12/22/OM-in-beroep-in-Nijmeegse-scooterzaak.dhtml