Bekijk volle/desktop versie : Oplossing Mountakhab voor de lange termijn..



07-09-2010, 19:02
In al de voorgaande wedstrijden zagen we het probleem, spelers die ongemotiveerd ogen en niet de volle 100 procent gaven voor Marokko. De FRMF zou naast het scouten dat ze doen in Europa eens nationaal wat dingen teweeg moeten brengen zoals:

- Trainersopleidingen verbeteren zodat er in de toekomst Marokkaanse profesionelere trainers en staf onstaat wat ons veel minder afhankelijk maakt van Franse of andere buitenlandse trainers die vaak veel meer geld opstrijken.

- Het bouwen van voetbalscholen in heel Marokko zodat de jeugd meer kansen krijgt om wat te doen met het voetbaltalent (dat er zeker is) en zodat deze spelers ook interessant worden voor clubs uit de Botola om te tekenen.

- Investeren en professionaliseren van de jeugdopleidingen en trainingsfaciliteiten van de clubs in Marokko zodat de clubs uit de Botola met eigen opgeleide spelers een rol van betekenis kan spelen in o.a. de Afrikaanse CL en het niveau van de nationale competitie wordt geboost.

Daarnaast als dit wonder boven wonder gerealiseerd zou worden zou Marokko zich veel minder bezig houden met het overtuigen van spelers in Europa om uit te komen voor Marokko. Met deze structurele veranderingen zullen er meer spelers zoals Naybet, Tahar, Bassir doorbreken in Marokko en deze spelers kunnen dan een transfer naar Europa verdienen om op een nog hoger niveau te spelen.

Daarnaast hebben zij dan ervaring opgedaan in het Afrikaanse voetbal (spelen van ACL wedstrijden) wat een groot voordeel is voor het Nationale elftal aangezien de wedstrijden die er toe doen allemaal tegen Afrikaanse tegenstanders zullen zijn (met uitzondering van eventuele wedstrijden op het WK). Het team zal een samenhangend geheel zijn zoals de kern in 98 was en ze zullen spelen met het hart en geen twijfel en terughoudendheid kennen zoals El Hamdaoui, Amrabat, Aissati, Dirar, Chihi etc.

07-09-2010, 19:24


Je doet je naam geen eer aan



Ik snap echt niet waarom dit niet allang gebeurd is.

Waarschijnlijk zitten er verkeerde personen op verkeerde plaatsen.. maar ZO LANG niets presteren moet toch niet kunnen?

07-09-2010, 19:28

Citaat door R32___:
Je doet je naam geen eer aan



Ik snap echt niet waarom dit niet allang gebeurd is.

Waarschijnlijk zitten er verkeerde personen op verkeerde plaatsen.. maar ZO LANG niets presteren moet toch niet kunnen?




Er is wel een wonder voor nodig maar als andere landen het kunnen kan Marokko het ook maar daar komt er weer corruptie bij kijken etc. Dit is wel DE oplossing want die talentjes in Europa zullen altijd hun geboorteland als eerste keuze hebben op spelers als Chamakh en Boussoufa na. Krijg je uiteindelijk van die ongemotiveerde afgedankte spelers tot je beschikking..

07-09-2010, 23:48
Je moet een team opbouwen. Zodra je een hecht en stabiel team hebt, komt de rest vanzelf. Om het Marokkaans voetbal te reorganiseren heb je 20 jaar nodig.