Bekijk volle/desktop versie : verhalenvertellers



15-11-2010, 19:46

http://www.youtube.com/watch?v=jwsuQX5CJwM

Het luisteren naar verhalenvertellers[/FONT][/SIZE]



[FONT="Tahoma"][SIZE="2"]

Shaych Saalih Al Fawzaan ~ hafidahoellah ~



Vraag: Moge Allaah het goede aan u geven geachte heer, en deze vragensteller zegt: Wat is de regelgeving van het luisteren naar verhalenvertellers met als doel de prediking, dit omdat ik niet in staat ben om de kringen van kennis bij te wonen bij de Geleerden, Ik begrijp de terminologieën niet van de Islamitische wetenschappen, de termen waarmee zij spreken.

Antwoord van Shaych Saalih al Fawzaan - hafidahoellaah:

“Ga niet zitten bij die verhalenvertellers, de Selef hebben voor de verhalenvertellers gewaarschuwd, en zij zijn predikers die gebruik maken van verhalen over problemen en zelfs als ze gelogen zijn, en ze maken gebruik van verhalen waarvan ze beweren dat zij sporen nalaten op de mensen, en ze maken geen gebruik van de Qoraan of de Soennah, waarlijk ze baseren (zich) op verhalen en praatjes en daar waarschuwden de Selef voor hen en het (om niet te) luisteren naar hen. Ja.”[1]

Bron: http://sahab.net/forums/showthread.php?t=379598net
Site: Selefienederland.nl[/SIZE][/FONT]

__________________________________________________ _______________



[FONT="Tahoma"][SIZE="2"]

[1] SN: Shaych Djamaal bin Faarihaan al Haarithie Hafidahoellaah heeft een waardevol boek geschreven genaamd: “Lam Dor al Manthoor mien al Qawl al Ma’thoor fiel I’tiqaad wa Soennah.”

Dit boek heeft een voorwoord van Shaych Saalih Aal Shaych en is gelezen door Shaych Saalih al Fawzaan Hafidahoellaah. In dit boek heeft Shaych al Haarithie Hafidahoellaah onder punt 50 een hoofdstuk getiteld: “Het verbieden van de verhalen en het waarschuwen voor verhalenvertellers en wie hun zittingen bijwoont en reden hiervoor” en Shaych Djamaal qoute hierin talloze van de Selef Rahiemmahoemoellaah en ‘Ullamaa.

Een ieder die kijkt naar de da’waah van deze predikers ziet het enorme verschil met de da’waah van de Rabbaanie ‘Oellamaa (opvoedende geleerden) die primair oproepen naar Tawhied al Oeloehiyyah en het navolgen van de Soennaah. Dit is waarom meerdere geleerden waarschuwen voor de verhalenvertellers in deze tijd en ook sommige tv kanalen welke hier steeds mee bezig zijn! Moge Allaah ons verenigen op de Soennah.


31-12-2010, 01:31



http://www.youtube.com/watch?v=5lREBlZ_sco&feature=related

01-04-2011, 00:33
...........