Bekijk volle/desktop versie : : Ons kind heeft syndroom van down



17-10-2010, 23:05
eselem,
ik las net een stuk van ELMA3RABIA van 22-06-2009, 14:19 over Ons kind heeft syndroom van down.
ik was er zelf zo geïnteresseerd omdat ik nu 7 maanden zwanger ben en ik weet sinds paar weken al dat ik ook een kind heb met syndroom van down voor 100%.het gekke is dat ik een week voor dat ik wist dat ik zwanger was had ik een zware nachtmerrie dat ik een kist lag en iedereen die ken weg ging en ik wild ook mee gaan toen merkt ik dat ik een kist lag en niet uit kon en zo werd ik schreeuwend wakker.toen ik dus een week later van de huisarts hoorde dat ik zwanger was het eerst wat ik zei dit is een zieke kind omdat ik medicijnen gebruik.sinds dien heb ik allen maar nachtmerries hipperventilatie en ik weet niet wat er is aan de hand met mij ik ben zelfs overdag om allen te zijn.ik moet deze week bij een dagbehandeling voor zwanger vrouwen met psychische problemen voor is het voor kind heeft syndroom van down.
ik weet net wat me te wachten staat vooral omdat in de familie 2 vrouwen ook gaan rond mijn bevallen ook een kindje gaan krijgen en ik hou mijn moed van Allah want uiteindelijk sta ik allen voor naast een andere zieke kind die ook extra verzorgen waar ik na jaren nog steeds verdriet om heb heb ik het gevoel dat mijn leven is gestopt als een vrouw zijn en meer een moeder en verzorgester/verpleegster.ik heb geen dromen en geen wensen meer zo wanhopig en depri ben ik. Allah geeft me sabber .ik wilde hierover schrijven omdat ik wil meer van de islamitisch kant hier meer over weten.en ervaren uitwisellen want in mijn omgeving krijg ik van alles te horen sommige vinden dat ik het moest houden en dat Allah de wil is en daar ben ik mee eens en andere die verwijten mij dat ik egowist ben om mijn andere kindren mee te belasten en dat ze zullen gepest worden door anderen dat ik niet genoeg aandacht en tijd voor ze zal hebben en dat het niet leuk is voor zo iemand om zo te leven.ik ben zo bang voor de bevallen het lijkt of ik nooit kindren heb gebaart alle vreugde is werdwijnen vergelijken met de eerdere zwangerschappen en in angst verdriet verandert en voor het eerste in mijn leven ben ik zo bang voor de dood ik begrijp er niets van.
ik was naar een imam geweest die zei toen ik 4 maandenzwanger was dat ik het most behouden ook al had mijn huisarts en de andere specialisten meerder mallen over het beëindiging van de zwangerschap en dat hun de volledige verantwoordelijkheid nemen zelfs in de dag des oordels zei mijn huisarts dat ik naar haar moest wezen omdat ze onverantwoordelijk vind om het kind te houden omdat ik zelf nieraandoening heb en 2 zieke kindren heb.ik had mijn lot in Allah de handen over gelaten en niet meer bewust met de zwangerschap bezig gehouden ik las douwa en koran en dat heeft me tot rust gebracht maar toch de angst is wel minder en ook de ademnoot en hipperventilatie zijn er in minder matten tot heden en ik vraag Allah dat het hij voor ons zorgt en genest en mij sterk maakt inchallah.
ik zo door gaan maar ik wil graag meer ervaren uitweesellen ik heb nog 2 manden te gaan inchalla.ik wil kunnen slaapen want ik leef in angst en ik weet net waarvoor ik droom niet meer maar ik word schrikend wakker zonder reden.
kabariya wa eselem.

18-10-2010, 10:20


Meid echt erg voor je !!
Ik zou dat niemand gunnen,Ik zelf ben ook 5 maanden zwanger maar hmdl gaat het goed met mij en Allah zal je hoe dan ook helpen wees niet bang.
Inschallaah gaat het beter worden!!!

Kussjeess Meryam

18-10-2010, 12:39
chokran Meryam ik wens jou het beste en een gezegend en gezonde kind inchallah.geniet er van.bid voor mij svp.

18-10-2010, 13:36
Doe wudou en daarna hoe je wat hier onder staat.


Citaat:
Men dient zijn handen bij elkaar te brengen, erin te blazen en het volgende (in het Arabisch) te zeggen:"Bismie llaahie rrah’maanie rrah’ieem. ”Qoel hoewa Allaahoe ah’ad ! Allaahoe ssamad ! Lem yalied wa lem yoeelad ! wa lem yakoenlahoe koefoewan ah’ad" suraat al-ikhlaas.

Bismie llaahie rrah’maanie rrah’ieem. ”Qoel a’oedhoe bierabbie l-falaq ! Mien sharrie maa Khalaq ! Wa mien sharrie ghaasieqien iedhaa waqab ! Wa mien sharrie annaffaathaatie fie l-‘oqad ! Wa mien sharrie h’aasiedien iedhaa h’assad” suraat al-falaq

Bismie llaahie rrah’maanie rrah’ieem. ”Qoel a’oedoe bierabbie annaas ! Maliekie annaas ! ielaahie annaas ! Mien sharrie Al-waswaasie Al-khannaas ! Alladhie yoewaswiesoe fie sodoorie nnaas ! Miena Al-djiennatie wa-nnaas” suraat An-naas

Daarna met de handen over alle lichaamsdelen heen te wrijven , beginnend bij het hoofd, handen en de rest van het lichaam (dit dient drie keer gedaan te worden).

Daarna zeg je:“Allaahoe laa ielaaha iellaa hoewa, Al-h’ayyoe Al-qayyoem. Laa ta-ekhoedoehoe sienatoen walaa nawm. Lahoe maafie ssamaawaatie wa maa fie l-ard. Men dhe lladhie yashfa’oe ‘iendahoe iellaa bie'iednieh. Ya’lemoe maa bayna aydieehiem wa maa khalfahoem. Walaa yoeh’ieetoena bieshay-ien mien ‘ielmiehie iella biemaa shaa'. Wassie’a korsieyyoehoe ssamaawaatie wal-ard, walaa ya'oedoehoe h’iehdoehoema, wa hoewa al-‘aliyyoe al-‘adhziem” Ayat Al-kursi.

Daarna zeg je: “Aamana rrasoeloe biemaa oenziela ielayhie mien rabbiehie wal moe’mienoen. Koelloen aamana biellaahie wa malaa’iekatiehie wa koetoebiehie wa roesoelieh. Laa noefarrieqoe bayna ah’adien mien roesoelieh. Wa qaaloe samie’na wa ata’na, ghofraanaka rabbanaa wa ielayka al massieer ! Laa yoekalliefoe Allaahoe nafsan iellaa woes’aha, lahaa maa kasabat wa ‘alayha ma-ktasabat, rabbanaa laa toe’aakhiedna ien nasieena aw akhta’na, rabbanaa wa laa tah’miel ‘alayna iessran kamaa h’amaltahoe ‘ala alladiena mien qablienaa, rabbana wa laa tO’ammielna maa laa thaaqata lana bieh, wa’foe ‘annaa waghfier lana warh’amnaa anta mawlaana fansoerna ‘ala al-qawmie al-kaafierien” Laatste 2 ayaat uit suraat Al-baqara.
Insha'Allah helpt dit jou om lekker, rustig te kunnen slapen.

18-10-2010, 13:37


je kan heel gellukig worden met zo een kind ,
als je open ervoor staat ,mijn vriendin heeft een dochter dat ook gehandicapt is maar ze leven heel gellukig ,
als je open voor liefde staat zal je vanzelf van het kind houden alsof het normaal is ,
het is je kind dus veel plezier mee maken ,en genieten

31-10-2010, 15:33
gair insha allah meid
doe veel smeekbedes en als je echt "berouw" toont
voor je zonden zal Allah swt je weg vergemakkelijken
insha allah zal alles goed komen
salam ou'alaikom

31-10-2010, 17:09
Ghair inshallah (L)

28-11-2012, 10:32
Salam Kabariya,

Ik vroeg me af hoe het verder is gegaan met jou en je kindje. Ik zit ongeveer in dezelfde situatie, alleen bij mij is het pas na de bevalling bekend geworden dat mijn kind down syndroom heeft. Hij heeft daarnaast ook een hoop gezondheids problemen. Gat in zijn hart, dik bloed kan zichzelf niet op temperatuur houden en hij was vorige week ook opgenomen in het ziekenhuis wegens infectie en uitdroging. Hij is nog maar drie weken oud. Ik zou het fijn vinden als ik wat van je zou horen.

29-11-2012, 12:53
salam meid.. Moge allah swt jou veel sabr geven en je helpen in het opvoeden van je kinderen.. Moge allah jullie allen genezen inchaalah want wat ik opmaak uit jou verhaal is dat jij zelf ook ziek bent.. Ik hoop dat je man je helpt en vergeet niet dat allah swt je nooit belast met iets wat je niet aankan
Salaam oe alaikoem

29-11-2012, 12:54

Citaat door HasnaeYaser:
Salam Kabariya,

Ik vroeg me af hoe het verder is gegaan met jou en je kindje. Ik zit ongeveer in dezelfde situatie, alleen bij mij is het pas na de bevalling bekend geworden dat mijn kind down syndroom heeft. Hij heeft daarnaast ook een hoop gezondheids problemen. Gat in zijn hart, dik bloed kan zichzelf niet op temperatuur houden en hij was vorige week ook opgenomen in het ziekenhuis wegens infectie en uitdroging. Hij is nog maar drie weken oud. Ik zou het fijn vinden als ik wat van je zou horen.
Salam.. Moge allah swt je veel sabr geven inchaalah.. Moge hij jou zoontje genezen en jou zondes uitwissen want weet dat elk leed dat je lijd met vertrouwen in de goedheid van allah swt je zondes uitwist (allah oe a3lam)...
Salaam oe alaikoem meid.. En nogmaals heel veel sterkte

29-11-2012, 14:11
Salaam meid,

Ik lees je verhaal net.. Ik wil je even zeggen dat je echt nergens bang voor hoeft te zijn.
Ik heb 9 maanden geleden een zusje gekregen met de ziekte cyndroom van down.. Mijn moeder wist helemaal niks, we hadden al die maanden te horen gekregen dat het een gezond kindje was. Tot het geboren was, schrokken wij natuurlijk heel erg. We wisten niet wat we moesten doen en wat we allemaal konden verwachten. Mijn moeder heeft in die tijd ook heel erg gehuild. Ze vond het
erg en was in shock. Ikzelf ook.. Ik wist niet hoe en dacht meteen aan later, hoe dat zou gaan of ze wel vrienden zou krijgen, en dat ze gepest zou worden.. Ik heb spijt dat ik zo dacht, en dat ik me zorgen maakte om later en me afvroeg waarom ik nou net zo een
zusje moest krijgen. Ik heb daar hele grote spijt van. Het zijn namelijk geweldige kinderen, engeltjes! Het is net een normaal kind,
ze speelt en lacht net als iedereen. Ze is gek op der broers en ooms. En iedereen is gek op haar. Het is een kind dat gewoon bij ons in het gezin hoort. Wij maakten ons zorgen om later, maar dat hoeft helemaal niet.. Ze zijn heel erg leuk, en vrienden die heeft ze nu al.. De hele buurt is gek op der.. En als ooit iemand aan der zou komen of iets gemeens zou zeggen, komt aan mij!

Ik weet niet hoe het nu met je gaat? Ik hoop verder allemaal goed In sha Allah.. Moge jou kindje gezond zijn in sha Allah, en Allah je heel veel sabr geven..

Ma3asalamaa

03-12-2012, 13:38
Salam wa3alikoum, ik ben blij jullie reacties te lezen. met veel dou3as en lkoran lezen gaat het gevoelsmatig beter met mij. Allah geeft wat Hij wil aan wie Hij wil. Allah wmalaklhamd. Ik sta er nu voor open en inchallah hoop ik dat eind januari zijn operatie zal slagen. Ieder kind is mooi zoals Allah wil dat ie is.