zalmfilet op courgette (4 personen)
- 4 zalmfilet (moten van ong. 115 gr)
- sap van 1/2 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 350 gram kleine courgettes
- 1 teentje knoflook
- 4 grote vleestomaten
- 1 theelepel verse tijm
- zout en peper
bereiding:
de zalmfilet schoonmaken en droogdeppen. besprenkel ze met citroensap, doe er wat zout en peper overheen en doe dit afgedekt in de koelkast. was de courgettes, verwijder de steel en snijd het vervolgens in stukjes. de knofloof even schoonmaken.
Doe kokend water over de tomaten gieten, dit kun je dan snel pelen en snijd het dan in vieren. doe de helft van de olijfolie in de pan, bak de courgettes kort en pers daarna de knoflook overheen. voeg als laatst de tomaten, meng dit door elkaar heen. breng alles op smaak met zout, peper en tijm. doe de deksel op de pan en laat dit ong. 8 minuten smoren. ondertussen doe je in een andere pan de rest van de olijf olie, laat dit eerst heet worden. nadat het heet is geworden, doe je de zalmfilet erin leggen, zet het vuur een beetje lager. bak aan elke kant vand e filet ong. 4 min.
leg eerst de saus op een bord en lag daarop de zalmfilet.
klaar is je maaltijd..
ps. het is wel wat hollands maar ik vind het persoonlijk echt lekker