Bekijk volle/desktop versie : Ajax steunt fans FC Utrecht



21-09-2010, 22:24
FC Utrecht wil zondag 3 oktober toch met supporters naar de uitwedstrijd tegen Ajax reizen. De club tekent dinsdagavond beroep aan tegen een straf van de aanklager betaald voetbal, die oordeelde dat FC Utrecht één uitwedstrijd tegen Ajax geen steun van de eigen aanhang mag krijgen.

De aanklager betaald voetbal strafte FC Utrecht naar aanleiding van ongeregeldheden in de aanloop van het vorige duel tussen beide clubs in de ArenA. Supporters van FC Utrecht scandeerden op weg naar Amsterdam zo veel beledigende teksten dat ze al voor de wedstrijd werden teruggestuurd.

FC Utrecht krijgt tijdens het hoger beroep steun uit onverwachte hoek. Beide supportersverenigingen van Ajax vinden ook dat de aanklager betaald voetbal met een dergelijke straf niets oplost. Ze hebben zelf met de fans van FC Utrecht een oplossing bedacht hoe ze beter met elkaar kunnen omgaan. De directie van Ajax steunt dat plan van aanpak. Financieel directeur Jeroen Slop is daarom dinsdagavond in Zeist aanwezig.

Het is onduidelijk wanneer de uitspraak van het hoger beroep volgt. (ANP)

21-09-2010, 22:25


Uitsupporters moet overal kunnen ! Utrecht is zeker welkom.

21-09-2010, 22:30

Citaat door moker030:
Uitsupporters moet overal kunnen ! Utrecht is zeker welkom.

Werk jij voor ajax?

21-09-2010, 22:33

Citaat door MADEinMOROCCO:
Werk jij voor ajax?


Why? Ik heb een seizoenskaart, en ben naar alle waarscheinlijkheid tegen Utrecht ook in het stadion. En vind dat ze gewoon welkom zijn