Bekijk volle/desktop versie : Afellay: ''Wij hebben onze plicht gedaan''



23-09-2010, 12:10
PSV heeft de volgende ronde van het Nederlandse bekertoernooi bereikt via een 3-0 zege op Sparta.

Aanvoerder Ibrahim Afellay was na afloop tevreden met de moeizaam tot stand gekomen zege, omdat 'de plicht gedaan is'.
"In de eindfase waren we een beetje slordig", zo zei Afellay kort na afloop van de zege voor de camera van EredivisieLive. "Maar goed, je bent de hele wedstrijd de bovenliggende partij en maakt het jezelf onnodig moeilijk, ondanks dat Sparta niet gevaarlijk werd. Maar het is toch een 3-0 overwinning."

Afellay, die twee van de drie doelpunten van zijn club gemaakt zag worden in de absolute slotfase van de wedstrijd, weet waar de problemen zaten. "De eindpass was niet goed of de afronding ongelukkig. De bal viel niet goed, maar we creëerden wel veel kansen, dat is het belangrijkste", aldus de middenvelder, die tevreden was over de 'nieuwelingen'. "De jongens die vandaag gespeeld hebben, hebben het in mijn ogen prima gedaan. Dat geeft aan dat we een hele sterke bank hebben. Complimenten voor die jongens."

Dat PSV pas in minuut 89 de 2-0 maakte, lijkt aan te geven dat de Eindhovenaren het heel erg moeilijk hadden, maar dat is volgens Afellay niet waar. "Dat is natuurlijk wel even voor de buitenwereld, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we in de problemen zouden komen. Bekervoetbal blijft echter bekervoetbal, er zijn altijd verrassingen. Wij hebben onze plicht gedaan."

Voetbalprimeur.nl