Bekijk volle/desktop versie : Politie laat kindermisbruik jaren op internet staan



29-09-2010, 18:35

Citaat door _kingmaroc_:
Digitale burgerrechtenvereniging Bits of Freedom heeft een onderzoek gepubliceerd waarbij onderzoekers hebben gecontroleerd of de domeinen van een gelekte Zweedse zwarte lijst ook daadwerkelijk werden geblokkeerd. Ook werd gekeken of deze domeinen ook daadwerkelijk afbeeldingen van seksueel kindermisbruik bevatten. Uit het onderzoek bleek dat de politie afbeeldingen met seksueel kindermisbruik jaren op internet laat staan.
Van de 167 domeinen die zijn onderzocht, bleken 3 domeinen afbeeldingen van seksueel kindermisbruik te bevatten. Twee van deze domeinen stonden al op de Deense zwarte lijst sinds 2008 en werden ook geblokkeerd in Noorwegen, Finland en Zweden. Nadat in het kader van het onderzoek de hosting providers werden verwittigd, werd kort daarna actie ondernomen, terwijl dit twee jaar lang niet was gebeurd.
Verder bevatte de gebruikte zwarte lijst verouderde informatie. 92 websites bleken bij aanvang van het onderzoek al te zijn verwijderd en 66 domeinen waren niet meer geregistreerd toen het onderzoek begon. Daarnaast waren er een zestal domeinen die geen afbeeldingen van seksueel kindermisbruik bevatten.
Het onderzoek werd tussen 25 en 28 september uitgevoerd door vrijwilligers en de German Working Group against Access-Blocking. De namen van de onderzoekers blijven geheim, daar men niet het risico wil lopen gerechtelijk vervolgd te worden. Ook is niet bekend hoe oud de zwarte lijst precies is. http://www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=759471
.

29-09-2010, 18:39


Dit is niet fris. Doe eens wat afwisseling. Bejaarden, dieren, lijken... Er is zoveel meer!