Bekijk volle/desktop versie : Nog meer ellende voor PVV :D



18-11-2010, 22:05
Na Lucassen, Sharpe, Mos zijn er notitisies van Hero Brinkman gelekt


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/281710/Meer-ellende-voor-PVV-Kritisch-stuk-Brinkman-lekt-uit.htm


Meer ellende voor PVV: Kritisch stuk Brinkman lekt uit
donderdag 18 november 2010 20:21

Een notitie van PVV-Kamerlid Hero Brinkman over het democratiseren van de partij is uitgelekt. In de notitie is Brinkman ongekend kritisch over de koers van de PVV.

De PVV-fractie is in opspraak geraakt de laatste dagen

Het blijft krom dat PVV'er Sharpe wel opstapt als Kamerlid en Lucassen niet. Wilders heeft nog een hele kluif aan het eerherstel van zijn partij

Lees het Elsevier-commentaar: Wilders moet nu werken aan geloofwaardigheid
TROS en Avro-programma Een Vandaag heeft het kritische stuk van Brinkman, en ook een kritische tegennotitie van zijn collega Martin Bosma, in handen. (pdf).

Opvolger
Brinkman vindt dat de PVV moet democratiseren, omdat er geen goede opvolger voor partijleider Geert Wilders is. 'Zonder Wilders valt de boel binnen de kortste keren a la de LPF uit elkaar.' Brinkman zegt door democratisering van de PVV een partij te willen maken die de tand des tijds kan doorstaan.

Ook klaagt Brinkman over het feit dat PVV-Kamerleden niet vrijelijk met de pers mogen praten. Alles moet eerst worden overlegd met vice-fractievoorzitter Fleur Agema.

Islam
Brinkman pleit daarnaast voor een open discussie over de islam. Hij vindt zelf dat de islam een religie is, maar in meerderheid ook een politieke ideologie. Brinkman vindt dat Wilders te veel focust op moslims en vreest dat de PVV daardoor een 'one-issuepartij' wordt.

Bosma heeft een tegennotitie geschreven waarin hij bepleit dat meer openheid en democratisering een heel slecht idee is. Over een jongerenpartij zegt hij bijvoorbeeld te vrezen dat 'onvolwassen mensen allemaal dingen over de PVV gaan zeggen, waar we geen controle op hebben.'

En hij is bang dat eventuele leden 'gaan vertellen dat de islam heus wel een godsdienst is en dat twee paspoorten best wel aanvaardbaar zijn'. Bosma denkt dat linkse actievoerders, 'zoals kunstenaars' de partij zullen willen infiltreren. Het was al bekend dat hij een tegenstander is van de pogingen tot democratisering van de PVV.

De notities worden dinsdag door de fractie besproken.

Slecht moment
De uitgelekte kritische notities komen op een buitengewoon slecht moment voor de PVV. Vorige week kwam uit dat Kamerlid Eric Lucassen heeft verzwegen dat hij is veroordeeld voor ontucht.

Kamerlid James Sharpe trad af, omdat uitkwam dat zijn bedrijf is beboet voor misleiding en dat hij een sporter mishandelde. Van PVV'er Richard de Mos kwam uit dat zijn cv niet klopte. Alle relletjes deden de PVV geen goed in de peilingen: volgens bureau Synovate is de partij met vijf zetels gezakt.

18-11-2010, 22:16


ahah net goed!

Wie had er een dua gedaan

18-11-2010, 22:32
Nou hopen dat het ook echt uit elkaar valt à la LPF!!!

18-11-2010, 22:36
Pfff... heeft het over criminelen die uitgezet moeten worden....Hij kan niet eens zijn eigen criminelen uitzetten hahaha

18-11-2010, 22:37


Die Bosma is een gevaarlijk ventje...

18-11-2010, 22:46
wat een circus zeg...

18-11-2010, 22:52

Citaat door niesj:
Die Bosma is een gevaarlijk ventje...


Ja inderdaad. Hij is duidelijk tegen een democratisch partij...leden mogen niet zeggen wat ze willen. Een jongerenpartij mag niet, omdat ze de controle niet willen verliezen. Stelletje trekpoppen!

18-11-2010, 23:08
Lekker voor ze, hoorde dat Wilders uit elkaar is met zijn hongaarse biatch. Omdat ze dubbele nationaliteit heeft zeker. Hij heeft zichzelf in de zak gezet. Met zn bult tussen zn wenkbrauwen, lijkt wel een derde oog die onder zn huid zit. Sukkel

18-11-2010, 23:53

Citaat door peaceforall:
Pfff... heeft het over criminelen die uitgezet moeten worden....Hij kan niet eens zijn eigen criminelen uitzetten hahaha