Bekijk volle/desktop versie : Duitsland vreest aanslag eind november



17-11-2010, 15:01
BERLIJN - De Duitse regering heeft aanwijzingen dat terroristen eind november in Duitsland een aanslag plannen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière woensdag gezegd op een inderhaast belegde persconferentie in Berlijn.

De aanwijzingen zijn afkomstig van een buitenlandse inlichtingendienst, maar ook van eigen Duits onderzoek. De minister sprak over een 'nieuwe situatie' wat betreft het terreurgevaar in Duitsland.

Verscherpte controles
De minister kondigde verscherpte controles aan op stations en luchthavens. 'Er is reden tot zorg, maar geen reden tot hysterie', zei De Maizière. De verhoogde staat van paraatheid is van toepassing in het hele land. Sommige van de voorzorgsmaatregelen zullen zichtbaar zijn voor de burger, andere niet.

De Maizière sloot ook niet uit dat er weer tijdelijke identiteitscontroles komen aan grenzen met Schengen-landen zoals Nederland. Berlijn zet extra mensen in om bij te houden wie Duitsland binnenkomt.

Moslimfundamentalisten
De afgelopen maanden waren er al aanwijzingen dat uit Duitsland afkomstige moslimfundamentalisten die trainingen volgen in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan, zich opmaken om naar Duitsland terug te keren.

Duitsland ziet zichzelf als mogelijk doelwit van moslimterreur, mede vanwege de circa 4600 Duitse militairen in Afghanistan. Dat is het op twee na grootste contingent bij de internationale troepenmacht van 150.000 man.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1054201/2010/11/17/Duitsland-vreest-aanslag-eind-november.dhtml

17-11-2010, 18:02


Ik heb net met binladin overlegd. hij zei:
Allah mohammed rasoelillah nee! mijn troepen zijn nu bezig met afganistan enzo Duitsland heeft geen prioriteit op dit moment bij ons.

17-11-2010, 18:09
De gevolgen van Q-koorts blijken veel ernstiger dan gedacht. De speciale Q-koortspolikliniek in Den Bosch is zelfs bang voor een epidemie. Verwacht wordt dat er de komende maanden honderden gevallen met chronische Q-koorts bij zullen komen.

Bij chronische Q-koorts kan de bacterie zich vastzetten in hartkleppen en aders, wat kan leiden tot dodelijke bloedingen. Bij één tot vijf procent van de mensen die acute Q-koorts hebben gehad, wordt de ziekte chronisch. Dit kan ook gebeuren bij mensen die tot nu toe nog niets hebben gemerkt.

Onderzoek
Het aantal mensen dat met de bacterie besmet raakt wordt weliswaar minder, maar het aantal mensen met chronische klachten neemt toe. Tot nu toe is van tenminste twaalf patiënten bekend dat ze aan chronische Q-koorts zijn overleden.

Hoe groot de groep mensen met de chronische variant nu precies is, weet de polikliniek niet. Samen met ziekenhuizen in Nijmegen en Utrecht krijgt de kliniek drie miljoen euro om onderzoek te doen.

http://nos.nl/artikel/198952-gevolgen-qkoorts-erger-dan-gedacht.html

Dankzij het wanbeleid van onze regering, die economie boven volksgezondheid stelt!

17-11-2010, 18:11
net als bij de oktober festen...
niks aan de hand doorlopen

17-11-2010, 18:18


idiote barbaren met hun aanslagen altijd.
Democratie en vrije maatschappij is hen onbekend.
Hopelijk vinden de flikken die idioten