Bekijk volle/desktop versie : Op weg naar geluk....



27-09-2010, 23:42


In de Naam van Allaah de Barmhartige de Genadevolle


Uitgetypt advies van Aboe Tariq


Alle lof zij Allah, en gebeden en vrede zij met de Boodschapper van Allah en zijn familie, metgezellen en degenen die hem bijstonden.

Eén van de beste manieren die bijdragen aan een verruiming van de borst en gemoedsrust is het vermeerderen van het gedenken van Allah (Geprezen en Verheven zij Hij). Het is één van de beste middelen om een einde te maken aan de zorgen en bedroefdheid. Zo zegt Allah (Geprezen en Verheven zij Hij):

أَلاَ بِذِكْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ

"Weet: door het gedenken van Allah komen de harten tot rust." (Arra3d, 28)

Het kijken naar de gunsten van Allah en erover spreken, zal een persoon weerhouden van ongeluk en bedroefdheid. Het zal een persoon aansporen tot dankbaarheid en tevredenheid. Stel dat de dienaar te lijden heeft onder armoede of een ziekte. Als hij daartegenover de gunsten van Allah (Geprezen en Verheven zij Hij) plaatst, ziet hij dat deze ontelbaar zijn. Dit geeft een persoon voldoening. En wanneer hij het ongelukkige dat hem treft, verwelkomt met geduld, tevredenheid en onderworpenheid, dan wordt het ongelukkige vergemakkelijkt.

Wat ook bijdraagt aan een gelukkig leven is het in praktijk brengen van de volgende woorden van de Profeet (Allah's gebeden en vrede zij met hem): "Kijkt naar degene die lager dan jullie is en kijkt niet naar degene die boven jullie staat, want dat is beter dan dat jullie minachtend zijn tegenover de gunsten van Allah op jullie." (Al-Bukhaarie en Muslim)

Als een dienaar dit voor zijn ogen plaatst en deze prachtige woorden tot uitvoer brengt, dan zal zijn hart floreren van geluk en tevredenheid. Je ziet dan in dat je het veel beter hebt dan vele anderen. Een gezond lichaam, voedsel en kleding binnen handbereik en je wordt voorzien van lucht en water. Zonder twijfel zal het overpeinzen van de gunsten van Allah leiden naar tevredenheid, geluk en blijdschap.

Hetgeen ook bijdraagt aan ongeluk is het telkens terugkeren naar het verleden, terwijl men weet dat dit niet meer terug te halen is. Kijk naar vandaag en kijk niet meer naar gisteren. Zorg ervoor dat je vandaag beter bent dan de vorige en kijk niet om naar het verleden.

Wat zeker bijdraagt aan een gelukkig leven is het geduldig zijn jegens de beledigingen van anderen. Weet dat zij jou niet schaden, maar dat zij slechts zichzelf schaden. Wanneer jij je met hun aantijgingen, gescheld en kwaadsprekerij gaat bezighouden dan zal het jou schaden zoals het hen schaadt.

Iets dat tevens leidt naar geluk en voldoening is het helpen van de mensen. Altijd voor hen klaar staan en hen bijstaan in hun moeilijkheden. Help anderen door liefdadigheid, gastvrijheid, meeleven en ondersteuning. Allah (Geprezen en Verheven zij Hij) zal dan tevreden met je zijn. En doe het niet om daarna bedankt te worden door de mensen, maar doe het omwille van Allah.

Iets wat voor zich spreekt en eigenlijk op de eerste plaats komt, is het zoeken van geluk door je te storten op het vergaren van kennis. Kennis is namelijk licht en geeft je kracht. Door je te verdiepen in de openbaring van Allah (Geprezen en Verheven zij Hij) zul je voelen wat je nog nooit gevoeld hebt.

Er zijn vele wegen die leiden naar geluk en dit waren slechts enkele die vele mensen over het hoofd zien.

Moge Allah ons tot de gelukkigen doen behoren.


انشودة تناهى
http://www.youtube.com/watch?v=0A_wsx5MB5E&feature=related

Fie Amanie Allah..