Van kalfslapjes moet je altijd flinterdunne reepjes snijden maar ook niet te smal. ongeveer 3 bij 4 centimeter en 3 mm dik, het zelfde ook met kip doen dat het lekkerste voor roerbakken
Recept
IngrediëntenDit is een thaise kipgerecht maar o zo verrukkelijkkkk met kalfsvlees
400 gr ongekookte jasmijnrijst
1 liter water
180 ml kokosmelk
3 eetlepels ketjap
3 eetlepels rijst wijnazijn
1 1/2 eetlepel vissaus
3/4 theelepel gedroogde rode peperschilfers
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui, in ringen
2 eetlepels verse gember, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
500 gr kipfilet, in reepjes
3 shiitake champignons, in plakjes
5 lente-uitjes, fijngesneden
70 gr verse basilicum, fijngesneden
Bereidingswijze
1. Water en rijst aan de kook brengen en in een gesloten pan op laag vuur 20 minuten laten sudderen.
2. In een kom kokosmelk, ketjap, rijst wijnazijn, visssaus en rode chilischilfers mengen.
3. In een koekenpan of wok op een matig hoog vuur de olie verhitten. Ui, gember, knoflook erdoor roeren en lichtbruin bakken. Reepjes kip toevoegen en in 3 minuten bruin bakken. De kokossaus erdoor roeren en laten koken tot de saus met 1/3 ingedikt is. Shiitakes, lente-ui en basilicum toevoegen en laten opwarmen. Serveren met gekookte rijst.
Je moet vragen naar wit kalfsvlees en dan elhabra van de boven rug
als je bij een marokkaanse slager vraagt naar een kalfsbiefstuk is de kans 99% dat je een te oud stuk vlees krijg. Terwijl een kalfsbiestuk het meest mals stukje vlees is die er bestaat! Met alleen zout en peper bestrooien en dan lekker in roomboter op hoog vuur omen om aanbraden daarna lekker maximaal 5 minuutjes op laag vuur om en om braden, let wel op dat je niet medium gebakken vlees eet want dat is haram..
van het jus dat in de koekenpan blijft maakje een heerlijk sausje van een paar dunne plakjes rode appel, kookroom koriander en vers gemalen peper
of lekker makkelijk is peperroomsaus of champignonsaus ...
Ik krijg trek ..
voor hachee
Gewoon bij de slager runderpoullet, en hoeveel je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van hoe veel je gaat make... Als je de hoeveelheid aanhoud van wat er op het zakje voor hachee staat, dan kom je er wel, alleen houd rekening met het feit dat wij mocros van grote porties houden!
Klinkt verrukkelijk.
Maar waar haal jij dat vlees dan als het bij de marrokaanse slager te oud zou zijn?