Bekijk volle/desktop versie : 'Leer, verbrand niet'



15-09-2010, 22:47
WASHINGTON - Een van de belangrijkste islamitische organisaties in de Verenigde Staten heeft moslims opgeroepen niet te sterk te reageren op de dreiging van een predikant in Florida korans te verbranden. „De beste manier om de Koran te verdedigen is de lessen van de Koran te volgen, door geduldig te zijn, slechte gedachtes te mijden en een hoog tolerantieniveau te hanteren wat domme mensen betreft”, stelde donderdag Nihad Awad, hoofd van de Council on American Islamic Relations.

Awad wil zaterdag een preek houden voor moslims in de stad Gainesville in Florida. Zijn organisatie is daarnaast van plan 200.000 gratis korans uit te delen aan Amerikanen. Volgens de organisatie zegt slechts 2 procent van de Amerikanen veel te weten van de islam. Meer kennis van het geloof leidt tot minder vooroordelen ten opzichte van de islam, aldus Awad.

De organisatie deelt ook pocketgidsen uit aan moslims over hoe ze islamofobie kunnen tegengaan. „Deze kerk in Florida krijgt veel onverdiende aandacht”, aldus Awad. „De Koran staat in het centrum van deze discussie. We willen deze situatie omdraaien in een leermoment. Daarom noemen we ons initiatief 'Learn, Don't Burn' (leer, verbrand niet).”

bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/7608903/___Leer__verbrand_niet___.html

15-09-2010, 23:09


Een verstandig iemand!

Overigens zie ik dat die CAIR een lezing organiseert met Tariq Ramadan...

http://www.cair.com/