Bekijk volle/desktop versie : ik heb inmiddels de zelfgemaakte pindasaus geprobeerd.



02-11-2010, 13:38
En die was lekker. Veel lekkerder dan uit een pakje.

Je hebt alleen maar nodig:
Pindakaas ( ik had 4 volle eetlepels gedaan)
theelepel sambal
goela djawa ( had 2 eetlepels gedaan)
scheut ketjap manis
en dan melk erbij totdat je de juiste dikte hebt.

Zo kun je lekker je kipsate maken.

02-11-2010, 15:12


En dan dit allemaal in een pannetje opwarmen en dan de melk erbij oe safi? Is er een verschil tussen pindasaus en satesaus?

02-11-2010, 17:21

Citaat door Irresistible85:
Is er een verschil tussen pindasaus en satesaus?

In de authentieke Indonesische keuken wordt pindasaus bijna nooit voor vlees gebruikt, maar voor groente/salade (gado-gado) en voor tofu en tempe gerechten.

Satesaus bestaat daar meestal uit ketjap, citroensap (of azijn), knoflook en sambal of gesneden chili. Soms zit er ook gula djawa, olie of djintan (komijn) in.