Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk Ogen mooi opmaken



01-10-2010, 22:28
Hi ladies

Ik ben dus erg slecht in het opmaken van mijn eigen ogen. Ik gebruik geen make up omdat ik allergisch ben voor parfum en meestal bevatten foundations e.d. wel parfum enzo. Zowieso vind ik het niet fijn om foundation op te doen. Maar ik zou graag wel mijn ogen mooier opgemaakt zien. Meestal gebruik ik alleen mascara en oogpotlood soms ook concealer. Maar ik weet niet wat ik nog allemaal kan gebruiken om de kleur van mijn ogen mooi te doen uitkomen. Er zijn vast wel dames onder ons die dat wel weten en willen delen.

Shoukran

01-10-2010, 22:46


Hmmm... Wimperkruller, Mascara, Eyeliner, oogpotlood en eventueel oogschaduw?
Het is maar net hoe jij het aanbrengt!

01-10-2010, 22:48
Wil ik ook weten! Ben er niet zo goed in.

02-10-2010, 00:25
Om de ogen te laten spreken en meer op te laten vallen gebruik je een potlood of eyeliner. Een donkerbruin lijntje geeft een natuurlijker effect en is zeker aan te raden bij een lichtere haarkleur. Door een lijntje boven de ogen te trekken worden je ogen groter, een lijntje onder de ogen maakt je ogen kleiner. Aan het uiteinde van de ogen laat je het lijntje wat breder lopen zodat je een sprekend effect krijgt. Als het je niet lukt om in een keer een rechte lijn te trekken, doe het dan in stukjes. Heb je de lijn te groot of onnauwkeurig aangebracht dan kun je dit makkelijk verwijderen met een vochtig wattenstaafje. Ga altijd met een wattenstaafje over de onderrand van je ogen voor een open blik en een strak lijntje.

Je kunt het beste 3 verschillende tinten oogschaduw gebruiken in dezelfde kleurnuances. Gebruik de donkerste kleur voor het ooglid en werk van binnen naar buiten. De middelste tint gebruik je voor de lijn rond de oogkas. Til je ooglid iets op zodat je de kleur egaal kunt aanbrengen. De lichtste kleur gebruik je als highlight onder de wenkbrauw aan. Om je ogen nog meer uitstraling te geven kun je de highlight ook aanbrengen op de binnenste ooghoeken.

Voor het aanbrengen van de mascara kun je een wimperkrultang gebruiken. Deze knijp je ongeveer 6 seconden vast om de wimpers te krullen en de oogopslag te vergroten. Gebruik de wimperkrultang alleen als je nog geen mascara op hebt, wanneer dit wel het geval is kunnen je wimpers breken of aan elkaar gaan plakken. Draai de mascara rustig open en kijk altijd of er geen klodders aanhangen, verwijder eventuele klodders met een tissue. Zorg er altijd voor dat je zo dicht mogelijk bij de aanzet begint en trek de borstel geleidelijk door de wimper. Door een zigzaggende beweging bedek je de wimperhaartjes optimaal. Vergeet vooral niet de haartjes aan het uiteinde van het oog. Met een speciaal kammetje kun je haartjes goed scheiden en hiermee verwijder je overtollige mascara. Breng na ongeveer een minuut een volgend laagje aan.

02-10-2010, 00:28


Kleur oogschaduw
De juiste kleur oogschaduw kan de kleur van jouw ogen accentueren. Het vinden van de juiste kleur kan het moeilijkste deel van de make-upaankoop zijn. Door het enorme aanbod van kleuren waarin elk product tegenwoordig verkrijgbaar is, kun je door de bomen het bos niet meer zien. Daarom geven we jou een kleuradvies. Let op: deze kleuradviezen zijn algemene richtlijnen. Verder is het ook een kwestie van smaak en is het nog maar de vraag of je je bij deze tinten ook lekker voelt. Gewoon uitproberen en experimenteren dus!

Voor blauwe ogen
Omdat blauw een koele kleur is, kun je daartegenover warme kleuren (bruintinten) gebruiken om het blauw te accentueren. Ook mooi; taupe, grijs, lila en groen.

Voor groene ogen
Groene ogen lijken groener door warme tinten. Denk aan bruin en bordeuaxrood. Denk ook eens aan helder paars of goud(super hip).

Voor bruine ogen
Bruine ogen lijken bruiner met koele tinten zoals blauw en violet. Maar ook bruine tinten kunnen prima, al lijken ze met bruine, warme tinten niet bruiner. Ook erg mooi; brons en goud, gecombineerd met bruine tinten.

Smokey eyes
Smokey eyes; zwoele, donker opgemaakte ogen, erg sexy en hot! Ideaal voor een avondje stappen! Iedereen heeft het erover, maar hoe maak je het nu eigenlijk?

Eyeliner/oogpotlood
Met een eyeliner of oogpotlood kun je een lijntje trekken langs de wimperrand. Een donkere kleur eyeliner (zwart of donderbruin) geeft de wimpers een voller en zwoele oogopslag. Met een eyeliner is het wel wat moeilijker om een mooie strakke lijn te trekken. Het vereist wat ervaring en een stille hand. Met een oogpotlood is het wat makkelijker en kun je ook heel goed een strakke lijn trekken en eventueel ook vervagen.
Neem een zelfverzekerde houding aan (kin omhoog) en teken kleine, korte 'schetsjes' die je met elkaar verbindt, van buiten naar binnen. Trek liever niet je oogleden strak, ten eerste is dat niet goed voor de oogleden, die zijn erg dun, maar zodra je een lijntje hebt getekend en je ooglid weer los laat, loop je risico op een ongelijkmatig kartellijntje.

Mascara
Mascara's zijn er in allerlei soorten en kleuren. Een beetje mascara doet al wonderen. Volle, lange wimpers geven die vrouwelijke oogopslag. Breng een mascara 'zigzaggend' aan, om zo te voorkomen dat de wimpers aan elkaar blijven plakken. Een tweede laagje zorgt voor een nog voller resultaat. Gebruik niet te veel mascara op de onderwimpers. Zeker niet als je een vermoeide oogopslag hebt. Om het helemaal af te maken kun je ook nog een wimperkruller gebruiken.

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen bepalen maar liefst 80 procent van je gezichtsuitdrukking. Wenkbrauwen kunnen een gezicht maken, maar ook bréken. Bij de oogmake-up denken de meeste mensen niet aan wenkbrauwmake-up. Terwijl dat juist minstens zo bepalend is. Mooie verzorgde wenkbrauwen maken het geheel af.

02-10-2010, 00:40
Hoe maak je smokey eyes ?
Smokey eyes is een vrij intense oog make up met meestal zwarte oogschaduw, eyeliner en mascara. Als je blonde haren of een lichte huid hebt kunnen zachtere grijze of bruine tinten oogschaduw mooier zijn en je ogen beter doen uitkomen. We tonen je de professionele manier van smokey eyes aanbrengen en de meer eenvoudige manier.

stap 1

Wat heb je nodig ?

3 tinten oogschaduw
een donkere eyeliner
mascara
een oogschaduwborsteltje
een beetje transparante poeder

Stap2

Kies je kleur
De klassieke smokey eyes worden bekomen door donkere oogschaduwkleur te gebruiken zoals donker bruin, donker grijs of een andere donkere kleur. Als je kleine ogen hebt gebruik je best geen zwarte oogschaduw. Je hebt drie tinten van de oogschaduw kleur nodig , donker , medium en licht en een eyeliner in dezelfde basiskleur. In het voorbeeld gebruiken we grijze tinten

Stap3

Kies het juiste borsteltje

De sleutel tot smoky eyes is het op de juiste manier in elkaar te laten vloeien. Dit kan je best doen met een oogschaduwborstel.

Stap4

Bereid de huid voor
Smokey eyes zien er al snel uit als panda eyes als het niet mooi op zijn plaats blijft. Olie op de huid zorgt er al snel voor dat de oogschaduw uitloopt. Je brengt best onderaan het oog een laagje poeder aan en onderaan een dikke laag transparante poeder die als bescherming dient en die je kan verwijderen als je klaar bent . Op die manier voorkom je ook dat de donkere kleuren vlekken maken op je huid.

Stap5

Lijn de ogen mooi af
Begin aan de binnenste ooghoek met het trekken van een donkere eyeliner langs de wimperlijn. Probeer op de wimpers te blijven zodat je alle gaatjes tussen de wimpers mooi opvult met kleur. De lijn moet dikker worden naar de buitenste ooghoek toe.

Stap6

Hou het symetrisch

Eens je 1 stap klaar hebt aan een oog doe je hetzelfde aan het andere oog. Op deze manier is het makkelijker om aan beide kanten hetzelfde resultaat te bekomen.

Stap7

Breng nu de highlight schaduw aan
Breng eerst de highlight (lichtste ) kleur aan langs de wenkbrauw tot aan de wenkbrauwboog. Je kan ook een beetje highlight shaduw aanbrengen in de binnenste ooghoeken tussen de traankliertjes en de neus. Het zal je ogen oplichten en voorkomen dat ze er dof uitzien.

Stap8

Breng nu de medium kleur aan
Begin aan de wimperlijn tot in de oogplooi. Laat de kleuren mooi samenvloeien zodat er geen duidelijke strepen ontstaan.

Stap9

Breng nu de donkerste kleur oogschaduw aan
Wees heel voorzichtig met de laatste en donkerste kleur want het word al gauw teveel en je oog zal er dan dof uitzien. Begin aan de buitenste ooghoek, met het smalste deel van je borstel breng je de kleur aan tot ongeveer halverwege het ooglid . Laat dit met de middelste kleur samenvloeien.

Verwijder nu met een grote poederborstel het teveel aan poeder dat als bescherming diende onder je oog weg in een opwaartse zijdelingse beweging.

Stap10

Observeer het oog
Neem even een stapje achteruit, je bent al snel op de ogen gefocusd waardoor je teveel aanbrengt. Voordat je verder gaat bekijk je het hele gelaat om te zien wat je nog meer nodig hebt.

Stap11

Pas het aan aan jouw ogen
Als je diepliggende ogen hebt kan je de donkerste kleur aanbrengen tot halverwege op het ooglid. Als je kleine ogen hebt maak je met de donkerste kleur best enkel een fijn lijntje. Voor de meeste mensen ligt het ergens daar tussenin.

Stap12

Enkele alternatieven
Als je dit alles te ingewikkeld vond kan je enkele alternatieven proberen. Breng enkel de donkerste kleur aan tot aan de oogplooi en vervaag het goed. Snel en makkelijk.
Voor de simpelste oplossing breng je een zware eyeliner aan rond het oog ( met potlood ) en vervaag het met een wattestaafje om een simpele smokey eye look te bekomen.

Stap13

De afwerking
Als de make-up al niet te smokey lijkt kan je nog wat eyeliner toevoegen, ook langs de onderste wimperlijn en boven de onderste wimperlijn. Om de smokey eyes af te werken breng je veel mascara aan.

http://www.videojug.com/film/how-to-create-a-smoky-eye-effect

02-10-2010, 10:16
Bedankt experience!