Bekijk volle/desktop versie : Terroristisch attractiepark Hezbollah in Beirut groot succes



05-10-2010, 02:40
Parkgids: Binnenkort een nieuwe, grote oorlog tegen Israël



Een aanzienlijk deel van het park, dat haat tegen Israël en de Joden centraal heeft staan, lijkt op één groot slagveld (excuses voor de slechte kwaliteit van de foto).

Geen zieke grap, maar echt waar: de islamitische terreurgroep Hezbollah heeft in mei in de Libanese hoofdstad Beirut een attractiepark ter ere van het terrorisme tegen Israël en de Joden geopend. Het 'Baken van het Verzet' park, dat $ 4 miljoen kostte en gefinancierd werd door Iran, is nu al een groot succes.


Het Amerikaanse MSNBC liet verslaggever Stephanie Gosk een kijkje nemen in het bizarre terreur-themapark. Moslimkinderen kraaien van plezier als ze het park, dat voor een flink deel op één groot slagveld lijkt, betreden. Tussen de puinhopen, prikkeldraadversperringen en lege mortiergranaathulzen zijn diverse verwoestte Israëlische tanks te zien, die in de afgelopen drie decennia zijn verzameld van de slagvelden van de diverse militaire conflicten tussen Hezbollah/Libanon en Israël.

Terwijl er spannende muziek klinkt kunnen kinderen en volwassenen zich vergapen aan levensechte poppen van islamitische guerillastrijders die vechten tegen het Israëlische leger. Gidsen ontkennen dat het om verheerlijking van door Iran gesponsorde terreur gaat en zeggen dat het park is opgedragen aan de 'verdediging van hun land' waar Hezbollahleden zich voor willen 'opofferen'.

De Amerikaanse journalist Thanassis Cambanis heeft recent een boek uitgebracht over Hezbollah, getiteld 'A Privilege to Die' (Een voorrecht te sterven). Volgens hem worden in het park feiten en propaganda door elkaar gegooid. 'Ze proberen uit alle macht de bezoekers te overtuigen dat wat ze doen, juist is, en de strijd tegen Israël gerechtvaardigd is,' aldus Cambanis.

Sinds het park in mei werd geopend stroomden er al 500.000 bezoekers door de toegangspoorten, een ongekend succes. Kinderen laten zich graag fotograferen op een Israëlische tank of achter een machinegeweer. Natuurlijk zijn er ook petten en t-shirts van het park te verkrijgen.

Volgens Hezbollah zal het park, dat volledig gericht is op het aanwakkeren van haat tegen Israël en de Joden, binnenkort uitgebreid worden met een restaurant, een hotel en een kabeltram. De parkgids, zelf een lid van Hezbollah dat al drie militaire conflicten met Israël overleefde, zegt dat er binnenkort een nieuwe, grote oorlog tegen de Joodse staat zal worden begonnen.

De Amerikaanse regering heeft de afgelopen jaren voor honderden miljoenen militaire hulp gegeven aan het Libanese leger, met als doel de invloed van Hezbollah terug te dringen. Uit het recente grensconflict met Israël, waarbij een hoge Israëlische militaire officier door een aan Hezbollah gelinieerde sluipschutter van het Libanese leger werd gedood, bleek dat de grens tussen het Libanese leger en Hezbollah vrijwel geheel is verdwenen. Hoge Libanese en Iraanse officials hebben herhaaldelijk verklaard dat zowel de moslimterroristen als het Libanese leger in de komende oorlog zij aan zij zullen vechten tegen Israël.

msn - NBC Video

http://xandernieuws.punt.nl/?id=605039&r=1&tbl_archief=&

05-10-2010, 07:53


echt goed, kinderen alvast leren om te haten en spelenderwijs oorlog te voeren. oorlog is namelijk erg leuk