Bekijk volle/desktop versie : Tiramisu



19-12-2002, 15:18
dit gerecht komt oorspronkelijk uit italie en het word orgineel gemaakt met likeur ( alcohol, en dat is haram)

dit kan als desert na het eten met koffie

nodig
250 gr mascrapone kaas
6 eetlepels suiker
3 eieren
4 pakken lange vingers koeken
melk

choceladepoeder of oploskoffie

je scheid de eieren
de eiwitten klop je samen op met drie eetlepels suiker tot een witte massa

de eidooiers klop je op met de kaas en de rest van de suiker
tot een schuimige massa

beide massa meng je met elkaar met een spatel

vervolgens bak je een brede schaal ( liefst 4 hoekig)


je mengt die melk met de oploskoffie of chocolade poeder
je haalt een voor een de lange vingers er door je heen
je maakt ze zeg maar nat
dan leg je een een voor een in die bak je maakt een laagje van die natte vingers
dan doe je er een laagje over van die massa
en strooi je er wat chocolade poeder overheen als laagje
en dat blijf je laag voor laag doen totdat je bak vol is
en weer helemaal bovenop weer een laag chocoladepoeder

dan kan je die bak in de koelkast laten opstijven
en serveren in stukjes gesneden

( let op! niet langer dan twee dagen in de koelkast bewaren, er zitten eieren in en dat blijf tniet lang goed)

19-12-2002, 15:31


hmmmm wanneer maak je die voor me

19-12-2002, 15:33

Citaat:
Origineel gepost door rachidas
hmmmm wanneer maak je die voor me
kig kig kig

19-12-2002, 23:01

Citaat:
Origineel gepost door SHAHID
ECHTE TIRAMISU MET MASCARPONE EN MARSALA IS HEEEERLIJK ER HOORT ALCOHOL BIJ DAT WEL..
IK HEB IN ITALIE HELE ROMIGE GEPROEFT
HMMMMMM
ZE HEBBEN DAAR ZELFS IJS VAN DAARZO
ja klopt

21-12-2002, 19:43



Citaat:
Origineel gepost door mimi_tangaouia
dit gerecht komt oorspronkelijk uit italie en het word orgineel gemaakt met likeur ( alcohol, en dat is haram)

dit kan als desert na het eten met koffie

nodig
250 gr mascrapone kaas
6 eetlepels suiker
3 eieren
4 pakken lange vingers koeken
melk

choceladepoeder of oploskoffie

je scheid de eieren
de eiwitten klop je samen op met drie eetlepels suiker tot een witte massa

de eidooiers klop je op met de kaas en de rest van de suiker
tot een schuimige massa

beide massa meng je met elkaar met een spatel

vervolgens bak je een brede schaal ( liefst 4 hoekig)


je mengt die melk met de oploskoffie of chocolade poeder
je haalt een voor een de lange vingers er door je heen
je maakt ze zeg maar nat
dan leg je een een voor een in die bak je maakt een laagje van die natte vingers
dan doe je er een laagje over van die massa
en strooi je er wat chocolade poeder overheen als laagje
en dat blijf je laag voor laag doen totdat je bak vol is
en weer helemaal bovenop weer een laag chocoladepoeder

dan kan je die bak in de koelkast laten opstijven
en serveren in stukjes gesneden

( let op! niet langer dan twee dagen in de koelkast bewaren, er zitten eieren in en dat blijf tniet lang goed)
hey mimi effe een vraagje he, je zegt dat je de eieren moet scheiden dus de eiwit samen met drie eetlepels suiker en de eidooiers met de kaas en de rest van de suiker maar daarna zeg je weer dat je beide massa met elkaar moet mengen mag je niet alles gewoon meteen met elkaar mengen of is er een bepaalde reden voor dat dat niet mag???

23-12-2002, 18:20

Citaat:
Origineel gepost door Lady Cazawia
hey mimi effe een vraagje he, je zegt dat je de eieren moet scheiden dus de eiwit samen met drie eetlepels suiker en de eidooiers met de kaas en de rest van de suiker maar daarna zeg je weer dat je beide massa met elkaar moet mengen mag je niet alles gewoon meteen met elkaar mengen of is er een bepaalde reden voor dat dat niet mag???
mimi is weg van dit forum tijdelijk, vraag me niet waarom, want ze was heel populair hier maar ze zal dan waarschijlijk ook niet antwoorden maar het beste is gewoon alles op te volgen wat ze zegt

31-12-2002, 13:27
het beste is gewoon de eieren te scheiden zoals ik al zei omdat je de eiwitten tot een schuimige massa klopt word het mensel wat luchtiger
hoop je hierbij voldoende te hebben geinformeerd

15-09-2009, 15:13
Ik doe er altijd nog een paar druppels bittere amandel extract bij... mmmmmmmmmmmmmmjammie... En ik gebruik koffie zonder melk