Bekijk volle/desktop versie : CDA-dissidenten houden vast aan hun bezwaren



10-09-2010, 15:52
DEN HAAG - De twee dissidenten in de CDA-Tweede Kamerfractie, Kathleen Ferrier en Ad Koppejan, handhaven hun bezwaren tegen een minderheidskabinet met de VVD met gedoogsteun van de PVV. Dat schrijft de Volkskrant.
Beide Kamerleden hebben niet toegezegd de coalitie te steunen. Hun steun is nodig voor de meerderheid van 76 zetels in de Tweede Kamer van de beoogde coalitie.

Door het voorbehoud blijft het onzeker of het CDA de beoogde coalitie met de benodigde 21 zetels kan steunen. Volgens bronnen in de CDA-fractie heeft Kamerlid Koppejan gezegd dat hij de partijtop geen valse verwachtingen wil geven dat hij uiteindelijk voor zal stemmen. Ook Ferrier benadrukte geen garanties te geven.

Ontslagprocedure
Kathleen Ferrier, Ad Koppejan en Ab Klink zijn door de CDA-fractie onder grote druk zijn gezet om zich van tevoren aan een congresuitspraak over een eventueel akkoord met VVD en PVV te houden, zo bevestigden bronnen in de fractie aan de Volkskrant. De drie dissidenten hebben dat steeds geweigerd met het argument dat zo'n verzoek ongrondwettig was.

De drie zijn vorige week - toen de crisis binnen het CDA op zijn hoogtepunt was - naar huis gestuurd met de mededeling dat ze uit de fractie zouden worden gezet en dat ze in het kader van de ontslagprocedure de volgende ochtend op het partijbureau werden verwacht voor een gesprek met het dagelijks bestuur.

bronneke

Dictatortje Verhagen gaat wel erg ver om z'n zin door te drammen.

10-09-2010, 16:37


Christen Democratisch Appèl.

Eerst was de C al overboord, nu ook de D.

Waar appelleren ze nu aan?