Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Tiramisu



mimi_tangaouia
19-12-2002, 16:18


dit gerecht komt oorspronkelijk uit italie en het word orgineel gemaakt met likeur ( alcohol, en dat is haram) dit kan als desert na het eten met koffie nodig 250 gr mascrapone kaas 6 eetlepels suiker 3 eieren 4 pakken lange vingers koeken melk choceladepoeder of oploskoffie je scheid de eieren de eiwitten klop je samen op met drie eetlepels suiker tot een witte massa de eidooiers klop je op met de kaas en de rest van de suiker tot een schuimige massa beide massa meng je met elkaar met een spatel vervolgens bak je een brede schaal ( liefst 4 hoekig) je mengt die melk met de oploskoffie of chocolade poeder je haalt een voor een de lange vingers er door je heen je maakt ze zeg maar nat dan leg je een een voor een in die bak je maakt een laagje van die natte vingers dan doe je er een laagje over van die massa en strooi je er wat chocolade poeder overheen als laagje en dat blijf je laag voor laag doen totdat je bak vol is en weer helemaal bovenop weer een laag chocoladepoeder dan kan je die bak in de koelkast laten opstijven en serveren in stukjes gesneden ( let op! niet langer dan twee dagen in de koelkast bewaren, er zitten eieren in en dat blijf tniet lang goed)

rachidas
19-12-2002, 16:31
hmmmm wanneer maak je die voor me :stout:

mimi_tangaouia
19-12-2002, 16:33
Origineel gepost door rachidas hmmmm wanneer maak je die voor me :stout: kig kig kig

mimi_tangaouia
20-12-2002, 00:01
Origineel gepost door SHAHID ECHTE TIRAMISU MET MASCARPONE EN MARSALA IS HEEEERLIJK ER HOORT ALCOHOL BIJ DAT WEL.. IK HEB IN ITALIE HELE ROMIGE GEPROEFT HMMMMMM ZE HEBBEN DAAR ZELFS IJS VAN DAARZO ja klopt

Lady_Cazawia
21-12-2002, 20:43


Origineel gepost door mimi_tangaouia dit gerecht komt oorspronkelijk uit italie en het word orgineel gemaakt met likeur ( alcohol, en dat is haram) dit kan als desert na het eten met koffie nodig 250 gr mascrapone kaas 6 eetlepels suiker 3 eieren 4 pakken lange vingers koeken melk choceladepoeder of oploskoffie je scheid de eieren de eiwitten klop je samen op met drie eetlepels suiker tot een witte massa de eidooiers klop je op met de kaas en de rest van de suiker tot een schuimige massa beide massa meng je met elkaar met een spatel vervolgens bak je een brede schaal ( liefst 4 hoekig) je mengt die melk met de oploskoffie of chocolade poeder je haalt een voor een de lange vingers er door je heen je maakt ze zeg maar nat dan leg je een een voor een in die bak je maakt een laagje van die natte vingers dan doe je er een laagje over van die massa en strooi je er wat chocolade poeder overheen als laagje en dat blijf je laag voor laag doen totdat je bak vol is en weer helemaal bovenop weer een laag chocoladepoeder dan kan je die bak in de koelkast laten opstijven en serveren in stukjes gesneden ( let op! niet langer dan twee dagen in de koelkast bewaren, er zitten eieren in en dat blijf tniet lang goed) hey mimi effe een vraagje he, je zegt dat je de eieren moet scheiden dus de eiwit samen met drie eetlepels suiker en de eidooiers met de kaas en de rest van de suiker maar daarna zeg je weer dat je beide massa met elkaar moet mengen mag je niet alles gewoon meteen met elkaar mengen of is er een bepaalde reden voor dat dat niet mag??? :zwaai:

Tarra
23-12-2002, 19:20
Origineel gepost door Lady Cazawia hey mimi effe een vraagje he, je zegt dat je de eieren moet scheiden dus de eiwit samen met drie eetlepels suiker en de eidooiers met de kaas en de rest van de suiker maar daarna zeg je weer dat je beide massa met elkaar moet mengen mag je niet alles gewoon meteen met elkaar mengen of is er een bepaalde reden voor dat dat niet mag??? :zwaai: mimi is weg van dit forum tijdelijk, vraag me niet waarom, want ze was heel populair hier maar ze zal dan waarschijlijk ook niet antwoorden maar het beste is gewoon alles op te volgen wat ze zegt

mimi_tangaouia
31-12-2002, 14:27
het beste is gewoon de eieren te scheiden zoals ik al zei omdat je de eiwitten tot een schuimige massa klopt word het mensel wat luchtiger hoop je hierbij voldoende te hebben geinformeerd

Soraya007
15-09-2009, 15:13
Ik doe er altijd nog een paar druppels bittere amandel extract bij... mmmmmmmmmmmmmmjammie... En ik gebruik koffie zonder melk :)