Bekijk volle/desktop versie : Klachten tegen advocaten nemen flink toe.



08-11-2010, 20:35





ROTTERDAM - Ontevreden cliënten slepen hun advocaat steeds vaker voor de tuchtrechter. Vorig jaar steeg het aantal klachten in de regio Amsterdam, die ook Alkmaar, Haarlem en Utrecht omvat, met veertig procent naar 221. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Amsterdamse advocatenorde, schrijft het Financieel Dagblad maandag.

De Amsterdamse cijfers geven een beeld over heel Nederland, omdat 6800 van de 16 duizend advocaten onder de Amsterdamse orde vallen. De meeste zaken gaan over te hoge rekeningen, lange behandeltijd en onduidelijkheid van de advocaat over de kans van slagen van de zaak.

De toename van klachten was naast de tuchtrechter ook merkbaar bij de deken. De voorzitter van de orde kreeg vorig jaar 1054 klachten binnen. Dat is, na meerdere stabiele jaren, een stijging van tien procent.

Volgens de Amsterdamse deken Germ Kemper heeft de stijging mogelijk te maken met een groot algemeen gevoel van onbehagen. "Is er onvrede over de afloop van een zaak, dan moet het wel de schuld van de advocaat zijn", zegt Kemper in de krant. Aan de advocaten ligt het volgens hem niet. Die doen gewoon hun werk. (NOVUM)

Bron.

08-11-2010, 20:45



Citaat:
Toelichting poll:

Optie 1: Het licht veeleer aan de mensen (cliënten) die tegenwoordig vaker en sneller klacht gaan indienen bij dergelijke instanties als men ontevreden is over het vonnis.

Optie 2: Bij de nieuwe generatie advocaten leeft vaak de "zoveel-mogelijk-geld-verdienen-mentaliteit". Op welke manier dan ook met alle gevolgen van dien (te hoge erelonen aanrekenen i.t.t. de geleverde prestaties, teveel zaken op zich nemen waardoor er minder tijd/interesse is voor de cliënt, etc.)
Stemmen maar.

08-11-2010, 21:27
Die flikkers doen hun werk zelden goed.
Zo lui zijn ze geworden.