Bekijk volle/desktop versie : Cake vraag???



30-10-2010, 12:49
Salaam dames,

Ik wil vandaag een chocoladetaart maken met slagroom e.d.
Maar nu ben ik eens gaan kijken naar verschillende recepten om een LUCHTIGE biscuitdeeg te maken maar heb iets opgemerkt..
Bij elke recept staat er geen bakpoeder bij?!

Is dit normaal? Ik wil volgende recept doen?

Ervaren dames laat jullie aub horen want ik weet niet meer wat ik moet doen?


Om te beginnen is dit het basisrecept voor de biscuit (luchtige cake) en is goed voor een ronde vorm van 24 cm

5 eieren ( tip : op kamertemperatuur of 10 minuten dompelen in warm water)
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in
Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom
Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten!
Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen!
Schep het beslag in de bakvorm
Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C
De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken)
Laat de biscuit afkoelen op een rooster