Benodigdheden voor 6 personen
Vulling:
500 gram gehakt versgemalen zwarte peper
150 gram rijst zout
6 gehakte uien paprika
1/2 bosje peterselie 12 kleine, groene paprika's
1/2 bosje dille 3 kleine tomaten
1/2 bosje munt 1 eetlepel boter
Bereiding:
Schep de gehakte uien in een soepbord. Bestrooi deze met zout en kneed totdat de uien doorzichtig worden. Doe er water bij en laat het uitlekken. Herhaal deze procedure tweemaal. Schep de uitjes met de andere ingredienten in een schaal en meng alles goed door elkaar. Snijd vervolgens de stelen met de kapjes van de paprika's en verwijder het zaad met de zaadlijsten. Was en droog de paprika's en leg ze op een bord. Snijd de tomaten in vieren. Vul de paprika's met de vulling en sluit de paprika met de tomaat af. Plaats de paprika's in een juspan en doe er twee en een halve liter water bij, een eetlepel boter en een halve eetlepel zout. Sluit de pan en laat de inhoud ongeveer een uur zacht koken.