Bekijk volle/desktop versie : 'Ierland praat met EU over financiële steun'



13-11-2010, 18:27
Ierland, dat in zware financiële problemen verkeert, voert inleidende gesprekken met de Europese Unie over financiële steun aan het noodlijdende land. Dat meldde de Britse omroep BBC zaterdag.

Lees ook:

•IMF bereid Ierland te helpen
Volgens de BBC is het niet langer meer een kwestie of Ierland een beroep doet op het noodfonds van de EU, maar wanneer. Ierse functionarissen hebben niet ontkend dat er gesprekken worden gevoerd. De Europese Commissie wil geen commentaar geven.

Kasreserves
De Ierse minister van Financiën Brian Lenihan zei vrijdag nog dat het land geen beroep doet op het EU-noodfonds voor hulp. ,,Ierland is goed gefinancierd tot juni volgend jaar en beschikt over aanzienlijke kasreserves'', zei Lenihan.

http://www.depers.nl/economie/523961/Ierland-vraagt-steun-EU.html

Ierland heeft een begrotingstekort van maar liefst 32%!!! En dat voor een westers land, werkelijk waar ongehoord.

Aan de andere kant kan hierdoor de euro weer wat gaan dalen wat een zegen is voor de export vanuit de EU. Europa is namelijk lijdend voorwerp in de lopende valutaoorlog aangezien de EU de geldpersen niet aanzet.

13-11-2010, 18:50


kan de EU wel de geldpers aanzetten?

13-11-2010, 18:54

Citaat door Mourri:
kan de EU wel de geldpers aanzetten?


Ja, en dat heeft de Europese Centrale Bank ook gedaan tijdens het uitbreken van de kredietcrisis. Ze doen het nu alleen niet omdat vooral Duitsland bang is voor inflatie die dan optreedt. De VS wil juist inflatie aanwakkeren om deflatie (prijsdalingen) tegen te gaan. Ziehier de valutaconflicten (naast die van China) die desastreus zijn voor het herstel van de wereldeconomie.