Bekijk volle/desktop versie : Gaan jouw kids ook naar moskee?Pagina's : 1 2 3 [4]

29-10-2010, 12:04

Citaat door Soumaya:


Dat doen ze tegenwoordig niet meer. Alhoewel de kinderen van tegenwoordig veel lastiger zijn dan een generatie terug.

29-10-2010, 12:05Citaat door lalla_salma2003:
toen ik kind was had ik geen keus. Ik moest, je begrijpt dat ik toen met tegenzin ging omdat de docent toendertijd altijd een stok bij zich had waarmee we bij fouten even op de handen werden getikt. Ik ben er toen dan ook mee gestopt zodra ik kon... alhoewel ik wel veel surats geleerd had... het ging meer om het leren van surats en lezen en schrijven.

Nu is het heel erg veranderd... de docenten zijn vaak jonger, spreken het nederlandse taal goed en leggen de kinderen ook uit waarom de dingen zijn zoals ze zijn. mijn nichtjes en neefje gaan met plezier naar de moskee en worden ook niet gestraft als ze iets niet goed doen. Dat vindt ik heel belangrijk!! De les moet op een leuke manier worden gegeven. Ik ben absoluut van plan mijn kinderen op koranles te zetten zodra het kan. Ik heb achteraf veel spijt gehad van het feit dat ik gestopt was... maar dat krijg je altijd achteraf wanneer je ouder wordt.

Nu probeer ik voor mijzelf beetje bij beetje te leren en inshallah zal het mij ook wel lukken.

Groetjes!Ja, daar heb je ook gelijk. Het gaat er nu ook heel anders aan toe op de meeste koranscholen.
Maar ik zie het nog weleens voorkomen dat er een imaam uit het buitenland wordt gehaald om les te geven.
Mijn nichtje kwam eens thuis met allerlei nieuwe franse woorden...ipv het nederlands en arabisch ging die man het in het Frans uitleggen.

29-10-2010, 12:07

Citaat door Soumaya:


Cool!

29-10-2010, 12:08

Citaat door bigmomma25:
Ik zou wel inderdaad eerst kijken naar de reden waarom ze niet zou willen gaan. Maar als t gewoon luiheid of geen zin hebben is dan dwing ik r gewoon hoor.

Hoe t bij mij ging? Nou toen ik eerst op en gewone moskee zat, was t een hel. Ik werd vaak geslagen en had er gewoon een hekel aan om te gaan.
Toen ik op die islamitische school zat, heb ik wel veel plezier gehad. Ik was te lui om te gaan maar als ik er weer was dan was t wel lachen geblazen. De meester was aardig( sloeg bijna alleen de jongens hahaha). Mijn beste vriendin heeft daar samen met mij op gezeten en we liggen nog steeds dubbel als we aan sommige momenten denken. Ik heb er leuke herinneringen aan overgehouden.Er was bij jou dus duidelijk verschil tussen de moskee en die islamitische school? Was dat ook veel professioneler?

Ja, wederom herkenbaar. De jongens werden vaak harder aangepakt, terwijl wij meisjes echt wandelende kakelkippen waren.. Als de een begon, kon de ander niet meer stoppen. ha ha.

29-10-2010, 12:09Citaat door HoneyBee:
Cool!


Haha ja hilarisch he?
Erg functioneel zo'n koranles!

29-10-2010, 13:10

Citaat door HoneyBee:
haha, leuk dat je ook reageert. Zie het als een investering voor de toekomst. Je geeft aan dat je ook les wilt geven. Macha'allah, wat is er mooier dan je kennis door te geven aan kinderen. En voor je eigen kinderen is dit natuurlijk ook heel erg handig dat jij arabisch en koran kent.Klopt... Soms als er een vergadering is in de moskee met de juffen, of als er iemand wegvalt. Mogen een paar meiden van ons les gaan geven. En dan ga je die kinderen verhalen vertellen, iets bij leren. Ze vinden het heerlijk! Veel denken, Marokkaanse kinderen dit en dat. Geloof mij, ze zijn moeilijk. Maar als je ze eenmaal te pakken hebt, dan willen ze dat je hun juffie blijft. Maar ik moet nog heel veel leren Insha'allah... Ik wil ook vaak niet gaan, vroeger ook niet. Maar mijn ouders stonden erop. Moskee is even belangrijk als school, belangrijker zelfs...

Het is super dat je ze naar de moskee brengt, Macha'Allah! !

29-10-2010, 13:36

Citaat door Soumaya:


Wayemma, wat een monster die docent van je..haha!
Heb je nog meer trauma's? Deel ze met ons..Please.

Ik denk ook dat de tijden nu wel zijn veranderd wat betreft het uitdelen van de corrigerende tik op de handen en bips..

hahahh nee geen trauma's verder dat was meer dan genoeg ..
wollah hij heeft ons zwaar mishandeld ik had ook de indruk dat die man zwaar deprie was en dat hij dat op ons afreageerde ..wel heb ik toen iets gedaan Allah iesma7lieya ik had mijn moeder verteld om niet meer naar de moskee te hoeven gaan gezegd dat die imaam aan mijn ..lees ertwtjes-borstjes had gezeten ..mijn moeder zij tegen mijn vader saffie ze hoeft niet meer te gaan.. gelukkig had ze mijn vader niet verteld wat ik haar had verteld...maar verder is het echt een verschil van dag en nacht ..
de leraren zijn nu van deze tijd elhamdoulilah ..en vroeger was dat echt anders helaas..

Pagina's : 1 2 3 [4]