Bekijk volle/desktop versie : De waarheid begint verloren te gaan!!



15-09-2010, 11:26
Vraag 1.: Wat is de eerste verplichting van de dienaren?

Antwoord: De eerste verplichting van de dienaren is kennisnemen van de zaak waarvoor Allaah hen geschapen heeft en waarvoor Hij met hen een verdrag heeft getekend, en Zijn boodschappers naar hen gestuurd heeft, en Zijn boeken naar hen neergezonden heeft, en waarvoor Hij het wereldse en het hiernamaals en het paradijs en het hellevuur heeft geschapen en de verwezenlijking (al-Haaqqah) waargemaakt wordt en de Dag der Opstanding zal aanbreken en waarvoor de weegschaal (mawaazien in meervoud) opgezet wordt en de boeken rond verspreid zullen worden.

In deze zaak bevindt zich het geluk en het ongeluk en naar deze zaak zal het licht verdeeld worden. En wie Allaah geen licht geeft, voorzeker, voor hem is er geen licht.


Uitleg: Wanneer de mens iets creëert, bijv. een wasmachine, creëert de mens deze met een bepaald doel. De mens heeft de wasmachine gecreëerd om kleding mee te wassen. Zo heeft de mens vele creaties op de wereld gebracht om daarvan te kunnen profiteren. Deze creaties worden allen voor een doel gecreëerd dat uiteindelijk bereikt moet worden. Maar wanneer één van deze creaties voor een ander doel gebruikt wordt dan waarvoor het gemaakt is, zal het leiden tot vernietiging van deze creatie en degene die deze creatie misbruikt.

Dat betekent dat wanneer een wasmachine als oven wordt gebruikt, de wasmachine in brand vliegt. Zo zal ook degene die het als oven wil gebruiken schade kunnen oplopen of erdoor verbrand kunnen worden met mogelijk de dood als gevolg.

Daarom is het noodzakelijk dat de maker van deze machine een handleiding schrijft en mensen opleidt om het doel van de machine duidelijk te maken, zodat de gebruiker op een zo juist mogelijke manier daarvan kan profiteren.

Deze wereld om ons heen, samen met alle creaties die zich daarin bevinden -waaronder de mens, de dieren, de planten, de planeten, de sterren, de hemelen en de aarde- zijn ook voor een doel gecreëerd.

Maar wie heeft deze gehele schepping geschapen en gestructureerd? Is het uit zichzelf ontstaan, of heeft de mens dat gecreëerd? Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa laat ons daarover nadenken, en zegt:



﴿أَمْ خُلِقُوا مِنْ غَيْرِ شَيْءٍ أَمْ هُمُ الْخَالِقُونَ (35) أَمْ خَلَقُوا السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بَلْ لا يُوقِنُونَ ﴾ (الطور:35-36)

“-35- Of zijn zij uit niets geschapen, of zijn zij (zelf) de scheppers?-36- Of hebben zij de hemelen en de aarde geschapen? Zelfs zij zijn er niet van overtuigd.” (Aayah: 52/35-36).