Bekijk volle/desktop versie : Hulp gevraagd, doe ook mee Inshallah!



06-09-2010, 09:30
[Geachte broeders en zusters,السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Graag vestigen wij uw aandacht op de financieel benarde situatie waarin wij als moslimgemeenschap van Zoetermeer verkeren. Wij zijn Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer (ICZ), die jaren lang bezig is een stuk grond van de gemeente te kopen voor de bouw van een representatieve en grotere moskee voor de snel groeiende moslimgemeenschap in Zoetermeer. De moslimgemeenschap telt nu ongeveer 7000 moslims. Zij hebben grote behoefte aan een plek waar zij hun gebeden kunnen verrichten, hun kinderen les kunnen krijgen en elkaar te kunnen ontmoeten. De huidige gebedsruimte in Zoetermeer is 100m2 groot en kan de toestroom van moslims niet aan. Vrouwen kunnen er helemaal niet terecht en de kinderen kunnen dan de nodige lessen niet krijgen vanwege ruimtegebrek.

Een aantal weken terug heeft de gemeente eindelijk na zoveel jaren, tegenslagen en strubbelingen aan ICZ een reservering toegekend voor een stuk grond groot 600m2. Dit stuk grond gaat ons inclusief BTW en notariskosten om na bij de € 160.000 kosten. De gemeente heeft echter keiharde voorwaarden gesteld aan deze toekenning. Zo moeten wij onder meer het geld vóór 9 oktober betalen.



De moslimgemeenschap in Zoetermeer op zichzelf kan dit geld niet (vóór deze deadline) opbrengen. Daarom doen wij dringend beroep op u als moslim en op uw steun fi sabili llah. Als we geen hulp krijgen van andere moslims in het land zoals u, dan verliezen we dit stuk grond. Er zijn namelijk andere geïnteresseerden vanuit christelijke kringen, die graag dit stuk land willen gebruiken voor hun kerk.
Wanneer wij deze grond kwijtraken, zal het dan bovendien in de toekomst moeilijk worden opnieuw een kans te krijgen een moskee te bouwen vanwege het ontbreken van geschikte locaties en vanwege het veranderende politieke beleid omtrent het bouwen van moskeeën.

Steek ons daarom een helpende hand toe door ons tijdens deze heilige maand Ramadan financieel te steunen door gul te doneren voor de koop van het perceel. Zonder steun van onze mede moslims komt er geen moskee, maar met jouw steun inshaÁllah wel! Laat uw moslimbroeders niet in de kou staan. De moslimgemeenschap in Zoetermeer rekent op u.

Het bestuur zelf is letterlijk dag en nacht bezig met het inzamelen van donaties bij o.a. moskeeén en probeert iedere moslim binnen en buiten Zoetermeer ertoe te bewegen een steentje bij te dragen. En ook aan jou het dringend verzoek ons te helpen.

U kunt uw donatie storten op ABN rek. nr. 48.53.85.627 t.a.v. ICZ onder vermelding van Moskee.
zie ook bijlage.

Helpen kunt u ook doen door:
- het doorsturen en verspreiden van deze mail naar en onder al je moslimconnecties
- dit dringend verzoek onder de aandacht te brengen van je familie en vrienden/kennisen
- zelf als vrijwilliger bij onze stichting aan de slag te gaan met bijvoorbeeld inzamelen van donaties bij moskeeén
- ideeën aan te dragen die goed van pas kunnen komen
- raad en advies te geven over de aanpak
- mensen te introduceren die graag iets willen betekenen voor de moslimgemeenschap
- alle ander soort hulp aan te bieden

Graag zien wij spoedig uw bijdrage tegemoet, wa baraka llahoe fiekoem. Uiteraard zijn we bereid de situatie persoonlijk of telefonisch verder toe te lichten.
Ook kunt u ons bezoeken tijdens de taraweehgebeden in de gymzaal aan de Osijlaan in Zoetermeer. Vanaf 18 september kunt u ons in de weekenden vanaf 10.00 uur vinden aan de Zanzibarplein 5 in de wijk Oosterheem in Zoetermeer.
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Hoogachtend,
Het Bestuur van ICZ
unitass@live.nl[/email] of [email]stichtingicz@gmail.com
tel. nr: 06-29.23.35.60 of 06.48.57.1000]