Bekijk volle/desktop versie : help mee



10-10-2010, 18:30
Stichting hulp in marokko is een ideële organisatie die zich richt op het geven van medische zorg aan de minderbedeelden in Marokko met een ziekte of aandoening. Daarnaast probeert Santé Pour Tous door het geven van onderwijs direct aan de operatietafel en in de vorm van symposia, congressen en colleges de kwaliteit van de gezondheidszorg in Marokko te verbeteren.

Jaarlijks wordt onder de noemer "Operatie Marokko" een aantal teams van ervaren Nederlandse snijdend specialisten, anesthesisten en operatie- en anesthesieassistenten uitgezonden. De artsen en assistenten, die ter plekke worden bijgestaan door lokale artsen en verpleegkundigen, zetten zich hiervoor kosteloos tijdens hun vakanties in.

Wij bieden hulp door:

• het uitvoeren van kosteloze operaties bij patiënten uit de laagst sociaal economische klassen

• het opleiden van lokaal medisch personeel in allerhande operatietechnieken, anesthesie en verpleegkundige technieken

• te helpen bij het opzetten van initiatieven om de kwaliteit van de gezondheidszorg in Marokko te verbeteren
Duurzaam

Om duurzame resultaten te bereiken, wordt intensief samengewerkt met lokale ziekenhuizen, artsen, verpleegkundigen, universiteiten en hulporganisaties. Om de lokale ziekenhuizen zoveel mogelijk te ontlasten worden alle materialen die nodig zijn voor de operaties meegenomen vanuit Nederland.

Opereer mee

Stichting hulp in marokko heeft al meer dan 200 arme mensen in Marokko kosteloos geholpen met een operatie. Opereer mee en stort uw bijdrage op rekeningnummer Ing 231339 Ook namens onze patiënten danken wij u hartelijk!