Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk french manicure



19-11-2010, 13:53
Salaam,

Een vraagje, voor sommige misschien een domme vraag maar hoor zoveel meningen hierover.
Is het toegestaan om te bidden als je french nails hebt of gewoon nagellak?
Enkel deftige reacties a.u.b

19-11-2010, 14:06


Is het toegestaan het gebed te verrichten met nagellak op?

Antwoord:
Nagellak zorgt ervoor dat de nagels bedekt worden met een laklaag. Deze laag dient verwijderd te worden alvorens de Ghoesl (grote wassing) of de Woedoe (kleine wassing) te verrichten, omdat de lak het water verhindert om de nagels te bereiken. Het is voor de correctheid van de woedoe en de ghoesl immers vereist dat het water in contact komt met de (natuurlijke) nagels. Anas bnoe Malik overlevert dat een man naar de Profeet (vrede zij met hem) kwam nadat hij de woedoe had verricht en een plek ter grootte van een nagel was vergeten (te wassen), waarna de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei: “Ga terug en verricht jouw woedoe goed!” (Aboe Daawoed en Ibn Maadjah)

cAbdullah bnoe cAmr bnoe al-cAas overlevert: “Wij keerden met de Profeet (vrede zij met hem) terug van Mekka naar Medina. Toen wij onderweg bij een waterbron aankwamen, haastte een groep mensen zich om al-cAssr (het namiddaggebed) te verrichten. Zij verrichten haastig de woedoe. Toen wij bij hen aakwamen bleken hun hielen niet in aanraking te zijn gekomen met water. Daarop zei de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem): ,, O wee de hielen voor het Vuur! Voltooi de woedoe!” (Moeslim)

Als de vrouw de woedoe verricht, deze voltooid en daarna nagellak opdoet voor bijvoorbeeld een bijzondere gelegenheid, dan is hier niets op tegen, haar gebed is dan gewoon geldig. Als ze echter wederom de woedoe moet verrichten, dan dient zij de nagellak te verwijderen.
Wat betreft hennah, dit is slechts een stof die de nagels verkleurt en die geen laag op de nagels vormt die het water verhindert om de nagels te bereiken.

Sheich Fawaz Jneid