Bekijk volle/desktop versie : Liefde, een naaste geliefde van u wil geen Moslim meer zyn hoe zou je het aanpakken??



Pagina's : [1] 2

21-11-2010, 21:02
Graag met allerlei soorten uitleg dus svp niet alleen de emo under cultuur boven geloof reacties.


21-11-2010, 21:05


ik zal die gene proberen te overtuigen dat er geen betere weg is dan de weg van Allah swt. Ik zal hard mijn best doen om die gene op het juiste pad te laten blijven. Als het niet lukt dan verbreek ik mijn band met die persoon en ga ik mijn eigen pad op zonder die persoon, tenzij het mijn ouders, zusjes of broertje zijn. Dan blijf ik met hun omgaan!

21-11-2010, 21:09
Geen dwang in religie..

En moet kunnen maar ofcourse gaat elke ramadan muslim.
En erger, die hier zijnn ofcourse ineens de heilige hajar en rachid uithangen..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
>>>

Soera 2:62 : Zij die gelovig zijn en zij die het Jodendom belijden, en de christenen en de Sabieërs, wie geloven aan Allah en de laatste dag en heilzame werken bedrijven, voor hen is hun loon bij hun Heer, en over hen is geen vrees en niet zijn zij bedroefd.


Soera 2:82 : En zij die geloven en heilzame werken bedrijven, diegenen zijn de lieden van de Gaarde en zij zijn daarin eeuwig-levend.


Soera 5:65(7:66) : En zo de lieden van de Schrift(christenen en joden) maar geloofden en vreesden, zouden Wij hun hun slechtheden kwijtschelden zouden Wij hen doen binnengaan in de Gaarden van het geneugte.


Soera 3:113-115 : Niet zijn zij gelijk. Onder de lieden van de Schrift(christenen en joden) is een standvastige gemeente.(114) Zij geloven aan Allah en de Laatste Dag en sporen aan tot het behoorlijke en weren af het verwerpelijke, en wedijveren in goede daden. En diegenen behoren tot de zaligen.(115) En wat zij voor goeds doen, daarvoor zal hun geen ondankbaarheid geworden. En Allah is kennisdragend omtrent de vrezenden

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Godsdientsvrijheid in de Islam:
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert2.htm
x
"Onze God, en jullie God, is één":
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert8.htm
x
Omgaan met niet-muslims:
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert10.htm
x
Racisme: een grendel op de hemelpoort:
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert7.htm
x
Koranische Normen en Waarden:
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert22.htm
x
Volledige site wat betreft misconcepties over een religie die hedendaags heel veel in een bepaald daglicht staat!?
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/index.htm

21-11-2010, 21:10
Vrijheid van Godsdienst:

De Religie stelt dat alleen de Schepper kan en ooit zal kunnen oordelen over het geloof. Muslims mogen niet oordelen over het geloof van anderen. Dit principe gaat zelfs zo ver dat er een Islamitische uitdrukking is die zegt dat wanneer een Muslim een andere Muslim van ongeloof beschuldigt, er al minstens één ongelovige is of ooit zou kunnen zijn, met name diegene die de andere beschuldigt van ongeloof. Immers, oordelen over geloof is iets wat alleen de Schepper toekomt. Het geloof is gebouwd rond het centrale concept dat er geen god is dan God. Zich een eventuele goddelijke taak aanmeten, komt neer op het zich gelijkstellen aan de Schepper, en is dus 1 der ergste zondes die men zich kan inbeelden. Er bestaat in de religie ook geen instantie die Muslims kan "excommuniceren". Alleen de Schepper kan ooit oordelenover geloof en ongeloof!

De Koran stelt bij herhaling dat mensen vrij zijn te geloven wat ze willen.

"Zeg: "O niet gelovigen. Ik zal niet dienen wat jullie dienen. En jullie dienen niet wat ik dien. En ik dien niet wat jullie dienen. En jullie dienen niet wat ik dien. Jullie hebben jullie godsdienst en ik heb mijn godsdienst." (109:1-6)

Daarbij hoort ook de keuze niet gelovig te zijn.

"Wie het wil, die moet dan geloven en wie het wil, die moet maar niet gelovig zijn." (Koran 18:29)

Er is dus niet alleen de vrijheid van om het even welke van de Profeten te volgen, maar er is ook de vrijheid de Schepper de rug toe te keren of te geloven dat hij helemaal niet bestaat.


Verbod van eventuele dwang.

Tot dusver werd de godsdienstvrijheid positief gedefinieerd als een vrijheid op grond waarvan men kan kiezen wat men wil geloven. Om het belang ervan ondubbelzinnig te vestigen wordt door de Koran ook het omgekeerde van godsdienstvrijheid, nl. dwang, verboden.

"La ikraha fi dien" > "In de godsdienst is er geen dwang." (Koran, 2:256)

Muslims zijn immers slechts eventuele waarschuwers herinneraars, overbrengers van de eventuele Boodschap. Zij mogen niemand dwingen.

"Waarschuw de mensen, want jij bent slechts een eventuele waarschuwer. Je hebt niet de autoriteit om iemand te dwingen."(Koran 88:22-23)

Zij mogen mensen wel vriendelijk "uitnodigen" (Da'wah) tot de Islam, maar daar eindigt het.

"en als iemand dwaalt ofwel niet perfect doet zeg dan: "Ik behoor slechts tot de waarschuwers". (Koran 27:91)

De misvatting dat Islam met dwang en geweld verspreid zou moeten worden, wordt dan ook helemaal tegengesproken door de Koran.

Er dient overigens op gewezen te worden dat Islam - het zich onderwerpen aan de Schepper - alleen maar mogelijk is wanneer men vrij is om dat te doen. Vandaar ook dat Muslims ervoor moeten zorgen dat dit soort vrijheid mits mogelijk gegarandeerd is in hun samenlevingen. Het garanderen van godsdienstvrijheid behoort tot de kern van de Islamitische regelgeving.

Moet men de niet/anders gelovigen dan niet doden?

Staat er dan niet in de Koran dat niet gelovigen gedood moeten worden?

"En wanneer jullie hen die niet gelovig zijn [in de strijd] ontmoeten, reageer daar dan op hun terug..." (Koran, 47:4)

Dit vers handelt niet over geloof of ongeloof, maar vestigt principes van de krijgswet. Uit de Sunnah blijkt dat het vers geopenbaard werd naar aanleiding van de strijd om Badr, en dat dit vers alleen van toepassing is op de vijand in een eventuele oorlog ("in de strijd&quot, een vijand die in de slag om Badr uit niet gelovigen bleek te bestaan.

De hoofdregel in de Islam is dat alle leven heilig en onschendbaar is. De Koran stelt dat wie iemand doodt, "het is alsof hij de hele mensheid heeft gedood" (5:32). Het vers 47:4 vormt daarop een uitzondering: in een oorlogssituatie kan het doden van de vijand onder bepaalde omstandigheden in het heetst van de strijd toegestaan zijn als men om logistieke en militaire redenen niet in staat is gevangenen te nemen of het eigen/andere levens op het spel staan! Dit is dus ook weer geen algemene oorlogsregel, want in andere oorlogsomstandigheden, als de militaire mogelijkheden het toestaan, beveelt de Koran aan de vijand krijgsgevangen te nemen om hem later weer eventueel vrij te laten, zoals blijkt uit het vervolg van hetzelfde vers:

"... maar wanneer jullie dan de overhand over hen gekregen hebben boeit hen dan stevig vast, hetzij om hen later als gunst vrij te laten hetzij om hen lost te laten kopen, wanneer de lasten van de oorlog zijn afgelegd. " (Koran 47:4)

Het is nu duidelijk dat vers 47:4 de krijgswet tot voorwerp heeft, en in se niets te maken heeft met geloof of nietgeloof. Het vers spreekt de algemene regel van godsdienstvrijheid dus helemaal niet tegen, en is al zeker geen algemene regel die stelt dat niet gelovigen moeten gedood worden. Het vers handelt uitsluitend over respectievelijk doden of krijgsgevangen nemen van de vijand in een oorlogssituatie.

21-11-2010, 21:11


Allah jestar, het zou mn hart breken.

21-11-2010, 21:11
Vraag:

Twee mannen verschillen van mening over de mensen tot wie de boodschap van de Islam niet 'correct' ter ore is gekomen.

De ene persoon zegt dat ze verlost worden van de bestraffing van een ooit niet zo perfecte plek en de andere persoon zegt van niet.

Wat zegt de Islam hierover?

Antwoord:

Over degene die wel reeds de Boodschap van de Islam heeft meegekregen of dit te horen krijgt gedurende zijn leven terwijl

hij hier geen gehoor aan geeft en sterft, hij behoort waarschijnlijk eens tot de inwoners van een niet zo perfecte plek.

Degene daarintegen tot wie de Boodschap van de de religie niet/niet 'correct' ter ore is gekomen,

zal op de Dag des Oordeels eventueel beproefd worden, zoals wij uit de authentieke Soennah kunnen opmaken.

Imam Ahmad heeft in zijn Moesnad op autoriteit van al-Aswad ibnoe Sariec (moge Allah tevreden met hem zijn) overgeleverd

dat de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Vier (soorten mensen) zullen op de Dag des Oordeels

protesteren: een dove man, een krankzinnige man, een bejaarde man en een man die overlijdt in een staat waarin hij de

(Islamitische) Boodschap niet heeft ontvangen… de Schepper zal vervolgens een verbond met hen aangaan dat zij zeker zullen

accepteren, waarna Hij hen de opdracht geeft het Vuur binnen te treden. Als zij uit 'eer/respect/oprechtheid/gehoorzaamheid ect' hier in binnen zullen treden, zal hetgeen

koel en zeer aangenaam voor hen zijn."

(Ahmad, ibn Hibbaan en authentiek verklaard door sheich al-Albaani)

Permanente commissie voor het geven van Fataawaa

Fataawa al-cOelamaa al-Balad il-Haraam, blz. 11

21-11-2010, 21:14

Citaat door Tekker3esht:
ik zal die gene proberen te overtuigen dat er geen betere weg is dan de weg van Allah swt. Ik zal hard mijn best doen om die gene op het juiste pad te laten blijven. Als het niet lukt dan verbreek ik mijn band met die persoon en ga ik mijn eigen pad op zonder die persoon, tenzij het mijn ouders, zusjes of broertje zijn. Dan blijf ik met hun omgaan!



Ik hou het nu nog even kort maar dit is een reactie die ik redelijk kan begrijpen.
Gij geeft duidelijkheid en enige menselijke barmhartigheid.
In plaats van de standaard under bla emo omgeving prinsjes cultuur way.
Le tunnel grachten gordel visie straatratachtige haat reacties die je meestal krijgt of ende ziet.

21-11-2010, 21:40

Citaat door Angelwings.:
Allah jestar, het zou mn hart breken.


Er is geen dwang in geloof so why? probeer ook naar alle stukken hier te kijken.
En dan los van a eventuele emotie uitleg enige vorm van duidelijkheid te geven hoezo??
>>>>>>>

Soera 2:62 : Zij die gelovig zijn en zij die het Jodendom belijden, en de christenen en de Sabieërs, wie geloven aan Allah en de laatste dag en heilzame werken bedrijven, voor hen is hun loon bij hun Heer, en over hen is geen vrees en niet zijn zij bedroefd.

Soera 2:82 : En zij die geloven en heilzame werken bedrijven, diegenen zijn de lieden van de Gaarde en zij zijn daarin eeuwig-levend.

Soera 5:65(7:66) : En zo de lieden van de Schrift(christenen en joden) maar geloofden en vreesden, zouden Wij hun hun slechtheden kwijtschelden zouden Wij hen doen binnengaan in de Gaarden van het geneugte.

Soera 3:113-115 : Niet zijn zij gelijk. Onder de lieden van de Schrift(christenen en joden) is een standvastige gemeente.(114) Zij geloven aan Allah en de Laatste Dag en sporen aan tot het behoorlijke en weren af het verwerpelijke, en wedijveren in goede daden. En diegenen behoren tot de zaligen.(115) En wat zij voor goeds doen, daarvoor zal hun geen ondankbaarheid geworden. En Allah is kennisdragend omtrent de vrezenden

xxx
The True Message of Islam:

http://www.youtube.com/watch?v=zDJVUnX0rwQ

23-11-2010, 22:10

Citaat door washi:
Ik hou het nu nog even kort maar dit is een reactie die ik redelijk kan begrijpen.
Gij geeft duidelijkheid en enige menselijke barmhartigheid.
In plaats van de standaard under bla emo omgeving prinsjes cultuur way.
Le tunnel grachten gordel visie straatratachtige haat reacties die je meestal krijgt of ende ziet.



Ik probeer zoveel mogelijk religieus te denken ipv. cultureel. Ieder mens verdient iemand om geholpen te worden betreft het rechte pad. Maar als diegene niet wilt luisteren na lang aandringen dan is het beter voor mij om die persoon te verlaten en verder te gaan aangezien er wordt geadviseerd met mensen om te gaan die jouw dien vermeerderen en niet verminderen! Uiteindelijk beland jij alleen in jouw graf.

Ghair Insha Allah, moge Allah swt mij vergeven als ik iets verkeerds typ!

25-11-2010, 23:42
Wat is er gebeurd met topic van vorige keer?!
Het is eigenlijk afhankelijk van hoe iemand tot die keus is gekomen. Het zou wel pijnlijk zijn(omdat je om diegene geeft)maar als het verder eigen keus is of beter gezegd iemand kan niet geloven vanuit het verstand/hart moet ik het uiteindelijk accepteren. Maar diegene is dan wel een beetje dood voor mij.

28-11-2010, 05:13

Citaat door Muhajira:
Wat is er gebeurd met topic van vorige keer?!
Het is eigenlijk afhankelijk van hoe iemand tot die keus is gekomen. Het zou wel pijnlijk zijn(omdat je om diegene geeft)maar als het verder eigen keus is of beter gezegd iemand kan niet geloven vanuit het verstand/hart moet ik het uiteindelijk accepteren. Maar diegene is dan wel een beetje dood voor mij.


! WEL EEN BEETJE DOOD !

Daarover kan ik in het algemeen vanuit mijn
eigen ontwetende mening alleen hetvolgende zeggen.
Thats duss, een soort van typische het geloof voor mijn gevoel misbruiken voorbeeld.
Waarinnnn mensen de religie gebruiken om zich zelf te beperken.............................

En daardoor soms onder het mom van al het ' goede '.
Vervolgens bepaalden/groepen/persona's buiten gaan sluiten.
Ditt omwille van het al oude soort vann betweterige tunnelgrachtengordel niet
binnen mijn straat passende 'godvrees sorry ego lego peuter speelzaal zandbak visie'!

En alleen de Schepper ( kritische voetnoot 'als Hij bestaat' ) weet alles het beste!

The True Message of Islam:
http://www.youtube.com/watch?v=zDJVUnX0rwQ

Godsdientsvrijheid in de Islam:
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert2.htm
x
"Onze God, en jullie God, is één":
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert8.htm

x >>>>>>>>>>
Omgaan met niet-muslims:
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert10.htm <<<<<<<<<<

x >>>>>>>>
Gemeenschap van de Middenweg
http://www.flw.ugent.be/cie/bogaert/bogaert6.htm <<<<<<<<<<
x
Racisme: een grendel op de hemelpoort:
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert7.htm
x
Koranische Normen en Waarden:
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert22.htm

x
Complete website betreft misconcepties over een religie.
Die hedendaags heel veel in een bepaald daglicht staat?
http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/index.htm

Graag jullie 'cultuur sorry ego sorry 'gelovige mening'.
Dus niet wat jullie denken voelen of of of wat met de paplepel is geindoctri ingegoten.
Zoals zoals zoals sommige schaapjes sjo veel zaken hebben overgenomen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaken niet zelf met el akhel =vermogen/filosofie kunnen of willen inzien.
Why, omdat kritisch zijn naar onszelf en de eigen zogenaamde achterban.
In de praktijk vaak toch veels te moelijk is.

Daarom word er gezegd:

Dat een persoon die de mensen blij wil maken.
Door de Schepper boos te maken....................
Hij zal dit soort mensen uiteindelijk alleen aan dit soort people overlaten

Let call it _ yacoeloen mala yafaloen _

28-11-2010, 05:21
Hier a arabisch gedichtje to all:


-- El yoommoe mieladdie djaddiedoe wa - ma maddahh

-- mootoen boeriet toebiehie bie layleen dehh djie

-- ana kat sareetoe ila el hidaya tie aaa riedjann

-- yeah hassnata issrra i waa3hl mirradjie

Vandaag is mijn geboorte ofwel wedergeboorte
Wat is gepasseerd is 'was niets anders dan' een donkere dood.
------------------------------------------------------------------------
Ik zat vast/had/was een donkere nacht tegenkomen
Maar ik marcheer nu wat meer in de richting van de Schepper.
Ooh Wat een mooie dag ooh wat een mooie weg (pad).

28-11-2010, 06:03


Voor u & co -
http://www.youtube.com/user/DU19911#p/a/u/0/xnIOD0UmA5g

xx
American CONVERTS (ondanks hun leven)
-------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=YB5QBzquBrU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fze6-ZG8zhs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5SEUyfh07Gs

http://www.youtube.com/watch?v=4j-u-JhaowE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CSU_x0N60vw

http://www.youtube.com/watch?v=jFYXEejNw_o

http://www.youtube.com/watch?v=5UHEFtqQTG4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YB5QBzquBrU&feature=related


x MUSL1M R.PP.RS x
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=IoUcARwTFQM

http://www.youtube.com/watch?v=ss_z3d6sV2Q

http://www.youtube.com/watch?v=dTJd8As4ebQ

http://www.youtube.com/watch?v=0TvBC9kQSQ4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=sozrh3y3mz0

http://www.youtube.com/watch?v=E7obbSB5iKY

Bizzy_
http://www.youtube.com/watch?v=zCABACDonZ8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=-H62lsVELaE

http://www.youtube.com/watch?v=slqCv_yGQGs&feature=related

--
http://www.youtube.com/watch?v=J9VbbYzR_as&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HVJZ_7enwq8

Off - topic (arab r.pp.rs)
http://www.youtube.com/watch?v=WQ2fxYbHjQw&feature=related

28-11-2010, 06:04
Keys to unity:

Alle kuddeschaapjes voor alles word bekeken > Deel 1 _ 3.40 - tot 3.50 & 3.50 tot 4.10 _

http://www.youtube.com/watch?v=MNQRvwjVDiA

http://www.youtube.com/watch?v=m6D26wt0eW4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=4UFKuOTWJZw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Oj5K-S7WBG8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Xo9xKoyyowU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YjcUBTKHyEc&feature=related

28-11-2010, 06:07
Im out,

http://www.youtube.com/watch?v=BuMBmK5uksg

http://www.youtube.com/watch?v=_XIsK9lVH3U

Pagina's : [1] 2