Bekijk volle/desktop versie : Palestina zou volgens Obama over jaar VN-lid kunnen zijn !!!



26-09-2010, 10:01
donderdag 23 september 2010, 13u25Bron: belga Auteur: bvb

De Amerikaanse president Barack Obama zal donderdag aan zijn collega’s in de Verenigde Naties verklaren dat ze over een jaar een nieuw lid, namelijk Palestina, zouden kunnen verwelkomen, indien ze de inspanningen voor vrede in het Midden-Oosten steunen. Dat blijkt uit fragmenten van zijn discours die door het Witte Huis gepubliceerd werden.

Obama zal z’n hele politieke en diplomatieke gewicht in de schaal werpen - met de risico’s dat dat voor hem inhoudt - om te komen tot een vredesakkoord tussen de Israëli’s en de Palestijnen.

De Amerikaanse president zal de belangrijkste spelers uit de regio ook vragen zich te beroepen op de traditie van tolerantie van het jodendom, het christendom en de islam om tot een vredesverdrag te komen.

"Als we dat doen, zouden we, wanneer we hier volgend jaar opnieuw samenkomen, een akkoord kunnen hebben dat ons zou brengen tot het onthaal van een nieuw lid van de Verenigde Naties: een onafhankelijke Palestijnse staat, die in vrede met Israël kan bestaan", zal de president later donderdag verklaren.

De oproep van de Amerikaanse president komt op een cruciaal moment in de vredesonderhandelingen tussen Israëli’s en Palestijnen, alsook op een politiek fragiel ogenblik in de Verenigde Staten. De Democratische Partij van Obama vreest namelijk de parlementsverkiezingen in november te zullen verliezen.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100923_055

26-09-2010, 10:27



Citaat door driveon:
Wat betekenen ... puntjes?


stel je op zondag ochtend altijd domme vragen?