Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Zusters op fora !!DawaaLive
20-09-2010, 22:23


Zusters op fora !! Vraag: Is het voor een vrouw toegestaan om: · Actief te zijn op fora en in dialoog te treden met mannen; · Grappen te maken met mannen op deze fora; · Gebruik te maken van emoticons, zoals een smiley; · Onderling te pm’en (persoonlijk converseren) met mannen ter verduidelijking van sommige kwesties; · Woorden te gebruik zoals “hahaha”; Antwoord: Het is voor een vrouw toegestaan om deel te nemen aan algemene fora, mits de volgende richtlijnen in acht worden genomen: · Zij neemt alleen deel aan deze fora als dat nodig is. Dit houdt in dat zij haar vraag stelt of onderwerp aankaart en vervolgens weggaat. Zij dient zich alleen hiertoe te beperken, omdat zij zich in beginsel dient te onthouden van het spreken met vreemde mannen en het mengen onder hen. · Haar taalgebruik en woordkeus dienen geen Fitnah op te wekken, zoals mogelijk is bij het maken van grappen, het gebruiken van zoete woorden of gegiechel zoals “hahahaha”. Ook dient zij geen gebruik te maken van emoticons, zoals smileys. Dit kan namelijk aanleiding zijn voor het opwekken van verwachtingen bij mensen met een ziekte in het hart. Allah zegt (interpretatie van de betekenis): “O vrouwen van de Profeet, jullie zijn niet als de andere vrouwen, indien jullie vrees kennen. Verzacht jullie stemmen daarom niet, waardoor degene die ziek van hart is in verleiding komt. En zegt het goede.” (Soerat al-Ahzaab:32) · Zij dient het mailen en pm’en met mannen te vermijden, ook al gebeurt dit met de intentie om wat te vragen. Dit kan namelijk leiden tot innerlijke gevoelens en Fitnah. · Het verdient de voorkeur dat de vrouw zich beperkt tot deelname aan vrouwelijke fora, aangezien dit veiliger is voor haar. Deze vrouwelijke fora zijn in overvloed te vinden en hier bevindt zich ook veel goeds in. Is het echter nodig dat een vrouw deelneemt aan deze algemene fora, dan dient zij een gebruikersnaam te kiezen waar niet uit onttrokken kan worden dat zij een vrouw is. Islamqa.com http://al-yaqeen.com/nieuw/va/vraag.php?id=880

0zuster0
21-09-2010, 10:29
De titel kan net zo goed: Broeders op fora zijn. Jammer dat sommige alleen wijzen :moe: O of mag deze poppetje niet :moe: Maar toch barak Allaahu feek voor het delen.

hmeme3
21-09-2010, 11:26
waarom gaan de mannen niet weg hier, dan hebben we daar ook geen last meer van.

Superkar
21-09-2010, 11:58
Ik vind trouwens die Koran vers die je hebt geplaatst niet echt bij dit onderwerp passen. Want die vers gaat over de vrouwen van de Profeet en niet de rest van de vrouwen.

7usniyaah
21-09-2010, 16:40


Dus deze regels zijn er alleen voor de zusters? :/

DawaaLive
21-09-2010, 16:57
Dus deze regels zijn er alleen voor de zusters? :/ Dat staat nergens BarakaAllahuFiek.

DawaaLive
21-09-2010, 17:01
Ik vind trouwens die Koran vers die je hebt geplaatst niet echt bij dit onderwerp passen. Want die vers gaat over de vrouwen van de Profeet en niet de rest van de vrouwen. ten eerste lees de fatwa in het Arabisch, mischien dat je de context beter begrijpt Inshallah. http://www.islamqa.com/ar/ref/82196 vers: `Verzacht jullie stemmen daarom niet, waardoor degene die ziek van hart is in verleiding komt. En zegt het goede`, dit is niet alleen bedoeld voor de vrouwen van de profeet, maar aan alle vrouwen van de Ummah zoals het in de Tafsier boeken staat,

hmeme3
21-09-2010, 17:55
Dat staat nergens BarakaAllahuFiek. mooi. waarom gaan de mannen dan niet weg hier? dan kunnen wij in alle rust verder zonder last van jullie te hebben.

7usniyaah
21-09-2010, 18:36
Dat staat nergens BarakaAllahuFiek. Waarom wordt het woord zuster dan niet vervangen door moslim? Hou het dan ook algemeen, lijkt mij. Ik bedoel het niet verkeerd hoor. De boodschap zelf is in ieder geval duidelijk.

Da3iyatoen
21-09-2010, 18:52
Ideale oplossing: forums.akhawaat.nl is een forum voor alléén maar zusters. Je kunt er zoveel hihi- en haha-en als je maar wilt, jezelf zijn zonder anderen 'lastig' te vallen (lees: de of één van de oorzaken van fitan zijn*). Het is er echt prettig en je kunt er zoveel uit leren ook! Dus zusters, meld je meteen aan, inshaae Allaah. * in zoveel gevallen zijn het niet de vrouwen, misschien een idee voor broeders om ook zo 'n eigen forum te starten.