Bekijk volle/desktop versie : Cake maken, wat doe ik verkeerd?



Pagina's : [1] 2

15-12-2010, 17:47
Iedere keer als ik een cake maak gooi ik het weg.
Zodra ik het cake in de oven doe, gaat het al mis.
Dan begint het op een vulkaan uitbarsting te lijken.
In het midden wordt ie heel dik, en als ik die eruit haal zakt ie in.



15-12-2010, 18:06


Hoe maak jij je cake misschien ligt het daar aan?
Je mag de eerste 30 minuten absoluut niet je oven open maken pas na 30 minuten kan je kijken of je cake al gaar is.

15-12-2010, 18:09

Citaat door Big_Yema:
Hoe maak jij je cake misschien ligt het daar aan?
Je mag de eerste 30 minuten absoluut niet je oven open maken pas na 30 minuten kan je kijken of je cake al gaar is.


Ik heb een cake recept van hier gepakt.
Ik maak de over niet open.
Pas als die bruin is geworden en prik ik er met een sate stokje erin om te kijken of die gaar is.
Ik doe wel de oven voor verwarmen voordat ik de cake erin doe.
Ik heb zelfs een nieuwe cakevorm gekocht.


15-12-2010, 18:10
Wat voor recept is het en hou je je ook aan de instructies van het recept?

15-12-2010, 18:26


Ja ik hou me aan de instructies.

Gisteren heb ik deze recept uitgeprobeerd.

Citroencake

Benodigdheden:
6 eieren
90 gram bloem
90 gram maizena
1 bakpoeder
200 gram suiker
100 gram roomboter
1 geraspte citroenschil of 1 eetlepel geraspte citroenschil van Dr. Oetker
1 zakje Vanillesuiker
Sap van 1 halve citroen
Bakspray

Bereiding:
Splits de ieren en klop de eigelen samen en voeg de suiker toe. Klop in een andere kom de eiwitten tot schuim en schep dat vervolgens, schepje voor schepje door het eigeelmengsel. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, maizena, bakpoeder en de gesmolten roomboter. Meng dit goed samen. Voeg daarna de geraspte citroenschil toe en sap en de vanillesuiker. Mix alles door elkaar en schep het beslag in een ingevette cakevorm.
Laat de cake ongeveer 30 minuten bakken in de oven op 180 graden. Laat de cake afkoelen alvorens je deze uit de vorm haalt.
Bestrooi de cake met jam en kokos of poedersuiker.

15-12-2010, 18:31
Same problem here

15-12-2010, 18:37

Citaat door Big_Brown_Eyes_:
Same problem here


Het is gewoon verschrikkelijk.
Mijn cake ruikt heerlijk, smaakt lekker. Maar misvormd door die uitbarsting in het midden.

15-12-2010, 18:57
Dames.

Probeer dit recept en hij zal NIET mislukken.
1 glas olie
1 glas suiker
4 eieren
1 glas melk
3 eetlepels Cacaou
2 glazen meel + 1 zakje bakpoeder.


Over op 170 grdn
Mix olie met suiker (ong. drie minuten)
voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Mix tot een creme.
Voeg melk toe.
Dit alles mag op hoogste stand gemixt worden.
Vervolgens zet je de mixer op stand 1 (laagste stand)
Dan zeef je de bloem, bakpoeder en cacaou en dit voeg je toe.
Rustig mixen totdat het is opgenomen.

Bakblik invetten met boter en een beetje bloem dan erin gieten en meteen in de oven.
Na 40 minuten erin prikken, komt stokje schoon uit?
Dan is het klaar!

Succes!

16-12-2010, 10:57
Hey meid, het kan echt ook aan de oven liggen hoor.
Als ik een cake bij mij thuis maak lukt ie (meestal ) goed, maar als ik precies dezelfde bij mijn moeder maak lukt het niet.
De oven van mijn moeder is echt niet geschikt voor bakwerk...

Het zijn allebei heteluchtovens.

16-12-2010, 15:23

Citaat door Lievejuf:
Dames.

Probeer dit recept en hij zal NIET mislukken.
1 glas olie
1 glas suiker
4 eieren
1 glas melk
3 eetlepels Cacaou
2 glazen meel + 1 zakje bakpoeder.


Over op 170 grdn
Mix olie met suiker (ong. drie minuten)
voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Mix tot een creme.
Voeg melk toe.
Dit alles mag op hoogste stand gemixt worden.
Vervolgens zet je de mixer op stand 1 (laagste stand)
Dan zeef je de bloem, bakpoeder en cacaou en dit voeg je toe.
Rustig mixen totdat het is opgenomen.

Bakblik invetten met boter en een beetje bloem dan erin gieten en meteen in de oven.
Na 40 minuten erin prikken, komt stokje schoon uit?
Dan is het klaar!

Succes!


Dank je wel schat.
Wat voor soort glas moet ik gebruiken?


16-12-2010, 15:28

Citaat door erasmus1:
Hey meid, het kan echt ook aan de oven liggen hoor.
Als ik een cake bij mij thuis maak lukt ie (meestal ) goed, maar als ik precies dezelfde bij mijn moeder maak lukt het niet.
De oven van mijn moeder is echt niet geschikt voor bakwerk...

Het zijn allebei heteluchtovens.


Ik heb een heteluchtoven van Bosch.
Ik ga straks die andere cake proberen van Lievejuf en dan kijk ik weer.

16-12-2010, 15:53
Hmm, dat gebeurde bij mij ook, toen had ik te veel beslag gedaan in een vorm. Ik had een grotere vorm moeten nemen. Kan ook dat er te veel bakpoeder in zit, die van mij barstte letterlijk open en het beslag kwam er in het midden uit net als bij een vulkaan.

Probeer het recept dat door lievejuf is geplaatst. Die werkt bij mij ook altijd. Ik gebruik daarvoor een Nederlands theeglas van 250 ml. Succes!

16-12-2010, 16:04



Citaat door Sentoper:
Hmm, dat gebeurde bij mij ook, toen had ik te veel beslag gedaan in een vorm. Ik had een grotere vorm moeten nemen. Kan ook dat er te veel bakpoeder in zit, die van mij barstte letterlijk open en het beslag kwam er in het midden uit net als bij een vulkaan.

Probeer het recept dat door lievejuf is geplaatst. Die werkt bij mij ook altijd. Ik gebruik daarvoor een Nederlands theeglas van 250 ml. Succes!


Insha'Allah..
Ja het is geen gezicht hoe mijn cake soms dr uitkomt haha.
Die ruikt heerlijk en smaakt lekker, maar die kan je niet op tafel zetten voor je gasten of meenemen naar een familie bezoek.

16-12-2010, 16:59
laat t ff weten als t je gelukt is!

16-12-2010, 22:15
Ik wou die gaan maken.
Maar kreeg onverwachts bezoek van mijn vriendin en die is net weg.
Ik laat morgen insha'Allah weten of die gelukt is.

Pagina's : [1] 2