Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : wie heeft een kind met adhd ?Pagina's : [1] 2

aitsaid34
29-09-2010, 23:38


het is heel lastig wel of geen medicijn graag reacties

RedCarpetLook
30-09-2010, 00:20
Dag meid, ik heb geen kind, maar mijn man heeft ADHD. Helaas weet hij dit pas sinds vorig jaar op z'n 35e! Lieve schat, ik wik je haast smeken om medicijnen te geven aan je kindje. Je mag iemand met ADHD absoluut niet op lagen groeien zo der medicijnen. Mijn man heeft zo'n moeilijke jeugd gehad. Altijd het gevoel anders te zijn, zien dat je anders reageert dan anderen, het gevoel hebben dat je vreemd bent, je gedrag en opmerkingen zijn vaak misplaatst en op het verkeerde moment. Onbegrepen voelen, wat zich uit in woede. De redding van mijn man is zijn hoogbegaafdheid. Een kind kan zich op een natuurlijke wijze, uiteraard met medicijnen, aanpassen en een manier vinden om in deze wereld te passen. Zonder medicijnen gaat je kind het zo moeilijk krijgen, oa in zijn ontwikkeling en op school. De hyperfocus bij adhd'ers staat hen enorm in de weg. Ik heb zoveel boeken gelezen, geschreven door professoren, echt ADHD gaat verder dan een druk type zijn. Je mag me altijd pmen! :kus:

Naila_taha
30-09-2010, 12:00
Mijn broertje en zusje hebben adhd mijn zusje gebruikt geen medicijnen en broertje wel ze zijn allebei even druk. En wij hebben de indruk dat het door de medicijnen alleen erger is geworden helaas.

steelpannetje
30-09-2010, 12:11
bekijk dit programma eens voordat je medicijnen gaat geven. http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/5684/Steeds+meer+Ritalin-gebruikers%2C+maar+werkt+het%3F ik zou eerst heel veel info, positieve en negatieve ervaringen van andere vragen voor ik me kind deze medicijnen zou geven.

hanazuki
30-09-2010, 12:26


welke medicijnen krijgen ze ? ( in de vs gebruiken ze die pilletjes ze noemen ze brain sterroids :p schijnt dat je een super concentratie van krijgt en uren achter elkaar kan leren zonder moe te worden.)

yosrina
30-09-2010, 12:32
Wie kan mij uitleggen wat ADHD precies is en hoe je dat kan herkennen? Welke symptomen enz...

hanazuki
30-09-2010, 12:38
A. Ofwel (1), ofwel (2) 1. Zes (of meer) van de volgende symptomen van aandachtstekort zijn gedurende ten minste zes maanden aanwezig geweest in een mate die onaangepast is en niet past bij het ontwikkelingsniveau: * Aandachtstekort 1. slaagt er vaak niet in voldoende aandacht te geven aan details of maakt achteloos fouten in schoolwerk, werk of bij andere activiteiten 2. heeft vaak moeite de aandacht bij taken of spel te houden 3. lijkt vaak niet te luisteren als hij/zij direct aangesproken wordt 4. volgt vaak aanwijzingen niet op en slaagt er vaak niet in schoolwerk, karweitjes af te maken of verplichtingen op het werk na te komen (niet het gevolg van oppositioneel gedrag of van het onvermogen om aanwijzingen te begrijpen) 5. heeft vaak moeite met het organiseren van taken en activiteiten 6. vermijdt vaak, heeft een afkeer van of is onwillig zich bezig te houden met taken die een langdurige aandacht (langdurige geestelijke inspanning) vereisen (zoals school- of huiswerk) 7. raakt vaak dingen kwijt die nodig zijn voor taken of bezigheden (bijvoorbeeld speelgoed, huiswerk, potloden, boeken of gereedschap) 8. wordt vaak gemakkelijk afgeleid door uitwendige prikkels 9. is vaak vergeetachtig bij dagelijkse bezigheden 2. Zes (of meer) van de volgende symptomen van hyperactiviteit-impulsiviteit zijn gedurende ten minste zes maanden aanwezig geweest in een mate die onaangepast is en niet past bij het ontwikkelingsniveau: * Hyperactiviteit 1. beweegt vaak onrustig met handen of voeten, of draait in zijn/haar stoel 2. staat vaak op in de klas of in andere situaties waar verwacht wordt dat men op zijn plaats blijft zitten 3. rent vaak rond of klimt overal op in situaties waarin dit ongepast is (bij adolescenten of volwassenen kan dit beperkt blijven tot subjectieve gevoelens van rusteloosheid) 4. kan moeilijk rustig spelen of zich bezighouden met ontspannende activiteiten 5. is vaak "in de weer" of "draaft maar door" 6. praat vaak aan een stuk door * Impulsiviteit 1. gooit het antwoord er vaak al uit voordat de vragen afgemaakt zijn 2. heeft vaak moeite op zijn/haar beurt te wachten 3. verstoort vaak bezigheden van anderen of dringt zich op (bijvoorbeeld mengt zich zomaar in gesprekken of spelletjes) B. Enkele symptomen van hyperactiviteit-impulsiviteit of onoplettendheid die beperkingen veroorzaken waren voor het zevende jaar aanwezig. C. Enkele beperkingen uit de groep symptomen zijn aanwezig op twee of meer terreinen (bijvoorbeeld op school {of werk} en thuis). D. Er moeten duidelijke aanwijzingen van significante beperkingen zijn in het sociale, school- of beroepsmatig functioneren. E. De symptomen komen niet uitsluitend voor in het beloop van een pervasieve ontwikkelingsstoornis, schizofrenie of een andere psychotische stoornis en zijn niet eerder toe te schrijven aan een andere psychische stoornis (bijvoorbeeld stemmingsstoornis, angststoornis, dissociatieve stoornis of een persoonlijkheidsstoornis).

teteuania_17
30-09-2010, 12:57
Mijn broertje heeft adhd, en is daarbij verstandelijk gehandicapt. Dus tel maaar uit hoe druk hij is, me ma heeft ook der handen vol aan hem. Me ma zegt wel als ik het opnieuw kon doen zou ik hem nooit de medicijnen hebben gegeven.... Me moeder raad het ook niet aan om medicijnen te geven. Hoe oud is je kind? Is het nog een kleuter? Of pas in de puber? Je moet wel oppassen want tegenwoordig noemen ze bijna elke druk kindje adhder.... Kijk jij het zelf een tijdje,observeer je kind,kijk waar het rustig van word, hoe het zich gedraagt met bijzijn van anderen etc.... Maar ga niet zomaar medicijnen geven op de een of andere dag. Veel succes heb je vragen kan je ze altijd stellen.

eva2
30-09-2010, 13:04
Dag meid, ik heb geen kind, maar mijn man heeft ADHD. Helaas weet hij dit pas sinds vorig jaar op z'n 35e! Lieve schat, ik wik je haast smeken om medicijnen te geven aan je kindje. Je mag iemand met ADHD absoluut niet op lagen groeien zo der medicijnen. Mijn man heeft zo'n moeilijke jeugd gehad. Altijd het gevoel anders te zijn, zien dat je anders reageert dan anderen, het gevoel hebben dat je vreemd bent, je gedrag en opmerkingen zijn vaak misplaatst en op het verkeerde moment. Onbegrepen voelen, wat zich uit in woede. De redding van mijn man is zijn hoogbegaafdheid. Een kind kan zich op een natuurlijke wijze, uiteraard met medicijnen, aanpassen en een manier vinden om in deze wereld te passen. Zonder medicijnen gaat je kind het zo moeilijk krijgen, oa in zijn ontwikkeling en op school. De hyperfocus bij adhd'ers staat hen enorm in de weg. Ik heb zoveel boeken gelezen, geschreven door professoren, echt ADHD gaat verder dan een druk type zijn. Je mag me altijd pmen! :kus: klopt als een bus ,heel herkenbaar;)

slimiatje
30-09-2010, 13:13
Op mijn werk krijg ik vaak te maken met kinderen met ADHD. Veel van die kinderen krijgen medicijnen, maar in sommige gevallen is het niet nodig. Wanneer een kind thuis veel structuur krijgt en er op school extra aandacht is voor het kind dan is er soms geen medicatie nodig. Wanneer je een kind hebt dat erg bewegelijk is en er veel concentratieproblemen zijn dan is het wel handig om medicijnen te gebruiken.

aitsaid34
10-10-2010, 23:27
Op mijn werk krijg ik vaak te maken met kinderen met ADHD. Veel van die kinderen krijgen medicijnen, maar in sommige gevallen is het niet nodig. Wanneer een kind thuis veel structuur krijgt en er op school extra aandacht is voor het kind dan is er soms geen medicatie nodig. Wanneer je een kind hebt dat erg bewegelijk is en er veel concentratieproblemen zijn dan is het wel handig om medicijnen te gebruiken. de structuur probeer ik wel in te brengen maar die medicijnen is een hele moelijke keuze voor mij als moeder zijnde je bent bang voorde bijwerkingen ik heb gehoord dat visolie als je die langerwe tijd gaat gebruiken schijnt de concentratie tebevorderen en zijn gedrach teverbeteren

aitsaid34
10-10-2010, 23:29
de structuur probeer ik wel in te brengen maar die medicijnen is een hele moelijke keuze voor mij als moeder zijnde je bent bang voorde bijwerkingen ik heb gehoord dat visolie als je die langerwe tijd gaat gebruiken schijnt de concentratie tebevorderen en zijn gedrach teverbeteren ik dank de mensen die mij proberen te helpen

RedCarpetLook
11-10-2010, 00:10


Als je kind hartkwalen had, zou je dan ook twijfelen over de medicatie? ( visolie, vitamiebes etc zijn goed voor mens en kind, tuurlijk. Alleen mensen met een stoornis in de hersenen verdienen meer dan olieen en vitamienes. Sorry ) TS bezoek anders bijeenkomsten voor ouders met kinderen die ADHD hebben.

aitsaid34
11-10-2010, 10:24
als je een kind hebt met een hart kwaal dan heb je echt geen keuze het kind is erg ziek . maar mij kind heeft een beperking als je b.v ritalin of andere medicijnen gaat gebruiken dan loopt juist het kind mischien een hartkwaal op door de bijwerkingen van de medicijn en dat is wat het moeilijk maakt om de keuze te maken

erasmus1
11-10-2010, 11:22
de structuur probeer ik wel in te brengen maar die medicijnen is een hele moelijke keuze voor mij als moeder zijnde je bent bang voorde bijwerkingen ik heb gehoord dat visolie als je die langerwe tijd gaat gebruiken schijnt de concentratie tebevorderen en zijn gedrach teverbeteren Hey meid, wat een moeilijke keuze. Op mijn werk heb ik veel te maken met ADHD kinderen. Geloof me, geen enkel ouder geeft hun kind zomaar die medicijnen. Pas als het echt niet te doen is, zijn de medicijnen het laatste redmiddel. Heb al zovaak huilende moeders gesproken die geen ander uitweg zien :( Nadat zij wel medicatie hebben gebruikt, lijkt hun kind een ander mens te zijn en zijn de meeste moeders helemaal om. Wat een verschil! Tegenwoordig heb je hele goede medicatie met weinig bijwerkingen. Ritalin kent meer bijwerkingen dan bijvoorbeeld Concerta. Meestal hoor ik veel positievs over concerta. Het nadeel is de bijbetaling. Voor een maand ben je zo 25-50 euro kwijt (afhankelijk van de sterkte). Er zijn tegenwoordig zoveel ADHD kinderen! Ik ben er van overtuigd dat het met voeding te maken heeft. Wij krijgen onzettend veel troep in ons eten, smaak/kleurstoffen, emulgatoren en noem maar op. Je komt er haast niet omheen, zelf de boer gebruikt rotzooi in zijn biologische ware. Laat je goed beraden. Mss een idee om een second opinion te vragen? Laat je doorverwijzen naar een dietiste, die kan je advieze geven betreffent voeding bij ADHD. Het blijft een moeilijke keuze. Je zult het je ook niet vergeven als je kind zoveel hinder ondervindt in zijn dagelijks leven en zijn toekomst hierdoor verbouwd (slechte prestatie op school, gedragsproblemen, minderwaardigheidscomplexe, zich een eenling voelen...


Pagina's : [1] 2