Bekijk volle/desktop versie : Grote studentendemonstratie tegen bezuinigingen



08-12-2010, 12:07
Drie grote studentenorganisaties willen medio januari een grote demonstratie houden op het Malieveld in Den Haag

Dit maakten de 3 organisaties woensdag bekend. Zij zullen een samenwerking aangaan om zo veel mogelijk betogers te verzamelen op het Malieveld. Hier zullen ze demonstreren tegen de plannen van het kabinet die studenten die meer dan een jaar vertraging oplopen in hun studie flink meer collegegeld wil laten betalen. Volgens de bonden Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) zal de kwaliteit van het hoger onderwijs in gevaar brengen.

Studenten zouden ook minder mogelijkheden krijgen om zich te ontplooien door alle bezuinigingen die gepland staan. ''Deze gevolgen zullen in Nederland zorgen voor een kenniscrisis in plaats van een kenniseconomie". Aldus de bonden.

Aanstaande vrijdag gaan studenten al de straat op in Amsterdam, Wageningen en Nijmegen. Er waren al eerder wat kleinere betogingen in Groningen en Den Haag. Maar deze dienden volgens de studentenorganisaties als een voorproefje van wat er medio januari op het Malieveld zal plaatsvinden.


Bron: NU.nl

08-12-2010, 16:54


Goed om erbij te zijn.