Bekijk volle/desktop versie : adviesPagina's : 1 [2]

25-10-2010, 20:01
Als je zelf heel afstandelijk gedraagt dan worden andere ook naar jouw afstandelijk. Wat ik ook nog wil zeggen is dat een band anders is als je elke dag bij iemand over de vloer komt ipv eens in de paar maanden. Ik denk dat zij ze in de 4 maanden beter kent dan jij in die 4 jaar. Ik denk ook dat jij jezelf niet bent geweest in die 4 jaar omdat je constant bezig bent van doe ik het wel goed, hoort het zo etc. etc. en niet dat je je eigen gevoel hebt gevolgd.

Ik bespeur ook een beetje jalouzie, beetje jalouzie is goed, maar laat het je leven niet vergallen.

25-10-2010, 21:19


salaam alaikoum meiden,

allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie reacties en adviezen. Moge Allah Soebhana ou ta3ala jullie belonen met al het goeds in dit leven en in het hiernamaals insha allah. wij zijn allemaal mensen en maken fouten. Wij kunnen niet allemaal perfect zijn hoe graag wij dit ook willen. Wij als mens en moslims willen het beste nastreven. Moge Allah ons hierin leiden en helpen om het beste te bereiken insha allah. Het heeft met principes te maken en niet zozeer met jaloezie. mohiem er speelt heel veel waardoor ik jullie wel kan verzekeren dat het geen jaloezie is. mocht het onbewust wel zo zijn dan hoop ik dat allah mij hiervan af helpt. vele anderen met mij zouden het ook niet leuk vinden als ze telkens met een andere naam aan worden gesproken. ik was de eerste schoonzus en mijn schoonfamilie is heel tradiotioneel en daar heb ik geprobeerd mijn weg in te vinden. Alhamdoelillah is mijn man tevreden over mij. men heeft gelijk, ik had niet alles klakkeloos moeten aannemen maar ik wil mijn mijn man tevreden over mij laten zijn.

25-10-2010, 21:43
Ik zou mij eerder beledigd voelen als mijn zwagers de hele tijd met mij willen praten en lachen, ik ben toch geen straatwijf? Ik verwacht respect en desnoods eis ik dat, vooral van zwagers en neven van mijn man enz. Ik heb juist het tegenovergestelde meegemaakt en daar voelde ik mij absoluut niet prettig bij, maar bij sommige mensen is dat misschien normaal. Niet-mahram mannen horen gewoon afstand te houden. Groeten, hoe gaat het en klaar, saffie, is genoeg. In jouw geval zou ik juist blij zijn en het is zeker niet iets om jaloers op te zijn. Als het om schoonzussen zou gaan zou ik je jaloezie begrijpen, maar het gaat alleen maar over zwagers.

Pagina's : 1 [2]