Bekijk volle/desktop versie : Koning Abdullah wil moskee Ground Zero verplaatsen



21-12-2010, 17:28
De koning van Soedie Arabie overweegt een oude ziekenhuis te kopen om de omstreden islamitische centrum te verplaatsen van Ground Zero.

Een advocaat die nauwe banden zou onderhouden met de koninklijke familie meldde dat hij geinformeerd heeft over een eventuele koop van de St. Vincent's Hospital in Manhattan. In het vervallen ziekenhuis zou het islamitisch centrum verplaatst worden. Zo zou Koning Abdullah de protesten een halt willen toeroepen door het verplaatsen van het centrum. Het ziekenhuis staat sinds haar faillissement in April leeg maar werd 9 jaar geleden nog volop gebruikt om de gewonden van 11 september te behandeen.

Zelf is Koning Abdullah (87) in New York herstellende van een rugoperatie. Hij gaf in het verleden duidelijk te kennen dat hij niks te maken wil hebben met de controverse rond het centrum in de buurt van de plek waar de aanslagen op het WTC plaatsvonden. De prijs van het medisch centrum zou rond de 300 miljoen dollar liggen.

Het kantoor van burgemeester Michael Bloomberg (die de bouw van de moskee op Ground Zero toejuicht) zegt geen contact te hebben gehad met vertegenwoordigers van koning Abdullah en weigeren verder commentaar te geven. Adviseurs van het project zeggen dat de bouw op Ground Zero gewoon doorgaat.


Bron: Montreal Gazette

21-12-2010, 18:42


Wat een eikel; dat hij niet door heeft dat ze hem een vervallen gebouw door z'n strot willen douwen voor een schandalige 300 miljoen!
maar die eikels zijn echt loosers, want ze betalen overal de hoofdprijs.
Het zal vast wel zo'n jodenstreek zijn!