Bekijk volle/desktop versie : jouw huwelijk???????Pagina's : [1] 2 3 4 5

23-12-2002, 15:49

Citaat door ouiam_tet1:
salaaaaaaaaaam dames en heren!!!!!!!!!

ik had voor iedereen een vraag.
hoe zien jullie het huwelijk of voor de mensen die al getrouwd zijn hoe is jullie huwelijk?
ik ben hier heel erg nieuwsgierig naar omdat ik het echt als een sprookje zie en misschien word het eens ijd dat ik wakker word.
ik wil graag weten of ik de enige ben, je mag ook een soort verhaaltje er van maken.

alvast bedankt!!!!!!!!!

ouiam
.

23-12-2002, 15:54


mijn huwelijk is alles wat ik er van verwacht had en nog VEEL meer.. ik ben heel gelukkig samen met mijn man. en we zijn nog steeds de beste maatjes...die we altijd geweest zijn. we respecteren elkaar enorm, vandaar dat we ook zelden een ruzietje hebben

Liefs Safia

24-12-2002, 10:05
ik denk dat ik wel antwoord kan geven op je vraag.

Ik ben vandaag 9 dagen getrouwd en ik zal je zeggen:
[GLOW=royalblue]HET IS HEERLIJK.......... [/GLOW] maar je wil natuurlijk details.


Kijk ik heb ruim 2 jaar een relatie met mijn man gehad. Na de eerste 6 maanden is hij me ten huwelijk komen vragen, 6 maanden daarna is zijn we verloofd. Vervolgens zijn we hard gaan sparen voor een bruiloft en een leuk huisje. We hebben vervolgens een huis gekocht(huren duurde een eeuwigheid) en een ruim een jaar na onze verloving zijn we nu getrouwd. Ik heb vanaf dag 1 al een goed gevoel gehad bij mijn schatje.

Wel wil ikerbij zeggen dat we allebei eigenwijse mensen zijn, en inderdaad af en toe botst het natuurlijk, en je deelt niet altijd elkaars meningen. Maar het geheim zit 'm in RESPECT.

Je moet ten alle tijden respect voor elkaar tonen. Als je een meningsverschil heb, dan hoef je niet zijn mening over te nemen, maar zeggen: okee poepie, dat is jouw mening en dit is de mijne......maar ik begrijp je en respecteer je mening. Kijk dan is het einde discussie..je hoeft het niet met elkaar eens te zijn....als je elkaar maar begrijpt en elkaar maar de ruimte geeft. Vaak is het ook zo door goed te praten dat je langzamerhand ook van zijn mening overtuigd wordt en andersom.

Daarom zeg ik COMMUNICATIE is noodzakelijk in een relatie.

Het getrouwde leven is voor mij het sprookje dat ik me had voorgesteld, maar misschien denk ik zo omdat ik nog in mijn wittebroodsweken zit..................maar ik ben ervan overtuigd dat ik voor altijd gelukkig met hem blijf....en hij ook met mij......

Heb je nog andere vragen?

27-12-2002, 09:10
Hallo romantische zieltje,

Ik ben ook getrouwd bijna 2 jaar geleden, en ik kende mijn man helemaal niet ik ben echt ouderwets getrouwd terwijl ik een heel moderne griet ben.

Ik wilde trouwen als mijn ouders vroeger, ik wilde geen contact met mijn man voor ons trouwen, ik was heel onzeker over alles ik wilde gewoon gelukkig zijn!!

Het was heel spannend mijn man komt uit Marokko en ik zag hem daar wel eens maar had nooit met hem gesproken.

Dus om een lang verhaal kort te maken, hij kwam naar Nederland en we trouwde en ik ben nog steeds STRAALBEZOPEN verliefd op die kerel!!
Jammie

En hij ook op mij........ en natuurlijk maken elke getrouwde stellen wel eens ruzie das erg normaal. als mensen wel eens zeggen wij maken nooooit ruzie dan vind ik dat altijd eng want dat kan toch niet je moet toch je eigen mening hebben of af en toe lekker chaggie zijn vooral als je ongi wordt.

Dus en er zijn best leuke dingen om te vertellen hoor bv hij heeft om de 3 weken ochtend dienst dan moet hij om 4 uur opstaan in de ochtend dus moet hij erg vroeg naar bed natuurlijk, maar ik wil die spannende film nog kijken, gaat ie de hele tijd om me heen dralen want hij wil niet gaan slapen voordat ik naast hem lig.
Ik vind dat WALGELIJK ROMANTISCH, oja van de week kwam hij ineens thuis met hele lieve romantische oorbellen, zomaar heel spontaan ja dan denk ik JIJ MAG BLIJVEN SCHATJE!!


Doegie

27-12-2002, 11:25


Heey daar ben ik, sorry dat ik het zo kort hield, maar was tevens drukjes aan het werk... nou hier komen de details...

ik had altijd gedacht dat ik de liefste man zou trouwen, maar nu ik met hem getrouwd ben, weet ik dat hij de allerliefste is... hij doet dingetjes voor me (lieve briefjes schrijven.. elke keer als ie opstaat (van tafel of van de bank) een kus op mijn voorhoofd.. slapen wanneer ik ga slapen... pannekoeken bakken in het weekend, me elke dag naar de bushalte brengen en dan vervolgens terug naar huis om het netjes te maken voordat ie gaat werken en nog veel meer) hier droomde ik van, maar had het eigenlijk niet echt verwacht dat hij zo zijn best voor me zou blijven doen

maar ja hij heeft ook een hele lieve vrouw die alles voor em doet!

Het gaat erom wat je er samen van maakt.. En vanavond... krijgt ie een voetenbadje van me en ga ik zijn voeten eens lekker masseren

Liefs Safia

28-12-2002, 19:48
salam dames.

ik ben een jongen en ik wil ook heel graag hierop reageren.
ik heb nu twee jaar een vriendin en ik hou echt zoveel van haar inshallah ga ik volgend jaar om haar hand vragen.
ik zie m'n toekomst zo....

ik ga werken zij gaat niet werken ik wil dat liever niet, daar hebben we het al over gehad.
ik kom thuis en dan staat het eten klaar en gaat zij heel goed voor mij zoregn want ik ben ook heel goed voor haar..

besalama anouar

30-12-2002, 09:28
Bedankt Ouiam_tet1!

Lieve Mannen bestaan inderdaad nog!

Liefs Safia

30-12-2002, 21:21


wallah echt te mooi om waar te zijn.........hamdoelilah...het doet mij glimlachen als ik jullie verhalen leees...ik hoop nsha allah die dag ook mee temaken maar focus me meer op het leven na die belangrijke dan...Safia het is echt mooi om jou verhaal te lezen......................VEEL GELUK DAMES EN NATUURLIJK DE MANNEN......IK WENS JULLIE ECHT HET ALLERBEST EN MOGE AL JE WENSEN EN DROMEN NSHA ALLAH UITKOMEN...XXX

30-12-2002, 23:42
Hey allen

heb met plezier jullie SCHATTIGE verhaaltjes gelezen.

Altijd goed om de dingen eens van de andere kant te bekijken....kwestie positieve lucht in te blazen.

Veel geluk allen!!!!02-01-2003, 20:40
salaam

IK BEN NU BIJNA 7 JAAR GETROUWD IK WAS 19 DAT IK GING TROUWEN EN IN HET BEGIN DACHT IK NOG WEL EENS IK BEN TE JONG
MAAR HEB ER NOOIT SPIJT VAN GEHAD
IK BEN ZIELS GELUKKIG MET MIJN MAN HIJ IS ALLES VOOR MIJ EN IK VOOR HEM

HIJ GEEFT OM MIJ EN IK NATUURLIJK OM HEM HIJ HELPT ME IN DE HUISHOUDING KOOKT EN VERTROUWD MIJ 100% EN IK HEM (IS HEEL BELANGRIJK)

ONS LIEFDE IS NU NOG KOMPLEETER DAN OOIT DOOR ONS DOCHTER VAN 4 EN ZOONTJE VAN 10 MAANDEN
MOOIER HED HET NIET KUNNEN WORDEN
WE HOUDEN VEEL VAN ONZE KIDS EN HOPEN DAT WE ALTYD BIJELKAAR ZULLEN BLIJVEN

WE BEGRIJPEN ELKAAR EN VOELEN ELKAAR GOED AAN
IK BEN ECHT HEEL GELUKKIG MET HEM AL 7 JAAR LANG EN HOOP DAT HET NOG WAT HEEEEEEEEL WAT JAARTJES ZO ZAL BLIJVEN

EN IK HOOP DAT ALLE MEIDEN DIE NOG VRIJGEZEL ZIJN OOIT NET ZO GELUKKIG WORDEN ALS IK

WANT IK HEB HET ECHT GETROFFEN MET ZON EEN LIEVE MAN (EN HIJ NATUURLIJK MET EEN LIEVE VROUW)

NOU MEID IK HOOP HET BESTE VOOR JE EN DAT JE HEEEEEEEEEL GELUKKIG MAG WORDEN

KUSJES EEN GELUKKIGE VROUW

02-01-2003, 21:57
waaaaaaaaa nu ik dit lees wil ik ook trouwen!!!
Maar ik ben nog veels te jong daarvoor, vindt ik.
Ik hoop ook ooit een leuke vent te vinden en daarmee huwen...
Dat laat ik wel aan me lot over

Heel veel geluk voor de getrouwde vrouwtjes, en de aankomende bruidjes!!!!!

Doegie

03-01-2003, 10:09
Bedankt voor al jullie gelukswensen!
Het maakt mij een nog gelukkigere vrouw... weet je wat het geheim is van een goed huwelijk..... dat je je schatje nog meer gunt dan dat je jezelf gunt... en dan maar hopen dat je schatje dat ook doet.. Maar gelukkig is dat in mijn geval zo .. en altijd lief voor elkaar zijn

Liefs Safia

03-01-2003, 11:43


IK wens jouw alle GELUK toe samen met je aanstaande man en Moge je al het goede in het huwelijk overkomen

Liefs Safia

03-01-2003, 14:23
wat een goede topic zeg...ik werd het helemaal beu om al die negatieve huwelijksverhalen te horen en dan heb ik het niet eens over de scheidingen binnen ons cultuur...pfff.

Maar zoals ik al eerder......zei, ik ben dus Onlangs getrouwd en het LEVEN IS ZOOOOOO GOED.....met hem aan mijn zijde. OOk wij gaan niet naar bed zonder elkaar.

Verder is hij echt de liefste marokkaanse man die er bestaat. Ik heb gisteren nog een heerlijk rugmassage gehad. Tevens komt het regelmatig voor dat hij eeerder klaar is van werk, dan ruimt HIJ het huis op. En hij help mij ook vaak in het huishouden, vooral bij een grote schoonmaak van het huis.

En elke ochtend staat hij met mij op om mij in de auto naar werk te brengen, ondankt het feit dat hij een paar uur later begint dan ik...kijk : als dat geen liefde is, dan weet ik het ook niet meer....

Ook heeft hij een verassing voor mij, maar wil niet zeggen wat het is...ik verheug me er nu al op.

maar net als de andere meiden: hij heeft ook wel een onwijs lieve vrouw.....die werkelijk alles voor hem over heeft....

WIE GOED DOET, GOED ONTMOET.!!!

03-01-2003, 15:01
Hallo allemaal,

Ik lees al die positieve reacties en ik begin nog meer te twijfelen aan mijn huwelijk. Ik ben namelijk ook enkele maanden getrouwd en ik moet zeggen dat ik het in mindere mate in de positieve zin ervaar!!

Natuurlijk hij is erg lief en helpt met van alles mee. We hebben allebei vaak onze eigen mening en dringen niks aan elkaar op. Maar toch mist er wat. Soms zijn er van die momenten, wanneer ik in zijn armen lig, en dan bij mezelf denk van 'wat doe ik hier?'.

Kortom mijn ervaringen komen niet over een met het geen hier door iedereen verteld wordt.

Dus Ouiam, natuurlijk moet je niet het ergste van het huwelijk gaan denken. En je moet het zeker niet vermijden of iets dergelijks maar je moet het ook zeker niet als 1 happy droom zien, waar je maar niet uit ontwaakt. Ik denk dat velen het huwelijk op hun eigen manier beleven. Het ligt dan ook voornamelijk aan jezelf. Ben je heel nuchter ingesteld of juist niet?? Ik denk dat het allemaal hierom draait. En verder zijn wij Marokkaanse meiden geneigd om ons alleen maar bezig te houden met onze verliefdheid en verder niks anders. Maar vergeet niet dat je als je trouwt niet alleen met zijn tweeen op aarde bent maar dat er ook nog zijn familie en jouw familie is. En niet te vergeten de vrienden en kennissen.

Kortom het huwelijk is niet voor iedereen een sprookje!!!!

Ma3salama

Pagina's : [1] 2 3 4 5