eze koekjes worden heerlijk zacht als cake bijna!
Ingredienten voor 45 stuks:
150 gr bloem
150 gr maizena
3 eieren
150 ml zonnebloemolie
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Half zakje bakpoeder
Garnering:
Abrikozenjam (je kan ook andere nemen als je wilt)
Kokos
Bereiding:
Klop de suiker en vanillesuiker met de eieren en mazhar (1 el ofzo) schuimig en voeg de olie toe. Doe dan de maizena en bakpoeder erbij en meng goed. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen (niet in een keer erbij gooien, want elke bloem is anders) totdat je een mooi zacht deegje hebt. Maak hier kleine bolletjes van ter grootte van een grote olijf en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 180 graden gaar in 10-15 min.
Verwarm de abrikozenjam en laat de koekjes er even in zwemmen zodat ze de jam goed opnemen. Dan door kokos rollen en op een bord leggen.
De volgende dag zijn deze koekjes heerlijk zacht
recept van ellousia