Bekijk volle/desktop versie : Taart bakken



09-11-2010, 21:32
Haai dames,

Weet iemand miss het verschil tussen fodant en marsepein
Ik snap het dus echt niet want als ik het goed begrijp bekleed je met beide de taart. Zit het verschil in de smaak, of kan je fodant niet kleuren..??


alvast bedankt

09-11-2010, 21:53


verschil is gewoon dat marsepein gemaakt is met een deel amandelen en een deel suikeren fondant alleen suiker.
Je kan beide goed kleuren.

09-11-2010, 21:56

Citaat door fritje:
verschil is gewoon dat marsepein gemaakt is met een deel amandelen en een deel suikeren fondant alleen suiker.
Je kan beide goed kleuren.



Dus het is ook even makkelijk te gebruiken...??

09-11-2010, 22:15

Citaat door xx-meisje-xx:
Dus het is ook even makkelijk te gebruiken...??


ja inderdaad.

Maar de één werkt liever met marsepein en de ander dan weer met fondant. Persoonlijk werk ik ook liever met fondant. Is veel zachter van structuur, kleurt ook mooier.

10-11-2010, 19:12



Citaat door fritje:
ja inderdaad.

Maar de één werkt liever met marsepein en de ander dan weer met fondant. Persoonlijk werk ik ook liever met fondant. Is veel zachter van structuur, kleurt ook mooier.



Heel erg bedankt je bent een schat

10-11-2010, 20:37
kan je fondant ook zelf maken zo jha heeft iemand het recept ervan alvast bedankt

11-11-2010, 19:09

Citaat door eenhalfe:
kan je fondant ook zelf maken zo jha heeft iemand het recept ervan alvast bedankt


Jah ik zal even kijken of ik een recept voor je heb!

11-11-2010, 19:11
Dit is het filmpje voor de fodant:




en deze is voor marsepein:



Volgens mij zit er varkensgelatine in marshmellows dus dat mag niet mAAR er bestaan ook Halal marshmellows die kun je dan wel gebruiken!