Bekijk volle/desktop versie : Laurence Stassen lijsttrekker PVV Limburg



10-12-2010, 16:46
Laurence Stassen lijsttrekker PVV Limburg


Van onze verslaggever Sebastiaan Timmermans − 10/12/10, 15:45
Laurence Stassen in het Europees Parlement. © ANP

VK UPDATE AMSTERDAM - De PVV heeft vandaag haar kandidatenlijst voor de verkiezingen van de provinciale staten in Limburg gepresenteerd. Lijsttrekker wordt de 39-jarige Laurence Stassen. Momenteel zit Stassen voor de PVV in het Europees Parlement.

Ook op de tweede plek staat een PVV-oudgediende: Tweede-Kamerlid Roland van Vliet. Hij is voorgedragen als kandidaat-gedeputeerde. Van Vliet zit in de Tweede Kamer in de commissies financiën, economie en rijksuitgaven. Als hij gedeputeerde wordt zal hij de Kamer verlaten. De derde plek is voor de Roermondse Cor Bosman.

Laurence Stassen werd in 2009 Europarlementariër. De PVV heeft er vier zetels. Stassen stond vierde op de lijst, toch werd ze niet direct gekozen. De lagergeplaatste Geert Wilders werd met voorkeursstemmen gekozen. Hij nam zijn zetel niet in, waardoor Stassen naar Brussel kon. Voor haar carrière in de politiek was Stassen onder meer presentatrice bij de lokale omroep van Limburg. In het Europees Parlement is Stassen lid van de commissie interne markt en consumentenbescherming.

Limburg telt mee
PVV-leider Geert Wilders presenteerde de lijst in Roermond. Hij gaf aan Limburg te willen veroveren. Ook moet de provincie volgens Wilders teruggeven worden aan de Limburg. Wilders stelde verder dat Limburg het 'hartland van Nederland' is.

De partij heeft ook al een slogan bedacht die hen naar de verkiezingsoverwinning moet leiden: Limburg telt mee, stem PVV.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1071185/2010/12/10/Laurence-Stassen-lijsttrekker-PVV-Limburg.dhtml

10-12-2010, 17:12


Limburg teruggeven aan de limburgers???
kunnen we Limburg niet aan België land en of Duitsland geven???
Lijkt me een goed idee

10-12-2010, 18:26
Nederland terug aan de Nederlanders .......

10-12-2010, 18:40

Citaat door Fries:
Nederland terug aan de Nederlanders .......


VS terug naar de indianen!!!!!

10-12-2010, 18:48



Citaat door Bokitoo_:
VS terug naar de indianen!!!!!

Hey Boki.. ik lees jou reacties graag.., maar aan wie moeten we Friesland terug geven dan?

10-12-2010, 18:57

Citaat door Bladerdeeg:
Hey Boki.. ik lees jou reacties graag.., maar aan wie moeten we Friesland terug geven dan?

aan de franken en een stukje aan de saxen!

10-12-2010, 19:48
PVV in Limburg: Weg met moskeeën en linkse hobby's

vrijdag 10 december 2010 18:20

Geen subsidies meer naar 'linkse hobby's', een sluitende begroting, meer wegen en beter onderwijs. Dat is de inzet van de PVV voor de Provincale Statenverkiezingen in Limburg. Lijsttrekker wordt Laurence Stassen (39).

Wilders en Stassen tijdens de presentatie van vrijdag Wilders en Stassen tijdens de presentatie van vrijdag

Eerste Kamer
De Provinciale Staten-verkiezingen zijn belangrijk voor de PVV én de regering van VVD en CDA. Aangezien Statenleden de leden van de Eerste Kamer kiezen, zijn PVV'ers in de provincie voor het minderheids-kabinet noodzakelijk om een meerderheid te halen in de Senaat.

Dat is bekendgemaakt bij de presentatie van vijf Limburgse PVV-kandidaten.

Hartland
'Met de PVV geen halal, maar zuurvlees,' hield partijleider Geert Wilders zijn gehoor voor. 'Geen moskee, maar carnaval! Geen preken van haatimams, maar buutreedners! Voor de PVV is Limburg het hartland.'

Hij doelt daarmee op het feit dat een op de vier inwoners van de provincie bij de laatste verkiezingen stemde op de PVV.

Wilders wil dat de provincie minder overheidsgeld stuurt naar 'linkse hobby’s als klimaatzwendel, ontwikkelingshulp en multicultiprojecten'. Ook eist de PVV een hardere aanpak van drugstoerisme en criminaliteit, meer aandacht voor vergrijzing en de sluiting van islamitische scholen.

Roer
De lijsttrekker voor de PVV in Limburg wordt Laurence Stassen (39), lid van de PVV-fractie in het Europees parlement. Zij voert de lijst aan met het thema 'Limburg telt mee, stem PVV'. Doel is meebesturen in de provincie, dus het leveren van een afgevaardigde.

'Limburg wordt al vele jaren bestuurd door dezelfde regentenkliek, verzand in vriendjespolitiek en handjeklap,' zei Stassen. Volgens haar is dat een ongezonde situatie. 'Het wordt tijd dat het roer omgaat.'

Door Jeroen Langelaar